Skip to main content

Grillet focaccia med ost og skinke

Enkel
1t 30min

Focaccia på grillen fungerer supert! Denne deigen er fin å grille, slik at du enkelt får noen gode kuvertbrød til grillmåltidet.

4.0
(10)
Next ImageGrillet focaccia med ost og skinke

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
vann
25 g
gjær
6 dl
hvetemel
1 ts
sukker
1 ts
salt
1 dl
olivenolje
2 dl
skinkestrimler
1 dl
sorte oliven
2 dl
TINE® Ekte Revet Ost Original, eller annen revet ost
2 ts
tørket rosmarin

Fremgangsmåte

  1. Varm vann til 37 °C og rør ut gjæren i vannet. Tilsett mel, sukker, salt og olivenolje og elt til en smidig deig. La heve under plast i 1 time.

  2. Ha deigen ut på et melet bord. Elt inn skinkebiter, skivede oliven og revet ost.

    Tips

    En focaccia kan fylles med det du har i kjøleskapet, kjøtt- og pølsebiter, urter, stekte grønnsaker, soltørkede tomater eller mais. Det er bare fantasien som sier stopp for hva du kan elte inn i deigen.

  3. Del deigen i fire og press eller kjevle til flate brød, 2 cm tykke. Smelt smør og pensle brødene. Strø på tørket rosmarin.

  4. Legg brødene på grillen, under lokk, på indirekte varme. Indirekte varme får du ved å legge kullene på ene siden av grillen, og maten på andre siden. Da blir ikke maten brent før de er gjennomstekte.

  5. Grill brødene i 13-15 minutter og snu dem jevnlig, så de ikke blir brent.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Deigen kan også brukes til pinnebrød som grilles over bål eller stekes som vanlig i ovn på 200 °C.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter