Norzola® er en myk, norsk blåmuggost ystet i Selbu i Trøndelag. Osten er smakfull og har en smidig, nesten smøreaktig konsistens.
-
Smaken kan beskrives som aromatisk og fyldig. Osten egner seg meget godt i varmretter som pasta og pizza, dressinger, dipper, supper, sauser og ostekremer.
Norzola® ble utviklet og lansert i 1975 og kan beskrives som den norske versjonen av den italienske blåmuggosten Gorgonzola, derav navnet Norzola.
-
pasteurisert melk og fløte, syrekultur, salt, mikrobiell løpe, muggkultur
-
Inneholder melk eller produkter framstilt av melk
-
energi 1584 kJ ( 383 kcal) fett 35 g -hvorav mettede fettsyrer 22 g karbohydrat 0 g -hvorav sukkerarter 0 g protein 17 g salt 2,5 g kalsium 500 mg (63 %') vitamin A 350 µg (44 %') riboflavin 0,31 mg (22 %') folsyre 47,0 µg (24 %') vitamin B12 1,5 µg (62 %') fosfor 360 mg (51 %') sink 2,8 mg (28 %') selen 10 µg (18 %') jod 42,0 µg (28 %') ' av referanseverdien Naturlig laktosefri (<0,01 g laktose pr 100 g ost)
-
Kjølevare 0 °C - 4 °C.
-
- 1,5 kg, plastemballasje
- 150 g, plastemballasje