Pizza med spinat og laks
Dette er en pizzavariant for voksne, med spinat og skiver av røkelaks dandert på toppen. Helt nydelig!
Enkel•1 t 30 min•4 personer
Ingredienser
Pizzabunn
- 5 dl hvetemel
- 2 ss olivenolje
- 25 g fersk gjær
- 3 dl vann, (lunkent)
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
Pizzafyll
- 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 stykk rødløk
- 150 g TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
- 100 g frisk spinat
- 50 g pinjekjerner
- 8 skive røkelaks
- 1 ts grovmalt pepper
Slik gjør du
Pizzabunn
1
Bland mel, olivenolje, smuldret gjær (bruk eventuelt tørrgjær) og lunkent vann i en food processor. Elt deigen i 10–15 minutter. Tilsett så salt og sukker, og elt deigen i noen minutter til. La deigen heve på et lunt sted i 30–45 minutter.
TipsSpar tid ved å bruke ferdig pizzabunn.
2
Sett stekeovnen på 250 °C.
3
Kjevle ut pizzadeigen tynt på et bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
Pizzafyll
1
Smør crème fraîche utover pizzabunnen. Rens løk og skjær den i tynne skiver. Dryss ost utover bunnen og fordel spinat og løk oppå. Deretter strør du over pinjekjernene.
2
Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 10 minutter. Topp den ferdige pizzaen med røkt laks, nykvernet sort pepper og eventuelt litt fersk spinat.
TipsLag gjerne flere pizzabunner og frys ned. Det lønner seg da å forsteke pizzabunnene midt i ovnen ved 250 °C i ca. 3 minutter før du avkjøler dem og legger dem i fryseren.