Grillet Brie

Grillet Brie

0
47
Enkel15 min
Grillet brie passer både til dessert og som tilbehør til biffen. Prøv denne spennende varianten med lune plommer, honning og valnøtter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    plommer
  • 1 stk
    Dovre Norsk Brie eller annen Brie
  • 1 ss
    olje til steking/pensling
  • 6 ss
    honning
  • 50 g
    valnøtter
  • ½ ts
    pepper
  • ½ ts
    salt

Slik gjør du det

  1. 1

    Tenn på grillen.

    Tips

    Denne retten kan også lages i stekepannen.

  2. 2

    Del plommene i to, og ta ut steinen i midten. Grill over direkte varme i ca. 5 minutter, med kjøttsiden ned.

  3. 3

    Pensle brie med olje og grill på svak varme i 2-3 minutter på hver side. Pass på slik at det ikke blir for varmt, da smelter osten.

  4. 4

    Ha grillet ost og plommer over på en tallerken, og hell over akasiehonning. Topp med valnøtter, nykvernet pepper og salt.

Tips

For å få karamelliserte valnøtter kan du fordele valnøtter på et stekebrett med bakepapir. Ha litt honning over hver nøtt. Stek i ovnen på 200  °C i ca. 5 minutter. La nøttene avkjøles før servering.

Del denne oppskriften: