
Pizza med blåmuggost og plommer
Middels•60 min min
En spennende og smaksrik pizza med Selbu Blå og søte plommer.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzabunn
-
½ pakkefersk gjær à 50 g
-
1 ½ dllunkent vann
-
1 tssalt
-
2 ssolivenolje
-
400 ghvetemel
Pizzafyll
-
¼ beger
-
½ pakkeSelbu Blå® Original à 150 g
-
2 stkplommer i skiver
-
50 gspekeskinke
-
20 ghakkede nøtter f.eks. mandler eller hasselnøtter
-
2 stilkerfersk timian
Slik gjør du det
-
1
Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet, salt og olje.
-
2
Rør i mel, litt av gangen, til du får en smidig deig.
-
3
La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.
-
4
Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
-
5
Smør bunnen med Crème Frâiche og legg blåmuggost jevnt utover sammen plommeskivene.
-
6
Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter.
-
7
Rist hakkede nøtter i en stekepanne.
-
8
Legg på spekeskinke og rista nøtter når pizzaen er ferdig. Pynt med fersk timian.