Skip to main content

Skagensalat med rømme på sprø rug

Enkel
20min

Frisk og god skagensalat med rømme, servert på sprø rug. Passer perfekt som en liten forrett, eller på tapasbordet.

3.3
(72)
Next ImageSkagensalat med rømme på sprø rug

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Brød:

1 stk
rugbrød
1 ss
olivenolje
0.5 ts
salt

Skagensalat:

80 g
rensede reker, hakket
80 g
krepsehale, hakket
1 ss
majones
1 ss
finhakket gressløk
1 ss
dill
1 ts
sennep
2 ts
sitronsaft
2 ss
ørret- eller lakserogn
2 kvist
timian

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 170 °C.

  2. Skjær rugbrød i så tynne skiver som mulig. Legg skivene på et stekebrett, ringle over olivenolje, og dryss på salt. Stek sprøtt i ovnen. Dette tar 4-5 minutter.

    Tips

    Det kan være lurt å fryse rugbrødet litt før du skjærer i det. Da er det enklere å skjære tynt.

Skagenrøre:

  1. Bland reker og krepshaler sammen med lettrømme, majones, gressløk, dill og sennep. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  2. Ha skagenrøre på brødskivene og dryss over rogn. Pynt med litt timianblader.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Skagensalat passer oggså ypperlig til røkt laks.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter