
Tips til fristende, hjemmelaget pizza

Hvordan lage en god pizzabunn?
For å lage en ekstra god pizzabunn, bør du helst lage pizzadeigen dagen før du skal bruke den. Når den får heve over natten, får du et enda bedre resultat!
Bruk nok vann, og elt lenge, slik at du får en elastisk deig. En tommelfingerregel er at deigen skal slippe bollen når du elter, men at det fortsatt henger igjen en del av deigen (omtrent så stor som en knyttneve) i bunnen av bollen.
Tips til bruk av pizzastein
En pizzastein er en billig, men god investering. Med den kan du enklere skape restaurantfølelsen hjemme på ditt eget kjøkken. Husk å legge steinen inn i ovnen før den varmes opp, ellers vil den kunne sprekke.
Hvordan bør pizzaen stekes?
En tynnbunnet pizza bør stekes på minimum 250 grader. Best resultat får du ved høy temperatur og kort steketid. Det er viktig at ovnen er forhåndsvarmet!
En amerikansk pizza trenger noe lenger steketid og dermed lavere varme, slik at du ikke får svidd skorpe.

Hvilken ost bør du velge på pizzaen?
Valg av ost kan gi stor variasjon til din pizza. Alle varianter av revet ost fra TINE® egner seg svært godt som pizzaost. For å få skikkelig god smak på pizzaen, er det viktig å velge ekte ost.
Prøv gjerne Selbu Blå® som topping neste gang du lager hjemmelaget pizza. Den gir en god fylde og en spennende smak til pizzaen.
Her kommer et tips for å ta fredagspizzaen til nye høyder: Norsk chevre i kombinasjon med hvit saus og honning. Nam!
For en ekstra osterik pizza, kan du ha ost i skorpen på din amerikanske pizza. Rull skiver av ost inn i kantene av pizzadeigen, og gled deg til smaken av en ekstra digg pizzaskorpe.

Pizzatopping
Pizzaen kan varieres på utallige måter, og en av fordelene med hjemmelaget pizza er at du kan bruke fantasien til å velge topping. Har du for eksempel prøvd pizza med tacotopping, pizza med spekeskinke og asparges eller klassikeren pizza med kjøttdeig?
Noen ganger er enkle rett og slett det beste. Prøv en enkel, men smakfull pizza Margherita ved å lage en fyldig tomatsaus, bruk din favorittost og topp pizzaen tilslutt med finhakket, fersk basilikum.
Tips til rask hverdagspizza
Lag en stor pizzadeig, forstek flere bunner og frys dem. På den måten kan du lage din egen «ferdigpizza» på få minutter i en hektisk hverdag.