Grillede lammespyd i wraps

Grillede lammespyd i wraps

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Wraps er enkel og god grillmat – og perfekt til piknik.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g ytrefilet av lam
4 ss olivenolje
2 ss tørket oregano
1 ½ ts salt
1 ts pepper
1 stk sitron
8 stk grillspyd

RØMME- OG MYNTEDRESSING

3 dl TINE Lettrømme 18 %
½ stk sitron
2 dl mynteblader
½ ts salt
¼ ts pepper

TIL SERVERING

8 stk små tortillalefser
½ stk agurk
8 stk salatblader
1 stk rødløk
½ dl hakket mynte

Slik gjør du det

    1. Bruker du grillspyd av tre må de ligge i vann minst 30 minutter før bruk. Del kjøttet i biter og træ på spydene.
    2. Legg spydene på et fat og gni kjøttet godt med olje, oregano, salt og pepper. Press over sitronsaft og la marinere i 20 minutter.
    3. Grill på høy, direkte varme. Snu ofte og grill til akkurat gjennomstekt, 5-8 minutter.
    4. Finriv sitronskall og press ut saften. Bland skall og saft med rømme. Vend inn hakket mynte og smak til med salt og pepper.
      Tips!

      Bytt gjerne sitron med appelsin og mynte med rosmarin for en vri på dressingen.

    5. Legg hvert spyd på en lefse, klem rundt og dra spydet av. Del agurk i skiver og legg på sammen med salat, finsnittet løk og hakket mynte, og topp med myntedressing.
Tips!

Server lammespyd sammen med dressing, oppskjært agurk, rødløk, salat og mynte i hver sin skål, og la gjestene pakke sine egne wraps.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat