Italiensk hvit pizza
Enkel•150 min10 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Deig
-
7 dlpizzamel type "00" , eller hvetemel
-
1 tssalt
-
25 gfersk gjær
-
3 dlvann
-
3 ssolivenolje
Topping
-
2 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
250 gbacon i skiver
-
2 stkpoteter
-
1 stkrødløk
-
300 gTINE® Ekte Revet Ost Original eller annen god ost
-
2 sshakkede urter f.eks. timian
Slik gjør du det
-
1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
-
2
Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
-
3
Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
-
4
Sett stekeovnen på 250 °C. Legg baconskivene utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i ca. 8 minutter.
-
5
Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir. Bland Crème Fraîche med salt, pepper og hakkede urter, og smør godt utover pizzabunnen.
-
6
Skjær potet i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og rødløk i tynne båter. Fordel utover pizzaen med stekt bacon og dryss med revet ost.
-
7
Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet.
Tips
Italiensk pizza steker du best på veldig høy temperatur. Bruk gjerne en pizzastein eller –stål for ekstra effekt.