Selbu Blå pizza med søte plommer

Pizza med blåmuggost og plommer

0
8
Middels60 min
En spennende og smaksrik pizza med Selbu Blå og søte plommer.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn

  • ½ pakke
    fersk gjær à 50 g
  • 1 ½ dl
    lunkent vann
  • 1 ts
    salt
  • 2 ss
    olivenolje
  • 400 g
    hvetemel

Pizzafyll

Slik gjør du det

  1. 1

    Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet, salt og olje.

  2. 2

    Rør i mel, litt av gangen, til du får en smidig deig.

  3. 3

    La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.

  4. 4

    Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.

  5. 5

    Smør bunnen med Crème Frâiche og legg blåmuggost jevnt utover sammen plommeskivene.

  6. 6

    Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter.

  7. 7

    Rist hakkede nøtter i en stekepanne.

  8. 8

    Legg på spekeskinke og rista nøtter når pizzaen er ferdig. Pynt med fersk timian.

Tips

Prøv Selbu Blå Kraftig i stedet for Selbu Blå og få en kraftigere smak.

Del denne oppskriften: