Hvit pizza med kylling
Lekker pizza med hvit saus av crème fraîche og revet parmesan toppet med kylling, sopp og spinat. Nam!
Enkel•2 t 30 min•4 personer
Ingredienser
Deig
- 7 dl pizzamel type "00", , eller hvetemel
- 1 ts salt
- 25 g fersk gjær
- 3 dl vann
- 3 ss olivenolje
Topping
- 400 g kyllingfilet
- 1 ss TINE® Meierismør
- 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 dl revet parmesan
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 10 stykk sjampinjong
- 1 pakke TINE® Ekte Revet Ost Original
- 100 g babyspinat
Slik gjør du
1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
2
Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
3
Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
4
Stek kyllingfilet på begge sider i en varm panne med smør, ca. 10 minutter eller til akkurat gjennomstekt. La hvile i 5 minutter og skjær i skiver eller små biter.
5
Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir.
6
Bland crème fraîche med revet parmesan, salt og pepper. Smør blandingen godt utover pizzabunnen.
7
Del sjampinjong i tynne skiver og fordel utover med kyllingbiter og halvparten av spinaten. Dryss over revet ost.
TipsDu kan variere oppskriften ved å bruke andre typer ost. Denne pizzaen er god med f.eks. brie eller blåmuggost i stedet for (eller i tillegg til) revet gulost.
8
Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet. Server toppet med resten av spinaten.