Grillet focaccia med ost og skinke

Grillet focaccia med ost og skinke

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 90 min
Focaccia på grillen fungerer supert! Denne deigen er fin å grille, slik at du enkelt får noen gode kuvertbrød til grillmåltidet.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dl vann
25 g gjær
6 dl hvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
1 dl olivenolje
2 dl skinkestrimler
1 dl sorte oliven
2 dl TINE Revet Ost Original , eller annen revet ost
4 ss TINE Meierismør
2 ts tørket rosmarin

Slik gjør du det

    1. Varm vann til 37 °C og rør ut gjæren i vannet. Tilsett mel, sukker, salt og olivenolje og elt til en smidig deig. La heve under plast i 1 time.
    2. Ha deigen ut på et melet bord. Elt inn skinkebiter, skivede oliven og revet ost.
      Tips!

      En focaccia kan fylles med det du har i kjøleskapet, kjøtt- og pølsebiter, urter, stekte grønnsaker, soltørkede tomater eller mais. Det er bare fantasien som sier stopp for hva du kan elte inn i deigen.

    3. Del deigen i fire og press eller kjevle til flate brød, 2 cm tykke. Smelt smør og pensle brødene. Strø på tørket rosmarin.
    4. Legg brødene på grillen, under lokk, på indirekte varme. Indirekte varme får du ved å legge kullene på ene siden av grillen, og maten på andre siden. Da blir ikke maten brent før de er gjennomstekte.
    5. Grill brødene i 13-15 minutter og snu dem jevnlig, så de ikke blir brent.
Tips!

Deigen kan også brukes til pinnebrød som grilles over bål eller stekes som vanlig i ovn på 200 °C.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat