Pizza med spinat og laks

Pizza med spinat og laks

2
15
Enkel90 min
Dette er en pizzavariant for voksne, med spinat og skiver av røkelaks dandert på toppen. Helt nydelig!
Visste du at...

Heter det ikke ost, er det ikke ost.

Inneholder produktet fett fra andre kilder enn melk, kan det ikke kalles ost.

TINE® Revet Ost
Alltid ekte ost

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn

  • 5 dl
    hvetemel
  • 2 ss
    olivenolje
  • 25 g
    fersk gjær
  • 3 dl
    vann (lunkent)
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    sukker

Pizzafyll

Slik gjør du det

Pizzabunn

  1. 1

    Bland mel, olivenolje, smuldret gjær (bruk eventuelt tørrgjær) og lunkent vann i en food processor. Elt deigen i 10–15 minutter. Tilsett så salt og sukker, og elt deigen i noen minutter til. La deigen heve på et lunt sted i 30–45 minutter.

    Tips

    Spar tid ved å bruke ferdig pizzabunn.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 250 °C.

  3. 3

    Kjevle ut pizzadeigen tynt på et bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.

Pizzafyll

  1. 4

    Smør crème fraîche utover pizzabunnen. Rens løk og skjær den i tynne skiver. Dryss ost utover bunnen og fordel spinat og løk oppå. Deretter strør du over pinjekjernene.

  2. 5

    Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 10 minutter. Topp den ferdige pizzaen med røkt laks, nykvernet sort pepper og eventuelt litt fersk spinat.

Tips

Lag gjerne flere pizzabunner og frys ned. Det lønner seg da å forsteke pizzabunnene midt i ovnen ved 250 °C i ca. 3 minutter før du avkjøler dem og legger dem i fryseren.

Del denne oppskriften: