Grillet focaccia med ost og skinke
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dlvann
-
25 ggjær
-
6 dlhvetemel
-
1 tssukker
-
1 tssalt
-
1 dlolivenolje
-
2 dlskinkestrimler
-
1 dlsorte oliven
-
2 dlTINE® Ekte Revet Ost Original , eller annen revet ost
-
4 ss
-
2 tstørket rosmarin
Slik gjør du det
-
1
Varm vann til 37 °C og rør ut gjæren i vannet. Tilsett mel, sukker, salt og olivenolje og elt til en smidig deig. La heve under plast i 1 time.
-
2
Ha deigen ut på et melet bord. Elt inn skinkebiter, skivede oliven og revet ost.
Tips
En focaccia kan fylles med det du har i kjøleskapet, kjøtt- og pølsebiter, urter, stekte grønnsaker, soltørkede tomater eller mais. Det er bare fantasien som sier stopp for hva du kan elte inn i deigen.
-
3
Del deigen i fire og press eller kjevle til flate brød, 2 cm tykke. Smelt smør og pensle brødene. Strø på tørket rosmarin.
-
4
Legg brødene på grillen, under lokk, på indirekte varme. Indirekte varme får du ved å legge kullene på ene siden av grillen, og maten på andre siden. Da blir ikke maten brent før de er gjennomstekte.
-
5
Grill brødene i 13-15 minutter og snu dem jevnlig, så de ikke blir brent.