Blinis

Blinis

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 120 min
Blinis er små bokhvetelapper som passer perfekt til forrett, tapas eller snacks. De kan toppes med mye forskjellig og ser lekre ut på store fat.

Ingredienser

Antall porsjoner

12 g gjær
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl bokhvetemel
1 dl hvetemel
2 stk egg
½ ts salt
50 g TINE Meierismør

Til steking

4 ss TINE Meierismør

Til servering

3 dl TINE Lettrømme 18 %
1 stk rødløk , finhakket
1 beger lodderogn
1 beger TINE Kremgo’® Naturell
200 g røkelaks
1 potte dill

Slik gjør du det

    1. Rør ut gjæren i romtemperert melk. Visp inn mel til en glatt røre.
    2. Skill egg og rør plommen og salt inn i røren. La svelle tildekket i ca. 1 time.
    3. Smelt smør, avkjøl noe og rør inn. Stivpisk eggehviten og vend forsiktig med røren til en glatt pannekakerøre.
    4. Stek små blinis i en varm panne med litt smør. De skal ha form som små lapper på ca. 5 centimeter. Stek gylne på begge sider og avkjøl på rist.
      Tips!

      Husk å ha nok smør i pannen så det er lett å snu lappene.

    5. Server med rømme, finhakket rødløk og løyrom eller kremost, røkelaks og hakket dill.
Tips!

Russisk kaviar og rømme er klassisk og eksklusiv topping på blinis. De små pannekakene kan toppes med mye annet godt som for eksempel fenalår og crème fraîche, reker eller spekeskinke.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat