Pizza med tandoorikylling
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig pizzabunn:
-
1 stkferdig pizzabunn
Eller lag din egen grove pizzabunn:
-
½ pakkegjær
-
2 dllunkent vann
-
2 sskaldpresset olivenolje
-
½ tssalt
-
200 gsammalt hvete, grov , ca
-
200 ghvetemel , ca
Pizzafyll:
-
2 stkkyllingfileter
-
2 sstandoorikrydder
-
1 stkrødløk
-
1 stkgul paprika
-
1 stkrød paprika
-
2 dlananas i biter
-
2 dlferdig pizzasaus
-
1 tsoregano/mynte
-
250 gTINE® Ekte Revet Ost 4 oster eller annen god ost
Rømmesaus/hvitløksdressing:
-
1 feddhvitløk
-
3 dl
-
2 ssfinhakkede urter (kan sløyfes)
-
¼ tsgaram masala (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 250 °C. Rull deigen ut på et stekebrett med bakepapiret ned.
Eller lag din egen grove pizzabunn:
-
2
Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
-
3
Sett stekeovnen på 225 °C. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
Pizzafyll:
-
4
Skjær kylling i strimler og legg den i plastpose sammen med krydder.
-
5
Skjær løk i tynne båter. Skjær paprika i strimler og ananas i mindre biter.
-
6
Varm stekepannen og stek kyllingstrimlene i ca. 5 minutter, til de er gjennomstekte.
-
7
Fordel saus utover pizzabunnen. Legg på løk, paprika, kylling og ananas. Strø på oregano og ost.
Tips
Her finner du oppskriften på en god hjemmelaget pizzasaus!
Steking av pizza:
-
8
Har du lagd din egen pizzabunn, kan du steke den i nederste del av ovnen i 10–15 minutter på 225 °C. Bruker du en ferdig pizzabunn stekes den som anvist på pakken.
Rømmesaus/hvitløksdressing:
-
9
Press hvitløken i en hvitløkspresse og bland det direkte i begeret med Kesam. Ha gjerne også i litt finhakkede, ferske urter og garam masala.