Pizza med spinat og laks

Pizza med spinat og laks

2
13
Enkel90 min
Dette er en pizzavariant for voksne, med spinat og skiver av røkelaks dandert på toppen. Helt nydelig!

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn

  • 5 dl
    hvetemel
  • 2 ss
    olivenolje
  • 25 g
    fersk gjær
  • 3 dl
    vann (lunkent)
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    sukker

Pizzafyll

Slik gjør du det

Pizzabunn

  1. 1

    Bland mel, olivenolje, smuldret gjær (bruk eventuelt tørrgjær) og lunkent vann i en food processor. Elt deigen i 10–15 minutter. Tilsett så salt og sukker, og elt deigen i noen minutter til. La deigen heve på et lunt sted i 30–45 minutter.

    Tips

    Spar tid ved å bruke ferdig pizzabunn.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 250 °C.

  3. 3

    Kjevle ut pizzadeigen tynt på et bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.

Pizzafyll

  1. 4

    Smør crème fraîche utover pizzabunnen. Rens løk og skjær den i tynne skiver. Dryss ost utover bunnen og fordel spinat og løk oppå. Deretter strør du over pinjekjernene.

  2. 5

    Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 10 minutter. Topp den ferdige pizzaen med røkt laks, nykvernet sort pepper og eventuelt litt fersk spinat.

Tips

Lag gjerne flere pizzabunner og frys ned. Det lønner seg da å forsteke pizzabunnene midt i ovnen ved 250 °C i ca. 3 minutter før du avkjøler dem og legger dem i fryseren.

Del denne oppskriften: