Hjemmelaget pizzasaus

Hjemmelaget pizzasaus

Kommentarer 13
  • Enkel
  • 30 min
Hjemmelaget pizzasaus smaker aller best og er enkelt å lage.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stk finhakket sjalottløk
2 stk finhakkede hvitløksfedd
2 ss TINE Meierismør
2 bokser hermetiske tomater (gjerne knuste)
2 ss frisk oregano (ev. tørket)
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Surr løk og hvitløk i smør til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater og oregano.
      Tips!

      Ha i 2 ss tomatpure sammen med løken for ekstra smak.

    2. La tomatsausen småkoke i ca. 20 minutter, til den har fått en litt tykk konsistens. Smak godt til med salt og nykvernet pepper.
Tips!

Lag en stor porsjon og frys sausen ned i små porsjonspakker som er klare til bruk når du plutselig får lyst på pizza.

Kommentar

Kommentarer

  • Laila

    2 år siden
    Tåler ikke sopp og hermetiske tomater, hva kan jeg bruke

    Kommenter  (1)


  • Kristine

    2 år siden
    Veldig god pizzasaus. Jeg blandet den ferdige sausen sammen med stekt kjøttdeig. Fordelte det utover pizzaen og ost på toppen. Snadder!

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Høres snadder ut, Kristine :) God matlaging videre!

      Kommenter  (1)


  • Agne

    2 år siden
    ble veldig god, som ungene sa - ordentlig pizzasaus, jeg tilsatt fersk basilikum og :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Agne, Så bra at det falt i smak hos hele familien :) Det høtes veldig godt ut med fersk basillikum. God fornøyelse!

      Kommenter  (2)


  • Daniel

    4 år siden
    Denne kunne jeg tenke meg å lage. Men hvor mange standard runde/rektangulære pizzaer rekker denne porsjonen til?

    Kommenter  (10)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Daniel, Det kommer ann på hvor mye pizzasaus du bruker på pizzaen din :) Normalt vil den rekke til to pizzaer i langpanneformstørrelse. Om du skal lage bare en pizza, så kan tomatsausen stå i noen uker i lufttett beholder i kjøleskapet. Lykke til.

      Kommenter  (11)


  • Peter

    4 år siden
    ser veldig god ut gleder meg til pizza!

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Håper det ble en god pizza, Peter :)

      Kommenter  (9)


  • olga

    6 år siden
    Skal man småkoke med eller uten lokk?

    Kommenter  (40)

    • Jan

      4 år siden
      Nå blir det jo spesifisert at sausen skal få en tykkere konsistens, så det er nok uten lokk ;)

      Kommenter  (5)

      • Hilsen kokkene fra Melkerampa

        4 år siden
        Hei Jan, Det stemmer det, sausen skal koke uten lokk slik at noe av væsken fordamper :)

        Kommenter  (1)

    • Lars

      2 måneder siden
      Uten :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat