Italiensk hvit pizza

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Hva med en hvit pizza på ekte italiensk vis? Dette er en klassisk variant med Crème Fraîche, potetskiver, rødløk og bacon.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Deig

7 dlpizzamel type "00", eller hvetemel
1 tssalt
25 gfersk gjær
3 dlvann
3 ssolivenolje

Topping

2 dlTINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ tssalt
¼ tspepper
2 sshakkede urter f.eks. timian
250 gbacon i skiver
2 stkpoteter
1 stkrødløk
1 pakkeTINE Revet Ost Original
2 ssfrisk timian

Slik gjør du det

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
    3. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 250 °C. Legg baconskivene utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i ca. 8 minutter.
    5. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir. Bland Crème Fraîche med salt, pepper og hakkede urter, og smør godt utover pizzabunnen.
    6. Skjær potet i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og rødløk i tynne båter. Fordel utover pizzaen med stekt bacon og dryss med revet ost.
    7. Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet.

      Tips:

      Italiensk pizza steker du best på veldig høy temperatur. Bruk gjerne en pizzastein eller –stål for ekstra effekt.

Tips:

Det er godt med hjemmelaget pizzabunn, men har du liten tid kan du bruke NÅ pizzadeig. Da har du ferdig pizza på 1-2-3.

Kommentarer

  Legg til kommentar