Rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme
Frisk og god rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme. Perfekt å servere som en liten forrett, eller på tapasbordet.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
Dressing:
- 1 stykk pepperrot
- 2 dl TINE® Lettrømme 10 %
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Nøtter:
- 25 g valnøtter
- 1 ss olivenolje
- 0.25 ts salt
Salat:
- 2 stykk små rødbeter, , i tynne skiver
- 1 dl sitronsaft
- 1 dl sukker
- 3 stykk reddik, , i tynne skiver
- 1 stilk stangselleri
- 1 stykk friseesalat, , renset og vasket
- 2 ss olivenolje
- 5 dråpe sitronsaft
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 165 °C.
Dressing:
1
Skrell pepperot, og riv fint på rivjern over lettrømme til ønsket styrke på dressingen. Smak til med salt og pepper.
TipsPepperotsmaken blir litt sterkere etter hvert som den ligger i rømmen.
Nøtter:
1
Finn frem et stekebrett. Ringle et par dråper olivenolje over nøttene, og dryss på salt. Stek i 4-5 minutter.
Salat:
1
Bland sammen sitron og sukker. Hell over rødbetene. Varm opp i en kjele i 1-2 minutter for å trekke mer syrlig smak og riktig konsistens på rødbetene.
2
Bland friseesalat, reddik og stangselleri med litt olivenolje, og noen dråper sitronsaft. Pynt gjerne med kjørvel.
TipsDu kan også bruke crispsalat eller babyleaves til denne retten.
TipsBruk en god ekstra virgin olivenolje til salaten.