Håndkle og blad
Grillede lammespyd i wraps
(88)

Grillede lammespyd i wraps

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Wraps er enkel og god grillmat – og perfekt til piknik.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

800 gytrefilet av lam
4 ssolivenolje
2 sstørket oregano
1 ½ tssalt
1 tspepper
1 stksitron
8 stkgrillspyd

RØMME- OG MYNTEDRESSING

3 dlTINE Lettrømme 18 %
½ stksitron
2 dlmynteblader
½ tssalt
¼ tspepper

TIL SERVERING

8 stksmå tortillalefser
½ stkagurk
8 stksalatblader
1 stkrødløk
½ dlhakket mynte
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Bruker du grillspyd av tre må de ligge i vann minst 30 minutter før bruk. Del kjøttet i biter og træ på spydene.
    2. Legg spydene på et fat og gni kjøttet godt med olje, oregano, salt og pepper. Press over sitronsaft og la marinere i 20 minutter.
    3. Grill på høy, direkte varme. Snu ofte og grill til akkurat gjennomstekt, 5-8 minutter.
    4. Finriv sitronskall og press ut saften. Bland skall og saft med rømme. Vend inn hakket mynte og smak til med salt og pepper.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bytt gjerne sitron med appelsin og mynte med rosmarin for en vri på dressingen.

    5. Legg hvert spyd på en lefse, klem rundt og dra spydet av. Del agurk i skiver og legg på sammen med salat, finsnittet løk og hakket mynte, og topp med myntedressing.
Blått hjerte
Tips!

Server lammespyd sammen med dressing, oppskjært agurk, rødløk, salat og mynte i hver sin skål, og la gjestene pakke sine egne wraps.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat