Grillet Brie

Grillet Brie

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 15 min
Grillet brie passer både til dessert og som tilbehør til biffen. Prøv denne spennende varianten med lune plommer, honning og valnøtter.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk plommer
1 stk Fryd® Brie eller annen Brie
1 ss olje til steking/pensling
6 ss honning
50 g valnøtter
½ ts pepper
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Tenn på grillen.
      Tips!

      Denne retten kan også lages i stekepannen.

    2. Del plommene i to, og ta ut steinen i midten. Grill over direkte varme i ca. 5 minutter, med kjøttsiden ned.
    3. Pensle brie med olje og grill på svak varme i 2-3 minutter på hver side. Pass på slik at det ikke blir for varmt, da smelter osten.
    4. Ha grillet ost og plommer over på en tallerken, og hell over akasiehonning. Topp med valnøtter, nykvernet pepper og salt.
Tips!

For å få karamelliserte valnøtter kan du fordele valnøtter på et stekebrett med bakepapir. Ha litt honning over hver nøtt. Stek i ovnen på 200  °C i ca. 5 minutter. La nøttene avkjøles før servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat