Skip to main content

Hvit pizza med spekeskinke og soltørket tomat

Enkel
2t 30min

En fristende langpannepizza kan lages på flere måter. Denne har sprø, tynn bunn og er toppet med hvit saus, soltørkede tomater, spekeskinke og ruccola.

3.9
(202)
Next ImageHvit pizza med spekeskinke og soltørket tomat

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Deig

6 dl
pizzamel type "00", eller hvetemel
1 ts
salt
25 g
fersk gjær
3 dl
vann
3 ss
olivenolje

Fyll

0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 dl
soltørket tomat
1 stk
rødløk

Til servering

8 skiver
parmaskinke
100 g
ruccola
50 g
pinjekjerner

Fremgangsmåte

  1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.

  2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.

  3. Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzabunnen til en stor langpannepizza og ha den over på et stekebrett med bakepapir.

  4. Smør TINE® Crème Fraîche utover og krydre med salt og pepper. Grovhakk soltørkede tomater og del rødløk i tynne båter. Fordel utover pizzabunnen og topp med revet ost.

  5. Stek i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnene er stekt og osten smeltet. Fordel skinkeskiver, ruccola og pinjekjerner utover ved servering.

    Tips

    Du kan droppe spekeskinken om du ønsker en vegetarisk variant.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter