Skip to main content

Pizza med spinat og laks

Enkel
1t 30min

Dette er en pizzavariant for voksne, med spinat og skiver av røkelaks dandert på toppen. Helt nydelig!

4.0
(15)
Next ImagePizza med spinat og laks

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn

5 dl
hvetemel
2 ss
olivenolje
25 g
fersk gjær
3 dl
vann (lunkent)
1 ts
salt
1 ts
sukker

Pizzafyll

1 stk
rødløk
100 g
frisk spinat
50 g
pinjekjerner
8 skiver
røkelaks
1 ts
grovmalt pepper

Fremgangsmåte

Pizzabunn

  1. Bland mel, olivenolje, smuldret gjær (bruk eventuelt tørrgjær) og lunkent vann i en food processor. Elt deigen i 10–15 minutter. Tilsett så salt og sukker, og elt deigen i noen minutter til. La deigen heve på et lunt sted i 30–45 minutter.

    Tips

    Spar tid ved å bruke ferdig pizzabunn.
  2. Sett stekeovnen på 250 °C.

  3. Kjevle ut pizzadeigen tynt på et bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.

Pizzafyll

  1. Smør crème fraîche utover pizzabunnen. Rens løk og skjær den i tynne skiver. Dryss ost utover bunnen og fordel spinat og løk oppå. Deretter strør du over pinjekjernene.

  2. Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 10 minutter. Topp den ferdige pizzaen med røkt laks, nykvernet sort pepper og eventuelt litt fersk spinat.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag gjerne flere pizzabunner og frys ned. Det lønner seg da å forsteke pizzabunnene midt i ovnen ved 250 °C i ca. 3 minutter før du avkjøler dem og legger dem i fryseren.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter