Pizza med blåmuggost og plommer
En spennende og smaksrik pizza med Selbu Blå og søte plommer.
1. Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet, salt og olje.
2. Rør i mel, litt av gangen, til du får en smidig deig.
3. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.
4. Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
5. Smør bunnen med Crème Frâiche og legg blåmuggost jevnt utover sammen plommeskivene.
6. Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter.
7. Rist hakkede nøtter i en stekepanne.
8. Legg på spekeskinke og rista nøtter når pizzaen er ferdig. Pynt med fersk timian.
Prøv Selbu Blå Kraftig i stedet for Selbu Blå og få en kraftigere smak.