Grillet crostini med brie og nøtteblanding
Crostini er italiensk for ristet brød; Deilige sprø skiver ristet med litt olivenolje. Crostini passer perfekt med god brie, nøtter og aprikos.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk skiver landbrød
- 2 ss olivenolje
- 2 stykk Dovre Norsk Brie
- 4 ss flytende honning
Nøtteblanding
- 100 g mandler
- 100 g hasselnøtter
- 100 g valnøtter
- 3 ss sukker
- 3 ss flytende honning, eller lønnesirup
- 100 g tørket aprikos
- 50 g tørkede ferske tranebær
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 220 °C. Ha nøtter, sukker og honning i en langpanne dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 5 minutter.
2
Rør godt så nøttene er godt dekket av sukker og honning og stek videre i ca. 5 minutter eller til nøttene er jevnt glaserte og gylne.
3
Grovhakk tørkede aprikoser og vend aprikos og tørkede tranebær med nøttene. Avkjøl nøtteblandingen og oppbevar i en lufttett boks.
4
Pensle brødskivene med olje og grill på den ene siden til gylne. Bruk indirekte varme, dvs at du fyrer opp den ene siden av grillen og griller på den andre.
5
Snu skivene og legg på brie i skiver. Sett på lokk og grill videre til osten er smeltet og skiven er godt grillet på undersiden. Server med nøtteblanding og honning.