
Pizza med spinat og laks
Enkel•90 min min
Dette er en pizzavariant for voksne, med spinat og skiver av røkelaks dandert på toppen. Helt nydelig!
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzabunn
-
5 dlhvetemel
-
2 ssolivenolje
-
25 gfersk gjær
-
3 dlvann (lunkent)
-
1 tssalt
-
1 tssukker
Pizzafyll
-
2 dl
-
1 stkrødløk
-
150 g
-
100 gfrisk spinat
-
50 gpinjekjerner
-
8 skiverrøkelaks
-
1 tsgrovmalt pepper
Slik gjør du det
Pizzabunn
-
1
Bland mel, olivenolje, smuldret gjær (bruk eventuelt tørrgjær) og lunkent vann i en food processor. Elt deigen i 10–15 minutter. Tilsett så salt og sukker, og elt deigen i noen minutter til. La deigen heve på et lunt sted i 30–45 minutter.
Tips
Spar tid ved å bruke ferdig pizzabunn.
-
2
Sett stekeovnen på 250 °C.
-
3
Kjevle ut pizzadeigen tynt på et bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
Pizzafyll
-
4
Smør crème fraîche utover pizzabunnen. Rens løk og skjær den i tynne skiver. Dryss ost utover bunnen og fordel spinat og løk oppå. Deretter strør du over pinjekjernene.
-
5
Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 10 minutter. Topp den ferdige pizzaen med røkt laks, nykvernet sort pepper og eventuelt litt fersk spinat.