Hvit pizza med spekeskinke og soltørket tomat
En fristende langpannepizza kan lages på flere måter. Denne har sprø, tynn bunn og er toppet med hvit saus, soltørkede tomater, spekeskinke og ruccola.
Enkel•2 t 30 min•4 personer
Ingredienser
Deig
- 6 dl pizzamel type "00", , eller hvetemel
- 1 ts salt
- 25 g fersk gjær
- 3 dl vann
- 3 ss olivenolje
Fyll
- 1 boks TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 dl soltørket tomat
- 1 stykk rødløk
- 1 pakke TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
Til servering
- 8 skive parmaskinke
- 100 g ruccola
- 50 g pinjekjerner
Slik gjør du
1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
2
Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.
3
Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzabunnen til en stor langpannepizza og ha den over på et stekebrett med bakepapir.
4
Smør TINE® Crème Fraîche utover og krydre med salt og pepper. Grovhakk soltørkede tomater og del rødløk i tynne båter. Fordel utover pizzabunnen og topp med revet ost.
5
Stek i ovnen i 10-12 minutter eller til pizzabunnene er stekt og osten smeltet. Fordel skinkeskiver, ruccola og pinjekjerner utover ved servering.
TipsDu kan droppe spekeskinken om du ønsker en vegetarisk variant.