
Rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme
Frisk og god rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme. Perfekt å servere som en liten forrett, eller på tapasbordet.

Ingredienser
Antall porsjoner
Nøtter:
Salat:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 165 °C.
Dressing:
- 2
Skrell pepperot, og riv fint på rivjern over lettrømme til ønsket styrke på dressingen. Smak til med salt og pepper.
Tips
Pepperotsmaken blir litt sterkere etter hvert som den ligger i rømmen.
Nøtter:
- 3
Finn frem et stekebrett. Ringle et par dråper olivenolje over nøttene, og dryss på salt. Stek i 4-5 minutter.
Salat:
- 4
Bland sammen sitron og sukker. Hell over rødbetene. Varm opp i en kjele i 1-2 minutter for å trekke mer syrlig smak og riktig konsistens på rødbetene.
- 5
Bland friseesalat, reddik og stangselleri med litt olivenolje, og noen dråper sitronsaft. Pynt gjerne med kjørvel.
Tips
Du kan også bruke crispsalat eller babyleaves til denne retten.
Tips
Bruk en god ekstra virgin olivenolje til salaten.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


