placeholder image
0

Hvit pizza med kylling

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Lekker pizza med hvit saus av Crème Fraîche og revet parmesan toppet med kylling, sopp og spinat. Nam!

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Deig

7 dlpizzamel type "00", eller hvetemel
1 tssalt
25 gfersk gjær
3 dlvann
3 ssolivenolje

Topping

400 gkyllingfileter
1 ssTINE Meierismør
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 10 %
1 dlrevet parmesan
½ tssalt
¼ tspepper
10 stksjampinjong
1 pakkeTINE Revet Ost Original
100 gbabyspinat

Slik gjør du det

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
    3. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
    4. Stek kyllingfilet på begge sider i en varm panne med smør, ca. 10 minutter eller til akkurat gjennomstekt. La hvile i 5 minutter og skjær i skiver eller små biter.
    5. Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir.
    6. Bland Crème Fraîche med revet parmesan, salt og pepper. Smør blandingen godt utover pizzabunnen.
    7. Del sjampinjong i tynne skiver og fordel utover med kyllingbiter og halvparten av spinaten. Dryss over revet ost.

      Tips:

      Du kan variere oppskriften ved å bruke andre typer ost. Denne pizzaen er god med f.eks. brie eller blåmuggost i stedet for (eller i tillegg til) revet gulost.

    8. Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet. Server toppet med resten av spinaten.

Tips:

Det er godt med hjemmelaget pizzabunn, men har du liten tid kan du bruke pi Da har du ferdig pizza på 1-2-3.

Kommentarer