Pizza med spinat og laks

Pizza med spinat og laks

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Dette er en pizzavariant for voksne, med spinat og skiver av røkelaks dandert på toppen. Helt nydelig!

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig pizzabunn:

1 stk Nå® Familiepizzabunn Original

Eller lag din egen pizzabunn:

5 dl hvetemel
2 ss olivenolje
25 g gjær
3 dl vann (lunkent)
1 ts salt
1 ts sukker
3 dl TINE Crème Fraîche Original eller TINE Kesam Original

Pizzafyll:

1 dl løk
150 g Norvegia® Revet eller Jarlsberg
100 g frisk spinat
50 g pinjekjerner
8 skiver røkelaks
1 ts grovmalt pepper
1 ts grovmalt pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C. Rull ut deigen på en stekeplate med bakepapir.
  1. Eller lag din egen pizzabunn:

    1. (Hvis du lager din egen deig, må du beregne ca. 1 time ekstra.) Bland mel, olivenolje, smuldret gjær (ev. tørrgjær) og lunkent vann i en food processor. Elt deigen i 10–15 minutter. Tilsett så salt og sukker, og elt deigen i noen minutter til.
    2. La deigen heve på et lunt sted i ca. 30–45 minutter.
    3. Kjevle ut pizzadeigen tynt på et bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
  2. Pizzafyll:

    1. Fordel saus over deigen. Rens løk og skjær den i tynne skiver. Dryss ost utover bunnen og fordel vasket spinat og løk oppå. Deretter strør du over pinjekjernene.
    2. Stek pizzaen midt i ovnen ved 250 °C i ca. 10 minutter. Topp den ferdige pizzaen med røkt laks og nykvernet, svart pepper.
Tips!

Lag gjerne flere pizzabunner og frys ned. Det lønner seg da å forsteke pizzabunnene midt i ovnen ved 250 °C i ca. 3 minutter før du avkjøler dem og legger dem i fryseren.

Kommentar

Kommentarer

  • Titei!

    3 år siden
    Fantastisk god pizza!

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei, Så hyggelig å høre :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat