Håndkle og blad
Italiensk hvit pizza
(1919)

Italiensk hvit pizza

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Hva med en hvit pizza på ekte italiensk vis? Dette er en klassisk variant med Crème Fraîche, potetskiver, rødløk og bacon.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Deig

7 dlpizzamel type "00", eller hvetemel
1 tssalt
25 gfersk gjær
3 dlvann
3 ssolivenolje

Topping

2 dlTINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ tssalt
¼ tspepper
2 sshakkede urter f.eks. timian
250 gbacon i skiver
2 stkpoteter
1 stkrødløk
1 pakkeTINE Revet Ost Original
2 ssfrisk timian
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
    3. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 250 °C. Legg baconskivene utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i ca. 8 minutter.
    5. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir. Bland Crème Fraîche med salt, pepper og hakkede urter, og smør godt utover pizzabunnen.
    6. Skjær potet i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og rødløk i tynne båter. Fordel utover pizzaen med stekt bacon og dryss med revet ost.
    7. Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet.
      Blått hjerte
      Tips!

      Italiensk pizza steker du best på veldig høy temperatur. Bruk gjerne en pizzastein eller –stål for ekstra effekt.

Blått hjerte
Tips!

Det er godt med hjemmelaget pizzabunn, men har du liten tid kan du bruke NÅ pizzadeig. Da har du ferdig pizza på 1-2-3.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat