Pizza med tandoorikylling

Pizza med tandoorikylling

1
38
Enkel60 min
En annerledes og deilig pizza med mye smak av India. Lag din egen grove pizzadeig, eller spar tid med ferdigbunn.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig pizzabunn:

  • 1 stk
    ferdig pizzabunn

Eller lag din egen grove pizzabunn:

  • ½ pakke
    gjær
  • 2 dl
    lunkent vann
  • 2 ss
    kaldpresset olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • 200 g
    sammalt hvete, grov , ca
  • 200 g
    hvetemel , ca

Pizzafyll:

Rømmesaus/hvitløksdressing:

  • 1 fedd
    hvitløk
  • 3 dl
  • 2 ss
    finhakkede urter (kan sløyfes)
  • ¼ ts
    garam masala (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 250 °C. Rull deigen ut på et stekebrett med bakepapiret ned.

Eller lag din egen grove pizzabunn:

  1. 2

    Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.

  2. 3

    Sett stekeovnen på 225 °C. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.

Pizzafyll:

  1. 4

    Skjær kylling i strimler og legg den i plastpose sammen med krydder.

  2. 5

    Skjær løk i tynne båter. Skjær paprika i strimler og ananas i mindre biter.

  3. 6

    Varm stekepannen og stek kyllingstrimlene i ca. 5 minutter, til de er gjennomstekte.

  4. 7

    Fordel saus utover pizzabunnen. Legg på løk, paprika, kylling og ananas. Strø på oregano og ost.

    Tips

    Her finner du oppskriften på en god hjemmelaget pizzasaus!

Steking av pizza:

  1. 8

    Har du lagd din egen pizzabunn, kan du steke den i nederste del av ovnen i 10–15 minutter på 225 °C. Bruker du en ferdig pizzabunn stekes den som anvist på pakken.

Rømmesaus/hvitløksdressing:

  1. 9

    Press hvitløken i en hvitløkspresse og bland det direkte i begeret med Kesam. Ha gjerne også i litt finhakkede, ferske urter og garam masala.

Tips

Det smaker godt med både hvit pizzasaus med Crème Fraîche eller Kesam og vanlig tradisjonell tomatsaus på pizzaen.

Del denne oppskriften: