Crostini med ost og balsamicobakt småløk
Disse munnfullene egner seg godt sammen med aperitiff i et selskap, en ekstra god kveld i sofakroken eller til å ta med til tapasbordet.
Enkel•40 min•8 personer
Ingredienser
- 8 skive baguette
- 150 g gorgonzola eller Norzola®
- 50 g valnøtter
Balsamicobakt småløk
- 6 stykk små rødløk
- 0.5 dl balsamicoeddik
- 2 ts sukker
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1 bunt frisk timian
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 200 °C. Skjær topp og bunn av løken og fjern det ytterste skallet. Sett dem i en liten ildfast form og hell over balsamico, strø over sukker og legg i små klatter med smør og finhakket timian.
2
Stekes i ovnen i 25-30 minutter eller til myke og karamelliserte. Øs gjerne litt av balsamicoen over løken underveis.
3
Rist valnøttene et par minutter i en tørr stekepanne.
4
Rist gjerne brødet litt og fordel biter med ost, valnøtter og balsamicobakt småløk på skivene. Pynt med litt frisk timian.