Hvit pizza med skinke og rødløk

Hvit pizza med skinke og rødløk

0
7
Enkel30 min
Hvit pizza med skinke og rødløk. Perfekt hyttekos eller når du skal overraske kjæresten. Husk å sette av 2-3 timer til heving. 
Visste du at...

Heter det ikke ost, er det ikke ost.

Inneholder produktet fett fra andre kilder enn melk, kan det ikke kalles ost.

TINE® Revet Ost
Alltid ekte ost

Ingredienser

Antall stykker

Pizzabunn

 • 3 dl
  lunkent vann
 • ½ dl
  olivenolje
 • 3 g
  tørrgjær
 • ½ ss
  sukker
 • 500 g
  pizzamel type "00"
 • ½ ts
  salt

Pizzasaus

Topping

Slik gjør du det

Pizzabunn

 1. 1

  Bland vann, olivenolje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 3 minutter til det er godt blandet. Ha i siktet mel og salt. Elt sammen på lav hastighet i ca. 15 minutter. Du skal ha en glatt og elastisk deig. Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 minutter.

  Tips

  Du kan bruke siktet hvetemel istedenfor pizzamel type "00".

 2. 2

  Del deigen i 4 leiver på ca. 200 gram hver. Lag fine, små baller og legg dem på et oljet bakebrett med god avstand mellom hver. La deigballene stå tildekket på brettet i 2–3 timer i romtemperatur. De kommer til å heve videre og ese ut. Når de har fått dobbel størrelse, kan de oppbevares i kjøleskapet frem til de skal brukes.

Pizzasaus

 1. 3

  Bland crème fraîche, salt, pepper og hvitløk. Sett i kjøleskapet til du skal lage pizzaene ferdig.

Pizza og topping

 1. 4

  Skjær rødløk i skiver og løs opp til løkringer. Kutt skinke i passelige biter eller bruk den som den er. Skyll og tørk salaten.

 2. 5

  Sett ovnen på 250 °C eller så varm du kan få den. Har du en pizzastein så sett den inn fra start.

 3. 6

  Dypp hver pizzadeig i en skål med mel, så overflaten blir dekket. Børst av overflødig mel og begynn å arbeide deigen utover til en runding. Prøv å jobbe med fingrene ca. 2 cm fra kanten og innover. Slik får du en jevn skorpe rundt hele. Synes du det blir vanskelig kan du eventuelt bruke en kjevle. Pass på at deigen slipper underlaget underveis. Bruk eventuelt litt mer mel på bordet. Når du har en pizzabunn på ca. 30 cm diameter kan du flytte den over på en pizzaspade eller bakepapir før du har på topping. Da blir det lettere å flytte pizzaen etterpå.

 4. 7

  Smør 3-4 ss av den hvite pizzasausen utover bunnen. Dryss over ost og legg skinke og rødløk jevnt utover. Stek pizzaen i 7-12 minutter. Avhengig av hvor varm ovnen din blir. Dryss over oregano og topp med frisk ruccolasalat før servering.

  Tips

  Får du pizzasaus til overs er denne ypperlig som dressing.

Del denne oppskriften: