Tacopizza

Tacopizza

2
130
Enkel30 min
Nordmenn spiser gjerne taco eller pizza på fredager. Dermed må denne tacopizzaen være en ekte fredagpizza!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    ferdig pizzabunn
  • 3 stk
    hvitløksfedd
  • 3 stk
    sjalottløk
  • 1 ss
    rapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
  • 400 g
    hakkede tomater
  • 2 ss
    tomatpuré
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 dl
    basilikum
  • 450 g
    kjøttdeig
  • 1 pose
    tacokrydder
  • 1 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 3 ss
    hot tacosaus
  • 2 stk
    jalapenos , hakket
  • ½ stk
    rødløk , i skiver
  • 2 dl
    nachochips
  • 250 g

Avokadodressing:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 250 °C. Rull deigen ut på et stekebrett, med bakepapiret ned.

  2. 2

    Finsnitt hvitløk og sjalottløk og fres forsiktig i olje. Tilsett hakket tomat og tomatpuré. Kok sausen på svak varme i 15 minutter. Smak til med salt, pepper og finhakket basilikum.

  3. 3

    Bre et lag med pizzasaus på pizzabunnen. Stek kjøttdeig med litt tacokrydder i smør i en stekepanne, og bland inn tacosaus. Dryss kjøttdeigen over pizzabunnen sammen med jalapeño og rødløk.

  4. 4

    Legg på noen nachochips før du drysser over revet ost. Stek pizzaen i 10–15 minutter.

Avokadodressing:

  1. 5

    Mos avokado og bland inn Crème Fraîche, sitronsaft, salt og pepper. Server dressingen til pizzaen.

Tips

Med ferdige pizzabunner er det gøy å eksperimentere med fyllet. Sett frem deres favoritter og la hele familien få komponere sin egen pizza!

Del denne oppskriften: