tablecloth-basil
Hvit pizza med pepperoni
(20)

Hvit pizza med pepperoni

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Hvit pizza er en pizza der den klassiske røde tomatsausen er byttet ut med Crème Fraîche. Denne er toppet med pepperoni, rødløk og salvie.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Deig

7 dlpizzamel type "00", eller hvetemel
1 tssalt
25 gfersk gjær
3 dlvann
3 ssolivenolje

Topping

2 dlTINE Lett Crème Fraîche 10 %
1 stkhvitløksfedd
½ tssalt
¼ tspepper
½ tspaprikapulver
1 stkrødløk
20 skiverpepperoni
1 pakkeTINE Revet Ost Original
10 stksalvieblad
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
    3. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir.
    5. Mos hvitløkfedd og bland med Crème Fraîche, salt, pepper og paprikakrydder. Smør blandingen godt utover pizzabunnen.
      blue heart
      Tips!

      Du kan bytte ut hvitløk og paprikapulver med hakkede urter, revet ost eller andre krydder om du vil for variasjon.

    6. Del rødløk i tynne skiver og fordel utover med pepperoni. Dryss over revet ost og salvie.
    7. Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter, gjerne på en pizzastein eller –stål, eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet.
blue heart
Tips!

Det er godt med hjemmelaget pizzabunn, men har du liten tid kan du bruke NÅ pizzadeig. Da har du ferdig pizza på 1-2-3.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff