Pizza med tandoorikylling
En annerledes og deilig pizza med mye smak av India. Lag din egen grove pizzadeig, eller spar tid med ferdigbunn.

Ingredienser
Porsjoner
Ferdig pizzabunn:
Eller lag din egen grove pizzabunn:
Pizzafyll:
Rømmesaus/hvitløksdressing:
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 250 °C. Rull deigen ut på et stekebrett med bakepapiret ned.
Eller lag din egen grove pizzabunn:
- 2
Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
- 3
Sett stekeovnen på 225 °C. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
Pizzafyll:
- 4
Skjær kylling i strimler og legg den i plastpose sammen med krydder.
- 5
Skjær løk i tynne båter. Skjær paprika i strimler og ananas i mindre biter.
- 6
Varm stekepannen og stek kyllingstrimlene i ca. 5 minutter, til de er gjennomstekte.
- 7
Fordel saus utover pizzabunnen. Legg på løk, paprika, kylling og ananas. Strø på oregano og ost.
Tips
Her finner du oppskriften på en god hjemmelaget pizzasaus!
Steking av pizza:
- 8
Har du lagd din egen pizzabunn, kan du steke den i nederste del av ovnen i 10–15 minutter på 225 °C. Bruker du en ferdig pizzabunn stekes den som anvist på pakken.
Rømmesaus/hvitløksdressing:
- 9
Press hvitløken i en hvitløkspresse og bland det direkte i begeret med Kesam. Ha gjerne også i litt finhakkede, ferske urter og garam masala.
Tips
Det smaker godt med både hvit pizzasaus med Crème Fraîche eller Kesam og vanlig tradisjonell tomatsaus på pizzaen.