Hvit pizza med pepperoni

Hvit pizza med pepperoni

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 150 min
  • 10 min
Hvit pizza er en pizza der den klassiske røde tomatsausen er byttet ut med Crème Fraîche. Denne er toppet med pepperoni, rødløk og salvie.

Ingredienser

Antall porsjoner

Deig

7 dl pizzamel type "00" , eller hvetemel
1 ts salt
25 g fersk gjær
3 dl vann
3 ss olivenolje

Topping

2 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
1 stk hvitløksfedd
½ ts salt
¼ ts pepper
½ ts paprikapulver
1 stk rødløk
20 skiver pepperoni
1 pakke TINE Revet Ost Original
10 stk salvieblad

Slik gjør du det

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
    3. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir.
    5. Mos hvitløkfedd og bland med Crème Fraîche, salt, pepper og paprikakrydder. Smør blandingen godt utover pizzabunnen.
      Tips!

      Du kan bytte ut hvitløk og paprikapulver med hakkede urter, revet ost eller andre krydder om du vil for variasjon.

    6. Del rødløk i tynne skiver og fordel utover med pepperoni. Dryss over revet ost og salvie.
    7. Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter, gjerne på en pizzastein eller –stål, eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet.
Tips!

Det er godt med hjemmelaget pizzabunn, men har du liten tid kan du bruke NÅ pizzadeig. Da har du ferdig pizza på 1-2-3.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat