Hvit pizza med kylling

Hvit pizza med kylling

2
76
Enkel150 min
Lekker pizza med hvit saus av crème fraîche og revet parmesan toppet med kylling, sopp og spinat. Nam!

Ingredienser

Antall porsjoner

Deig

  • 7 dl
    pizzamel type "00" , eller hvetemel
  • 1 ts
    salt
  • 25 g
    fersk gjær
  • 3 dl
    vann
  • 3 ss
    olivenolje

Topping

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.

  2. 2

    Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.

  3. 3

    Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.

  4. 4

    Stek kyllingfilet på begge sider i en varm panne med smør, ca. 10 minutter eller til akkurat gjennomstekt. La hvile i 5 minutter og skjær i skiver eller små biter.

  5. 5

    Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir.

  6. 6

    Bland crème fraîche med revet parmesan, salt og pepper. Smør blandingen godt utover pizzabunnen.

  7. 7

    Del sjampinjong i tynne skiver og fordel utover med kyllingbiter og halvparten av spinaten. Dryss over revet ost.

    Tips

    Du kan variere oppskriften ved å bruke andre typer ost. Denne pizzaen er god med f.eks. brie eller blåmuggost i stedet for (eller i tillegg til) revet gulost.

  8. 8

    Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet. Server toppet med resten av spinaten.

Del denne oppskriften: