Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Hvit pizza med kylling

Enkel
2t 30min

Lekker pizza med hvit saus av TINE® Petite Fraîche og revet parmesan toppet med kylling, sopp og spinat. Nam!

3.8
(128)
Next ImageHvit pizza med kylling

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Deig

7 dl
pizzamel type "00", eller hvetemel
1 ts
salt
25 g
fersk gjær
3 dl
vann
3 ss
olivenolje

Topping

400 g
kyllingfilet
1 dl
revet parmesan
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
10 stk
sjampinjong
100 g
babyspinat

Fremgangsmåte

  1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.

  2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.

  3. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.

  4. Stek kyllingfilet på begge sider i en varm panne med smør, ca. 10 minutter eller til akkurat gjennomstekt. La hvile i 5 minutter og skjær i skiver eller små biter.

  5. Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir.

  6. Bland TINE® Petite Fraîche med revet parmesan, salt og pepper. Smør blandingen godt utover pizzabunnen.

  7. Del sjampinjong i tynne skiver og fordel utover med kyllingbiter og halvparten av spinaten. Dryss over revet ost.

    Tips

    Du kan variere oppskriften ved å bruke andre typer ost. Denne pizzaen er god med f.eks. brie eller blåmuggost i stedet for (eller i tillegg til) revet gulost.

  8. Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet. Server toppet med resten av spinaten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter