
Grillet hvit pizza
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
6 dlvann
-
1 tstørrgjær
-
1 tssukker
-
1 dlolivenolje
-
1 kghvetemel
-
2 tssalt
Topping
-
3 dl
-
1 stkrødløk
-
14 stkcherrytomater
-
1 pakkeaspargestopp
-
2 dlNorvegia® Revet
Slik gjør du det
-
1
Varm vannet til 37 °C og rør ut gjær og sukker i vannet. Tilsett olje og la stå i 5 minutter. Elt inn mel og salt og la heve under plast i 1 time.
-
2
Ha deigen på et melet bord og elt godt. Del deigen i to, form baller og etterhev i 20 minutter. Kjevle ut til pizzabunner.
-
3
Legg en pizzastein på grillen og varm opp i 10 minutter. Smør créme fraîche utover pizzabunnen. Topp med finsnittet rødløk, aspargestopper delt på langs, halverte cherrytomater og ost.
Tips
Du kan selvsagt variere med tomatsaus og annen topping. Disse bunnene fungerer uansett. Hvit pizza er også godt med frisk topping, slik at du kan steke bunnen med créme fraîche og revet ost, og toppe med friske tomater og for eksempel spekeskinke.
-
4
Legg pizzaen på pizzasteinen og grill hver pizza for seg under lokk i 5 minutter, eller til bunnen slipper steinen.