
Hvit pizza med kylling
Lekker pizza med hvit saus av TINE® Petite Fraîche og revet parmesan toppet med kylling, sopp og spinat. Nam!

Ingredienser
Antall porsjoner
4
Deig
Topping
Fremgangsmåte
- 1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- 2
Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
- 3
Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
- 4
Stek kyllingfilet på begge sider i en varm panne med smør, ca. 10 minutter eller til akkurat gjennomstekt. La hvile i 5 minutter og skjær i skiver eller små biter.
- 5
Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir.
- 6
Bland TINE® Petite Fraîche med revet parmesan, salt og pepper. Smør blandingen godt utover pizzabunnen.
- 7
Del sjampinjong i tynne skiver og fordel utover med kyllingbiter og halvparten av spinaten. Dryss over revet ost.
Tips
Du kan variere oppskriften ved å bruke andre typer ost. Denne pizzaen er god med f.eks. brie eller blåmuggost i stedet for (eller i tillegg til) revet gulost.
- 8
Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet. Server toppet med resten av spinaten.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


