Hvit pizza med kylling
Enkel•150 min10 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Deig
-
7 dlpizzamel type "00" , eller hvetemel
-
1 tssalt
-
25 gfersk gjær
-
3 dlvann
-
3 ssolivenolje
Topping
-
400 gkyllingfileter
-
1 ss
-
2 dl
-
1 dlrevet parmesan
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
10 stksjampinjong
-
1 pakke
-
100 gbabyspinat
Slik gjør du det
-
1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
-
2
Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
-
3
Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
-
4
Stek kyllingfilet på begge sider i en varm panne med smør, ca. 10 minutter eller til akkurat gjennomstekt. La hvile i 5 minutter og skjær i skiver eller små biter.
-
5
Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir.
-
6
Bland TINE® Petite Fraîche med revet parmesan, salt og pepper. Smør blandingen godt utover pizzabunnen.
-
7
Del sjampinjong i tynne skiver og fordel utover med kyllingbiter og halvparten av spinaten. Dryss over revet ost.
Tips
Du kan variere oppskriften ved å bruke andre typer ost. Denne pizzaen er god med f.eks. brie eller blåmuggost i stedet for (eller i tillegg til) revet gulost.
-
8
Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet. Server toppet med resten av spinaten.