Italiensk hvit pizza
Hva med en hvit pizza på ekte italiensk vis? Dette er en klassisk variant med crème fraîche, potetskiver, rødløk og bacon.
Enkel•2 t 30 min•4 personer
Ingredienser
Deig
- 7 dl pizzamel type "00", , eller hvetemel
- 1 ts salt
- 25 g fersk gjær
- 3 dl vann
- 3 ss olivenolje
Topping
- 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 250 g bacon, i skiver
- 2 stykk potet
- 1 stykk rødløk
- 300 g TINE® Ekte Revet Ost Original, eller annen god ost
- 2 ss hakkede urter, f.eks. timian
Slik gjør du
1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
2
Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
3
Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
4
Sett stekeovnen på 250 °C. Legg baconskivene utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i ca. 8 minutter.
5
Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir. Bland crème fraîche med salt, pepper og hakkede urter, og smør godt utover pizzabunnen.
6
Skjær potet i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og rødløk i tynne båter. Fordel utover pizzaen med stekt bacon og dryss med revet ost.
7
Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet.
TipsItaliensk pizza steker du best på veldig høy temperatur. Bruk gjerne en pizzastein eller –stål for ekstra effekt.