placeholder image
0

Hvit pizza med pepperoni

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Hvit pizza er en pizza der den klassiske røde tomatsausen er byttet ut med Crème Fraîche. Denne er toppet med pepperoni, rødløk og salvie.

Antall porsjoner

Ingredienser

Deig

7 dlpizzamel type "00", eller hvetemel
1 tssalt
25 gfersk gjær
3 dlvann
3 ssolivenolje

Topping

2 dlTINE Lett Crème Fraîche 10 %
1 stkhvitløksfedd
½ tssalt
¼ tspepper
½ tspaprikapulver
1 stkrødløk
20 skiverpepperoni
1 pakkeTINE Revet Ost Original
10 stksalvieblad

Slik gjør du det

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
    3. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir.
    5. Mos hvitløkfedd og bland med Crème Fraîche, salt, pepper og paprikakrydder. Smør blandingen godt utover pizzabunnen.

      Tips:

      Du kan bytte ut hvitløk og paprikapulver med hakkede urter, revet ost eller andre krydder om du vil for variasjon.

    6. Del rødløk i tynne skiver og fordel utover med pepperoni. Dryss over revet ost og salvie.
    7. Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter, gjerne på en pizzastein eller –stål, eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet.

Tips:

Det er godt med hjemmelaget pizzabunn, men har du liten tid kan du bruke NÅ pizzadeig. Da har du ferdig pizza på 1-2-3.

Kommentarer