Pizza med spinat og laks
Dette er en pizzavariant for voksne, med spinat og skiver av røkelaks dandert på toppen. Helt nydelig!

Ingredienser
Pizzabunn
Pizzafyll
Slik gjør du
Pizzabunn
- 1Bland mel, olivenolje, smuldret gjær (bruk eventuelt tørrgjær) og lunkent vann i en food processor. Elt deigen i 10–15 minutter. Tilsett så salt og sukker, og elt deigen i noen minutter til. La deigen heve på et lunt sted i 30–45 minutter. Tips Spar tid ved å bruke ferdig pizzabunn.
- 2Sett stekeovnen på 250 °C. 
- 3Kjevle ut pizzadeigen tynt på et bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten. 
Pizzafyll
- 4Smør crème fraîche utover pizzabunnen. Rens løk og skjær den i tynne skiver. Dryss ost utover bunnen og fordel spinat og løk oppå. Deretter strør du over pinjekjernene. 
- 5Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 10 minutter. Topp den ferdige pizzaen med røkt laks, nykvernet sort pepper og eventuelt litt fersk spinat. 
Tips
Lag gjerne flere pizzabunner og frys ned. Det lønner seg da å forsteke pizzabunnene midt i ovnen ved 250 °C i ca. 3 minutter før du avkjøler dem og legger dem i fryseren.





