Grillede lammespyd i wraps

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Wraps er enkel og god grillmat – og perfekt til piknik.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gytrefilet av lam
4 ssolivenolje
2 sstørket oregano
1 ½ tssalt
1 tspepper
1 stksitron
8 stkgrillspyd

RØMME- OG MYNTEDRESSING

3 dlTINE Lettrømme 18 %
½ stksitroner
2 dlmynteblader
½ tssalt
¼ tspepper

TIL SERVERING

8 stksmå tortillalefser
½ stkagurker
8 stksalatblader
1 stkrødløk
½ dlhakket mynte

Slik gjør du det

    1. Bruker du grillspyd av tre må de ligge i vann minst 30 minutter før bruk. Del kjøttet i biter og træ på spydene.
    2. Legg spydene på et fat og gni kjøttet godt med olje, oregano, salt og pepper. Press over sitronsaft og la marinere i 20 minutter.
    3. Grill på høy, direkte varme. Snu ofte og grill til akkurat gjennomstekt, 5-8 minutter.
    4. Finriv sitronskall og press ut saften. Bland skall og saft med rømme. Vend inn hakket mynte og smak til med salt og pepper.

      Tips:

      Bytt gjerne sitron med appelsin og mynte med rosmarin for en vri på dressingen.

    5. Legg hvert spyd på en lefse, klem rundt og dra spydet av. Del agurk i skiver og legg på sammen med salat, finsnittet løk og hakket mynte, og topp med myntedressing.

Tips:

Server lammespyd sammen med dressing, oppskjært agurk, rødløk, salat og mynte i hver sin skål, og la gjestene pakke sine egne wraps.

Kommentarer