Skip to main content

Tacopizza

Enkel
30min

Nordmenn spiser gjerne taco eller pizza på fredager. Dermed må denne tacopizzaen være en ekte fredagpizza!

4.2
(192)
Next ImageTacopizza

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn

1.5 ts
tørrgjær
1.5 dl
lunket vann
300 g
hvetemel
1 ts
flaksalt
1 ss
olivenolje

Pizzasaus

3 stk
hvitløksfedd
3 stk
sjalottløk
1 ss
rapsolje, solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
400 g
hakkede tomat
2 ss
tomatpuré
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 dl
basilikum

Pizzafyll

400 g
kjøttdeig
1 pose
tacokrydder
1 ss
TINE® Meierismør til steking
3 ss
hot tacosaus
2 stk
jalapenos, hakket
0.5 stk
rødløk, i skiver
2 dl
nachochips

Avokadodressing

1 stk
stor avokado
0.5 stk
sitron (saften)
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 250 °C. Rull deigen ut på et stekebrett, med bakepapiret ned.

  2. Finsnitt hvitløk og sjalottløk og fres forsiktig i olje. Tilsett hakket tomat og tomatpuré. Kok sausen på svak varme i 15 minutter. Smak til med salt, pepper og finhakket basilikum.

  3. Bre et lag med pizzasaus på pizzabunnen. Stek kjøttdeig med litt tacokrydder i smør i en stekepanne, og bland inn tacosaus. Dryss kjøttdeigen over pizzabunnen sammen med jalapeño og rødløk.

    Tips

    Topp pizzaen med dine tacofavoritter. Her kan du bytte kjøttdeig til et vegetarisk alternativ eller legge til grønnsaker som mais og paprika.
  4. Legg på noen nachochips før du drysser over revet cheddar. Stek pizzaen i 10–15 minutter.

Avokadodressing:

  1. Mos avokado og bland inn Crème Fraîche, sitronsaft, salt og pepper. Server dressingen til pizzaen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter