Italiensk hvit pizza
Hva med en hvit pizza på ekte italiensk vis? Dette er en klassisk variant med crème fraîche, potetskiver, rødløk og bacon.

Ingredienser
Porsjoner
4
Deig
Topping
Slik gjør du
- 1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- 2
Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
- 3
Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
- 4
Sett stekeovnen på 250 °C. Legg baconskivene utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i ca. 8 minutter.
- 5
Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir. Bland crème fraîche med salt, pepper og hakkede urter, og smør godt utover pizzabunnen.
- 6
Skjær potet i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og rødløk i tynne båter. Fordel utover pizzaen med stekt bacon og dryss med revet ost.
- 7
Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet.
Tips
Italiensk pizza steker du best på veldig høy temperatur. Bruk gjerne en pizzastein eller –stål for ekstra effekt.