
Pizza med tandoorikylling
En annerledes og deilig pizza med mye smak av India. Lag din egen grove pizzadeig, eller spar tid med ferdigbunn.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig pizzabunn:
Eller lag din egen grove pizzabunn:
Pizzafyll:
Rømmesaus/hvitløksdressing:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 250 °C. Rull deigen ut på et stekebrett med bakepapiret ned.
Eller lag din egen grove pizzabunn:
- 2
Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
- 3
Sett stekeovnen på 225 °C. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
Pizzafyll:
- 4
Skjær kylling i strimler og legg den i plastpose sammen med krydder.
- 5
Skjær løk i tynne båter. Skjær paprika i strimler og ananas i mindre biter.
- 6
Varm stekepannen og stek kyllingstrimlene i ca. 5 minutter, til de er gjennomstekte.
- 7
Fordel saus utover pizzabunnen. Legg på løk, paprika, kylling og ananas. Strø på oregano og ost.
Tips
Her finner du oppskriften på en god hjemmelaget pizzasaus!
Steking av pizza:
- 8
Har du lagd din egen pizzabunn, kan du steke den i nederste del av ovnen i 10–15 minutter på 225 °C. Bruker du en ferdig pizzabunn stekes den som anvist på pakken.
Rømmesaus/hvitløksdressing:
- 9
Press hvitløken i en hvitløkspresse og bland det direkte i begeret med Kesam. Ha gjerne også i litt finhakkede, ferske urter og garam masala.
Tips
Det smaker godt med både hvit pizzasaus med Crème Fraîche eller Kesam og vanlig tradisjonell tomatsaus på pizzaen.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



