Grillede lammespyd i wraps
Enkel•30 min min
Wraps er enkel og god grillmat – og perfekt til piknik.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gytrefilet av lam
-
4 ssolivenolje
-
2 sstørket oregano
-
1 ½ tssalt
-
1 tspepper
-
1 stksitron
-
8 stkgrillspyd
RØMME- OG MYNTEDRESSING
-
3 dl
-
½ stksitron
-
2 dlmynteblader
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
TIL SERVERING
-
8 stksmå tortillalefser
-
½ stkagurk
-
8 stksalatblader
-
1 stkrødløk
-
½ dlhakket mynte
Slik gjør du det
-
1
Bruker du grillspyd av tre må de ligge i vann minst 30 minutter før bruk. Del kjøttet i biter og træ på spydene.
-
2
Legg spydene på et fat og gni kjøttet godt med olje, oregano, salt og pepper. Press over sitronsaft og la marinere i 20 minutter.
-
3
Grill på høy, direkte varme. Snu ofte og grill til akkurat gjennomstekt, 5-8 minutter.
-
4
Finriv sitronskall og press ut saften. Bland skall og saft med rømme. Vend inn hakket mynte og smak til med salt og pepper.
Tips
Bytt gjerne sitron med appelsin og mynte med rosmarin for en vri på dressingen.
-
5
Legg hvert spyd på en lefse, klem rundt og dra spydet av. Del agurk i skiver og legg på sammen med salat, finsnittet løk og hakket mynte, og topp med myntedressing.