Hjemmelaget pizzasaus

Hjemmelaget pizzasaus

15
  • Enkel
  • 30 min
Hjemmelaget pizzasaus smaker aller best og er enkelt å lage.

Ingredienser

3 stk finhakket sjalottløk
2 stk finhakkede hvitløksfedd
2 ss TINE Meierismør
2 bokser hermetiske tomater (gjerne knuste)
2 ss frisk oregano (ev. tørket)
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Surr løk og hvitløk i smør til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater og oregano.
      Tips!

      Ha i 2 ss tomatpure sammen med løken for ekstra smak.

    2. La tomatsausen småkoke i ca. 20 minutter, til den har fått en litt tykk konsistens. Smak godt til med salt og nykvernet pepper.
Tips!

Lag en stor porsjon og frys sausen ned i små porsjonspakker som er klare til bruk når du plutselig får lyst på pizza.

Kommentarer

  • Charlotte

    5 dager siden
    Hvor lenge Varer denne sausen i fryseren? Lurer også på om det går an å hermetisere sausen og hvor lenge den eventuelt vil vare da =)

     (0)


  • isander

    3 måneder siden
    det var veldig deilig

     (0)


  • Laila

    2 år siden
    Tåler ikke sopp og hermetiske tomater, hva kan jeg bruke

     (4)


  • Kristine

    2 år siden
    Veldig god pizzasaus. Jeg blandet den ferdige sausen sammen med stekt kjøttdeig. Fordelte det utover pizzaen og ost på toppen. Snadder!

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Høres snadder ut, Kristine :) God matlaging videre!

       (1)


  • Agne

    3 år siden
    ble veldig god, som ungene sa - ordentlig pizzasaus, jeg tilsatt fersk basilikum og :)

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Agne, Så bra at det falt i smak hos hele familien :) Det høtes veldig godt ut med fersk basillikum. God fornøyelse!

       (2)


  • Daniel

    4 år siden
    Denne kunne jeg tenke meg å lage. Men hvor mange standard runde/rektangulære pizzaer rekker denne porsjonen til?

     (10)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Daniel, Det kommer ann på hvor mye pizzasaus du bruker på pizzaen din :) Normalt vil den rekke til to pizzaer i langpanneformstørrelse. Om du skal lage bare en pizza, så kan tomatsausen stå i noen uker i lufttett beholder i kjøleskapet. Lykke til.

       (11)


  • Peter

    5 år siden
    ser veldig god ut gleder meg til pizza!

     (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Håper det ble en god pizza, Peter :)

       (9)


  • olga

    6 år siden
    Skal man småkoke med eller uten lokk?

     (40)

    • Jan

      4 år siden
      Nå blir det jo spesifisert at sausen skal få en tykkere konsistens, så det er nok uten lokk ;)

       (5)

      • Hilsen kokkene fra Melkerampa

        4 år siden
        Hei Jan, Det stemmer det, sausen skal koke uten lokk slik at noe av væsken fordamper :)

         (1)

    • Lars

      10 måneder siden
      Uten :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat