Skagensalat med rømme på sprø rug
Frisk og god skagensalat med rømme, servert på sprø rug. Passer perfekt som en liten forrett, eller på tapasbordet.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
Brød:
- 1 stykk rugbrød
- 1 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
Skagensalat:
- 80 g rensede reker, , hakket
- 80 g krepsehale, , hakket
- 2 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 1 ss majones
- 1 ss finhakket gressløk
- 1 ss dill
- 1 ts sennep
- 2 ts sitronsaft
- 2 ss ørret- eller lakserogn
- 2 kvist timian
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 170 °C.
2
Skjær rugbrød i så tynne skiver som mulig. Legg skivene på et stekebrett, ringle over olivenolje, og dryss på salt. Stek sprøtt i ovnen. Dette tar 4-5 minutter.
TipsDet kan være lurt å fryse rugbrødet litt før du skjærer i det. Da er det enklere å skjære tynt.
Skagenrøre:
1
Bland reker og krepshaler sammen med lettrømme, majones, gressløk, dill og sennep. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
2
Ha skagenrøre på brødskivene og dryss over rogn. Pynt med litt timianblader.
TipsSkagensalat passer oggså ypperlig til røkt laks.