Hvit pizza med pepperoni
Enkel•150 min10 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Deig
-
7 dlpizzamel type "00" , eller hvetemel
-
1 tssalt
-
25 gfersk gjær
-
3 dlvann
-
3 ssolivenolje
Topping
-
2 dl
-
1 stkhvitløksfedd
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
½ tspaprikapulver
-
1 stkrødløk
-
20 skiverpepperoni
-
1 pakke
-
10 stksalvieblad
Slik gjør du det
-
1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
-
2
Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.
-
3
Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
-
4
Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir.
-
5
Mos hvitløksfedd og bland med TINE® Petite Fraîche, salt, pepper og paprikakrydder. Smør blandingen godt utover pizzabunnen.
Tips
Du kan bytte ut hvitløk og paprikapulver med hakkede urter, revet ost eller andre krydder om du vil for variasjon.
-
6
Del rødløk i tynne skiver og fordel utover med pepperoni. Dryss over revet ost og salvie.
-
7
Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter, gjerne på en pizzastein eller –stål, eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet.