Hvit pizza

Hvit pizza med Selbu Blå®, pære og valnøtter

0
0
Middels90 min
Det er enkelt å lage hvit pizzasaus med crème fraîche. Denne hvite pizzaen toppes med blåmuggost, bacon og valnøtter og smaker utrolig godt! 

Ingredienser

Antall porsjoner

Italiensk pizzadeig

  • 500 g
    pizzamel type "00"
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    sukker
  • 5 g
    tørrgjær
  • 300 g
    vann
  • 1 ss
    olivenolje

Fyll

Topping

  • 80 g
    valnøtter
  • 12 skiver
    bacon
  • 2 stk
    pærer
  • 100 g
    ruccola

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Benytt eltekrok. La maskinen gå på lav hastighet mens du tilsetter vannet litt og litt, slik at de tørre ingrediensene samler seg til en deig. Skru opp hastigheten til middels og elt deigen i 10-15 minutter, slik at den blir smidig og elastisk. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, blandes ingrediensene i en bolle og eltes for hånd. Tilsett litt ekstra mel om deigen er for klissete.

  2. 2

    Dekk til bollen med plast, eller et fuktig klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter. Jo lengre tid deigen får heve, desto bedre blir den. Sett gjerne deigen kvelden før.

  3. 3

    Start med fyllet mens deigen hever. Bland sammen crème fraîche og honning. Når deigen er ferdig hevet, del den i 4 like deler. Press hver del flat, brett inn til midten fra hver side, snu deigen og trill det rundt. La deigene få hvile på benken tildekket med et håndkle i ca. 20-25 minutter. Skru ovnen på 250 °C.

  4. 4

    Bruk håndflata til å trykke ut hver deig til en stor og rund bunn. Jobb fra midten og ut, men stopp 2 cm fra kanten, slik at luften blir værende i skorpen. Deigen er elastisk , så føl deg frem og dra litt og litt i deigen for å lage den tynn og fin. Legg bunnene på bakepapir.

  5. 5

    Smør den hvite sausen utover pizzabunnene, men la det være igjen 2 cm mot kanten. Strø over revet ost og smuldre over godt med biter av blåmuggost. Skrell pæren, skjær i tynne skiver og fordel skivene utover pizzaen.

  6. 6

    Stek pizzaene i ca. 10 minutter til de er gylne og osten er smeltet. Steketiden vil variere fra ovn til ovn. Mens pizzaen er i ovnen, kan du riste grovhakkede valnøtter i en tørr panne på middels varme i ca. 2 minutter. Kutt bacon i grove biter og sprøstek bitene i pannen. Når pizzaen er ferdig stekt, topp med nøtter, bacon og ruccola.

Del denne oppskriften: