Pizza med tandoorikylling

Pizza med tandoorikylling

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 60 min
En annerledes og deilig pizza med mye smak av India. Lag din egen grove pizzadeig, eller spar tid med ferdigbunnen fra Nå.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig pizzabunn:

1 stk Nå® Familiepizzabunn Original

Eller lag din egen grove pizzabunn:

½ pakke gjær
2 dl lunkent vann
2 ss kaldpresset olivenolje
½ ts salt
200 g sammalt hvete, grov , ca
200 g hvetemel , ca

Pizzafyll:

2 stk kyllingfileter
2 ss tandoorikrydder
1 stk rødløk
1 stk gul paprika
1 stk rød paprika
2 dl ananas i biter
2 dl ferdig pizzasaus
1 ts oregano
4 dl revet Norvegia® Lettost 16% fett (eller annen revet ost)

Rømmesaus/hvitløksdressing:

1 fedd hvitløk
3 dl Kesam® Original
2 ss finhakkede urter (kan sløyfes)
¼ ts garam masala (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C. Rull deigen ut på et stekebrett med bakepapiret ned.
  1. Eller lag din egen grove pizzabunn:

    1. Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    2. Sett stekeovnen på 225 °C. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
  2. Pizzafyll:

    1. Skjær kylling i strimler og legg den i plastpose sammen med krydder.
    2. Skjær løk i tynne båter. Skjær paprika i strimler og ananas i mindre biter.
    3. Varm stekepannen og stek kyllingstrimlene i ca. 5 minutter, til de er gjennomstekte.
    4. Fordel saus utover pizzabunnen. Legg på løk, paprika, kylling og ananas. Strø på oregano og ost.
      Tips!

      Her finner du oppskriften på en god hjemmelaget pizzasaus!

  3. Steking av pizza:

    1. Hvis du bruker Nå Familiedeig, skal pizzaen steke midt i ovnen i 8–10 minutter på 250 °C. Har du lagd din egen pizzabunn, kan du steke den i nederste del av ovnen i 10–15 minutter på 225 °C.
  4. Rømmesaus/hvitløksdressing:

    1. Press hvitløken i en hvitløkspresse og bland det direkte i begeret med Kesam. Ha gjerne også i litt finhakkede, ferske urter og garam masala.
Tips!

Det smaker godt med både hvit pizzasaus med Crème Fraîche eller Kesam og vanlig tradisjonell tomatsaus på pizzaen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Pizzabakeren

    4 år siden
    Det skal stå "3 dl kesam", og ikke "3 gram"?

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat