Hvit pizza med pepperoni
Hvit pizza er en pizza der den klassiske røde tomatsausen er byttet ut med crème fraîche. Denne er toppet med pepperoni, rødløk og salvie.
Enkel•2 t 30 min•4 personer
Ingredienser
Deig
- 7 dl pizzamel type "00", , eller hvetemel
- 1 ts salt
- 25 g fersk gjær
- 3 dl vann
- 3 ss olivenolje
Topping
- 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 stykk hvitløksfedd
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.5 ts paprikapulver
- 1 stykk rødløk
- 20 skive pepperoni
- 1 pakke TINE® Ekte Revet Ost Original
- 10 stykk salvieblader
Slik gjør du
1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
2
Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.
3
Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
4
Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir.
5
Mos hvitløksfedd og bland med crème fraîche, salt, pepper og paprikakrydder. Smør blandingen godt utover pizzabunnen.
TipsDu kan bytte ut hvitløk og paprikapulver med hakkede urter, revet ost eller andre krydder om du vil for variasjon.
6
Del rødløk i tynne skiver og fordel utover med pepperoni. Dryss over revet ost og salvie.
7
Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter, gjerne på en pizzastein eller –stål, eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet.