Hvit pizza med sopp, brokkolini og rødløk

Hvit pizza med sopp, brokkolini og rødløk

0
16
Enkel190 min
Enkel hvit pizza med crème fraîche, brokkolini, sopp, rødløk og mozzarella.
Visste du at...

Heter det ikke ost, er det ikke ost.

Inneholder produktet fett fra andre kilder enn melk, kan det ikke kalles ost.

TINE® Revet Ost
Alltid ekte ost

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn

  • 6 dl
    pizzamel type "00" , eller vanlig hvetemel
  • 1 ts
    salt
  • 25 g
    fersk gjær
  • 2 dl
    vann
  • 3 ss
    olivenolje

Topping

  • 1 boks
  • 1 fedd
    revet eller finhakket hvitløk
  • ½ ts
    salt
  • 1 ts
    pepper
  • 1 stk
    rødløk
  • 100 g
    aromasopp eller annen favorittsopp
  • 6 stilker
    brokkolini
  • 170 g
    mozzarella

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.

  2. 2

    Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.

  3. 3

    Lag pizzasausen mens deigen hviler. Bland sammen crème fraîche, revet hvitløk, salt og pepper.

  4. 4

    Skjær rødløk i tynne ringer, sopp i skiver og del brokkolini i tynne stilker.

  5. 5

    Sett ovnen på 250 °C. Eller varmere om du kan.

  6. 6

    Kjevle ut 4 runde og tynne bunner. Pass på å ha godt med mel mens du kjevler, så deigen ikke setter seg fast.

  7. 7

    Bruk en slikkepott og spre sausen utover i et tynt lag. Dryss ost på bunnen før du legger på sopp, løk og brokkolini jevnt fordelt oppå bunnen. Sett pizzaen i ovnen og stek i 5 - 10 minutter avhengig av hvor varm ovnen din blir. Følg med! Når skorpen og toppingen er gyllen er pizzaen ferdig!

Del denne oppskriften: