Hvit pizza med sopp, brokkolini og rødløk
Enkel•190 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzabunn
-
6 dlpizzamel type "00" , eller vanlig hvetemel
-
1 tssalt
-
25 gfersk gjær
-
2 dlvann
-
3 ssolivenolje
Topping
-
1 boks
-
1 feddrevet eller finhakket hvitløk
-
½ tssalt
-
1 tspepper
-
1 stkrødløk
-
100 garomasopp eller annen favorittsopp
-
6 stilkerbrokkolini
-
170 gmozzarella
Slik gjør du det
-
1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.
-
2
Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
-
3
Lag pizzasausen mens deigen hviler. Bland sammen crème fraîche, revet hvitløk, salt og pepper.
-
4
Skjær rødløk i tynne ringer, sopp i skiver og del brokkolini i tynne stilker.
-
5
Sett ovnen på 250 °C. Eller varmere om du kan.
-
6
Kjevle ut 4 runde og tynne bunner. Pass på å ha godt med mel mens du kjevler, så deigen ikke setter seg fast.
-
7
Bruk en slikkepott og spre sausen utover i et tynt lag. Dryss ost på bunnen før du legger på sopp, løk og brokkolini jevnt fordelt oppå bunnen. Sett pizzaen i ovnen og stek i 5 - 10 minutter avhengig av hvor varm ovnen din blir. Følg med! Når skorpen og toppingen er gyllen er pizzaen ferdig!