Selbu Blå pizza med søte plommer

Pizza med blåmuggost og plommer

Kommentarer 0
  • Middels
  • 60 min
En spennende og smaksrik pizza med Selbu Blå og søte plommer.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn

½ pakke fersk gjær à 50 g
1 ½ dl lunkent vann
1 ts salt
2 ss olivenolje
400 g hvetemel

Pizzafyll

¼ beger TINE Crème Fraîche Original
½ pakke Selbu Blå à 150 g
2 stk plommer i skiver
50 g spekeskinke
20 g hakkede nøtter f.eks. mandler eller hasselnøtter
2 stilker fersk timian

Slik gjør du det

    1. Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet, salt og olje.
    2. Rør i mel, litt av gangen, til du får en smidig deig.
    3. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.
    4. Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
    5. Smør bunnen med Crème Frâiche og legg blåmuggost jevnt utover sammen plommeskivene.
    6. Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter.
    7. Rist hakkede nøtter i en stekepanne.
    8. Legg på spekeskinke og rista nøtter når pizzaen er ferdig. Pynt med fersk timian.
Tips!

Prøv Selbu Blå Kraftig i stedet for Selbu Blå og få en kraftigere smak.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat