Hvit pizza med sopp, brokkolini og rødløk

Hvit pizza med sopp, brokkolini og rødløk

0
3
Enkel190 min
Enkel hvit pizza med crème fraîche, brokkolini, sopp, rødløk og mozzarella.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn

  • 6 dl
    pizzamel type "00" , eller vanlig hvetemel
  • 1 ts
    salt
  • 25 g
    fersk gjær
  • 2 dl
    vann
  • 3 ss
    olivenolje

Topping

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.

  2. 2

    Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.

  3. 3

    Lag pizzasausen mens deigen hviler. Bland sammen crème fraîche, revet hvitløk, salt og pepper.

  4. 4

    Skjær rødløk i tynne ringer, sopp i skiver og del brokkolini i tynne stilker.

  5. 5

    Sett ovnen på 250 °C. Eller varmere om du kan.

  6. 6

    Kjevle ut 4 runde og tynne bunner. Pass på å ha godt med mel mens du kjevler, så deigen ikke setter seg fast.

  7. 7

    Bruk en slikkepott og spre sausen utover i et tynt lag. Dryss ost på bunnen før du legger på sopp, løk og brokkolini jevnt fordelt oppå bunnen. Sett pizzaen i ovnen og stek i 5 - 10 minutter avhengig av hvor varm ovnen din blir. Følg med! Når skorpen og toppingen er gyllen er pizzaen ferdig!

Del denne oppskriften: