Pizza med Crème Fraîche og bacon
Rask og god pizza med hvit pizzasaus og smak av bacon. Fersk ferdigbunn gjør at du sparer tid på hektiske hverdager.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
Eller lag din egen pizzabunn:
- 0.5 pakke gjær, eller tørrgjær
- 3 dl lunkent vann
- 3 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 7.5 dl hvetemel
Pizzafyll:
- 1 stykk rødløk
- 250 g bacon, i terninger
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %, eller Kesam
- 1 ts tørket oregano/mynte
- 100 g ruccola
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 250 °C. Rull deigen ut på et stekebrett, med bakepapirsiden ned.
Eller lag din egen pizzabunn:
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
2
Rør ut gjær i det lunkent vann. Tilsett olje og salt. Rør i mel til du får en smidig deig. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
3
Kjevle deigen tynt ut på et stekebrett. Den hjemmelagede pizzaen trenger 12-15 minutter i ovnen etter at alt fyllet er lagt på.
Pizzafyll:
1
Finhakk rødløk. Stek baconterninger i en stekepanne med litt smør. Tilsett løk og la det steke med et par minutter.
2
Fordel Crème Fraîche eller Kesam utover bunnen. Legg på bacon og løk og strø over oregano. Stek pizzaen midt i ovnen i 10–15 minutter avhengig av hvilken bunn du bruker.
Serveres med litt ruccola på toppen.
TipsStrimlet kyllingfilet smaker også veldig godt sammen med bacon på pizza.