Hvit pizza med pepperoni

Hvit pizza med pepperoni

0
33
Enkel150 min
Hvit pizza er en pizza der den klassiske røde tomatsausen er byttet ut med Crème Fraîche. Denne er toppet med pepperoni, rødløk og salvie.
Visste du at...

Heter det ikke ost, er det ikke ost.

Inneholder produktet fett fra andre kilder enn melk, kan det ikke kalles ost.

TINE® Revet Ost
Alltid ekte ost

Ingredienser

Antall porsjoner

Deig

  • 7 dl
    pizzamel type "00" , eller hvetemel
  • 1 ts
    salt
  • 25 g
    fersk gjær
  • 3 dl
    vann
  • 3 ss
    olivenolje

Topping

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.

  2. 2

    Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.

  3. 3

    Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.

  4. 4

    Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir.

  5. 5

    Mos hvitløkfedd og bland med Crème Fraîche, salt, pepper og paprikakrydder. Smør blandingen godt utover pizzabunnen.

    Tips

    Du kan bytte ut hvitløk og paprikapulver med hakkede urter, revet ost eller andre krydder om du vil for variasjon.

  6. 6

    Del rødløk i tynne skiver og fordel utover med pepperoni. Dryss over revet ost og salvie.

  7. 7

    Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter, gjerne på en pizzastein eller –stål, eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet.

Del denne oppskriften: