placeholder image
2

Pizza med spinat og laks

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en pizzavariant for voksne, med spinat og skiver av røkelaks dandert på toppen. Helt nydelig!

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig pizzabunn:

1 stkNå® Familiepizzabunn Original

Eller lag din egen pizzabunn:

5 dlhvetemel
2 ssolivenolje
25 ggjær
3 dlvann (lunkent)
1 tssalt
1 tssukker
3 dlTINE Crème Fraîche Original eller TINE Kesam Original

Pizzafyll:

1 dlløk
150 gNorvegia® Revet eller Jarlsberg
100 gfrisk spinat
50 gpinjekjerner
8 skiverrøkelaks
1 tsgrovmalt pepper
1 tsgrovmalt pepper

Slik gjør du det

  • Ferdig pizzabunn:

    1. Sett stekeovnen på 250 °C. Rull ut deigen på en stekeplate med bakepapir.
  • Eller lag din egen pizzabunn:

    1. (Hvis du lager din egen deig, må du beregne ca. 1 time ekstra.) Bland mel, olivenolje, smuldret gjær (ev. tørrgjær) og lunkent vann i en food processor. Elt deigen i 10–15 minutter. Tilsett så salt og sukker, og elt deigen i noen minutter til.
    2. La deigen heve på et lunt sted i ca. 30–45 minutter.
    3. Kjevle ut pizzadeigen tynt på et bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
  • Pizzafyll:

    1. Fordel saus over deigen. Rens løk og skjær den i tynne skiver. Dryss ost utover bunnen og fordel vasket spinat og løk oppå. Deretter strør du over pinjekjernene.
    2. Stek pizzaen midt i ovnen ved 250 °C i ca. 10 minutter. Topp den ferdige pizzaen med røkt laks og nykvernet, svart pepper.

Tips:

Lag gjerne flere pizzabunner og frys ned. Det lønner seg da å forsteke pizzabunnene midt i ovnen ved 250 °C i ca. 3 minutter før du avkjøler dem og legger dem i fryseren.

Kommentarer