Pizza med tandoorikylling

(32)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En annerledes og deilig pizza med mye smak av India. Lag din egen grove pizzadeig, eller spar tid med ferdigbunnen fra Nå.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig pizzabunn:

1 stkNå® Familiepizzabunn Original

Eller lag din egen grove pizzabunn:

½ pakkergjær
2 dllunkent vann
2 sskaldpresset olivenolje
½ tssalt
200 gsammalt hvete, grov, ca
200 ghvetemel, ca

Pizzafyll:

2 stkkyllingfileter
2 sstandoorikrydder
1 stkrødløk
1 stkgul paprika
1 stkrød paprika
2 dlananas i biter
2 dlferdig pizzasaus
1 tsoregano
4 dlrevet Norvegia® Lettost 16% fett (eller annen revet ost)

Rømmesaus/hvitløksdressing:

1 feddhvitløk
3 dlKesam® Original
2 ssfinhakkede urter (kan sløyfes)
¼ tsgaram masala (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  • Ferdig pizzabunn:

    1. Sett stekeovnen på 250 °C. Rull deigen ut på et stekebrett med bakepapiret ned.
  • Eller lag din egen grove pizzabunn:

    1. Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    2. Sett stekeovnen på 225 °C. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
  • Pizzafyll:

    1. Skjær kylling i strimler og legg den i plastpose sammen med krydder.
    2. Skjær løk i tynne båter. Skjær paprika i strimler og ananas i mindre biter.
    3. Varm stekepannen og stek kyllingstrimlene i ca. 5 minutter, til de er gjennomstekte.
    4. Fordel saus utover pizzabunnen. Legg på løk, paprika, kylling og ananas. Strø på oregano og ost.

      Tips:

      Her finner du oppskriften på en god hjemmelaget pizzasaus!

  • Steking av pizza:

    1. Hvis du bruker Nå Familiedeig, skal pizzaen steke midt i ovnen i 8–10 minutter på 250 °C. Har du lagd din egen pizzabunn, kan du steke den i nederste del av ovnen i 10–15 minutter på 225 °C.
  • Rømmesaus/hvitløksdressing:

    1. Press hvitløken i en hvitløkspresse og bland det direkte i begeret med Kesam. Ha gjerne også i litt finhakkede, ferske urter og garam masala.

Tips:

Det smaker godt med både hvit pizzasaus med Crème Fraîche eller Kesam og vanlig tradisjonell tomatsaus på pizzaen.

Kommentarer