
Tacopizza
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzabunn
-
1 ½ tstørrgjær
-
1 ½ dllunket vann
-
300 ghvetemel
-
1 tsflaksalt
-
1 ssolivenolje
Pizzasaus
-
3 stkhvitløksfedd
-
3 stksjalottløk
-
1 ssrapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
-
400 ghakkede tomater
-
2 sstomatpuré
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 dlbasilikum
Pizzafyll
-
400 gkjøttdeig
-
1 posetacokrydder
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
3 sshot tacosaus
-
2 stkjalapenos , hakket
-
½ stkrødløk , i skiver
-
2 dlnachochips
-
250 gTINE® Norsk Cheddar revet
Avokadodressing
-
1 stkstor avokado
-
3 dl
-
½ stksitron (saften)
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 250 °C. Rull deigen ut på et stekebrett, med bakepapiret ned.
-
2
Finsnitt hvitløk og sjalottløk og fres forsiktig i olje. Tilsett hakket tomat og tomatpuré. Kok sausen på svak varme i 15 minutter. Smak til med salt, pepper og finhakket basilikum.
-
3
Bre et lag med pizzasaus på pizzabunnen. Stek kjøttdeig med litt tacokrydder i smør i en stekepanne, og bland inn tacosaus. Dryss kjøttdeigen over pizzabunnen sammen med jalapeño og rødløk.
Tips
Topp pizzaen med dine tacofavoritter. Her kan du bytte kjøttdeig til et vegetarisk alternativ eller legge til grønnsaker som mais og paprika.
-
4
Legg på noen nachochips før du drysser over revet cheddar. Stek pizzaen i 10–15 minutter.
Avokadodressing:
-
5
Mos avokado og bland inn Crème Fraîche, sitronsaft, salt og pepper. Server dressingen til pizzaen.