Skip to main content

Italiensk hvit pizza

Enkel
2t 30min

Hva med en hvit pizza på ekte italiensk vis? Dette er en klassisk variant med TINE® Petite Fraîche, potetskiver, rødløk og bacon.

4.1
(79)
Next ImageItaliensk hvit pizza

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Deig

7 dl
pizzamel type "00", eller hvetemel
1 ts
salt
25 g
fersk gjær
3 dl
vann
3 ss
olivenolje

Topping

0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
250 g
bacon i skiver
2 stk
potet
1 stk
rødløk
300 g
TINE® Ekte Revet Ost Original eller annen god ost
2 ss
hakkede urter f.eks. timian

Fremgangsmåte

  1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.

  2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.

  3. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.

  4. Sett stekeovnen på 250 °C. Legg baconskivene utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i ca. 8 minutter.

  5. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir. Bland TINE® Petite Fraîche med salt, pepper og hakkede urter, og smør godt utover pizzabunnen.

  6. Skjær potet i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og rødløk i tynne båter. Fordel utover pizzaen med stekt bacon og dryss med revet ost.

  7. Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet.

    Tips

    Italiensk pizza steker du best på veldig høy temperatur. Bruk gjerne en pizzastein eller –stål for ekstra effekt.
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter