
Spareribs med kremet råkostsalat
Verdens mest populære grillrett er ikke vanskelig i det hele tatt, så lag mye. Dette er godt.

Ingredienser
Antall porsjoner
BBQ-SAUS
Spareribs
KREMET RÅKOSTSALAT
Fremgangsmåte
- 1
Lag bbq-saus ved å hakke hvitløk og løk og frese i en gryte med smør til det er blankt. Tilsett chilipulver og stek i noen sekunder. Ha i tomatsaus, eplesidereddik, Worchestershiresaus, sitronsaft, tabasco, sirup, honning og brunt sukker og rør godt.
- 2
La sausen småkoke uten lokk i 2 timer, eller til den har en tykk konsistens. Kjør sausen med en stavmikser eller i en blender til den er glatt. Oppbevar sausen på glass i kjøleskapet.
- 3
Gni ribben godt inn med olje, salt og pepper. Pakk i folie og legg på grillen under lokk i 2 timer.
- 4
Pensle med rikelig bbq-saus og grill over direkte varme til sausen er karamellisert. Noen minutter på hver side.
Tips
Lager du bbq-saus selv kan du oppbevare den på glass i kjøleskapet i flere uker. Du kan gjerne kjøpe ferdig bbq-saus eller bruke hvilken som helst grillmarinade, men den bør være oljebasert, slik at ribbene ikke brenner så lett.
- 5
Finsnitt kål og riv gulrot. Bland majones, lettrømme, eplesidereddik, sukker og salt og vend med grønnsakene. Server råkostsalaten til spareribs.
Tips
For ekstra saftige spareribs kan de langtidsgrilles på indirekte varme under lokk i 5-6 timer. Da må kull etterfylles underveis. Proffene røyker dem også gjerne, ved å kaste trespon på det varme kullet eller plassere en folieform med spon i grillen. Pensle på lag med bbq-saus de siste timene slik at det karamelliserer seg.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


