Antall porsjoner
2
1. Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet, salt og olje.
2. Rør i mel, litt av gangen, til du får en smidig deig.
3. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.
4. Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
5. Smør bunnen med Crème Frâiche og legg blåmuggost jevnt utover sammen plommeskivene.
6. Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter.
7. Rist hakkede nøtter i en stekepanne.
8. Legg på spekeskinke og rista nøtter når pizzaen er ferdig. Pynt med fersk timian.
Tips
Pizza med blåmuggost og plommer
En spennende og smaksrik pizza med Selbu Blå og søte plommer.
Prøv Selbu Blå Kraftig i stedet for Selbu Blå og få en kraftigere smak.