Pizza med spinat og laks

Pizza med spinat og laks

2
12
Enkel30 min
Dette er en pizzavariant for voksne, med spinat og skiver av røkelaks dandert på toppen. Helt nydelig!

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig pizzabunn:

  • 1 stk
    ferdig pizzabunn

Eller lag din egen pizzabunn:

  • 5 dl
    hvetemel
  • 2 ss
    olivenolje
  • 25 g
    gjær
  • 3 dl
    vann (lunkent)
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    sukker
  • 3 dl
    TINE Crème Fraîche Original eller TINE Kesam Original

Pizzafyll:

  • 1 dl
    løk
  • 150 g
    Norvegia® Revet eller Jarlsberg
  • 100 g
    frisk spinat
  • 50 g
    pinjekjerner
  • 8 skiver
    røkelaks
  • 1 ts
    grovmalt pepper
  • 1 ts
    grovmalt pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 250 °C. Rull ut deigen på en stekeplate med bakepapir.

Eller lag din egen pizzabunn:

  1. 2

    (Hvis du lager din egen deig, må du beregne ca. 1 time ekstra.) Bland mel, olivenolje, smuldret gjær (ev. tørrgjær) og lunkent vann i en food processor. Elt deigen i 10–15 minutter. Tilsett så salt og sukker, og elt deigen i noen minutter til.

  2. 3

    La deigen heve på et lunt sted i ca. 30–45 minutter.

  3. 4

    Kjevle ut pizzadeigen tynt på et bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.

Pizzafyll:

  1. 5

    Fordel saus over deigen. Rens løk og skjær den i tynne skiver. Dryss ost utover bunnen og fordel vasket spinat og løk oppå. Deretter strør du over pinjekjernene.

  2. 6

    Stek pizzaen midt i ovnen ved 250 °C i ca. 10 minutter. Topp den ferdige pizzaen med røkt laks og nykvernet, svart pepper.

Tips

Lag gjerne flere pizzabunner og frys ned. Det lønner seg da å forsteke pizzabunnene midt i ovnen ved 250 °C i ca. 3 minutter før du avkjøler dem og legger dem i fryseren.

Del denne oppskriften: