Skip to main content

Rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme

Enkel
15min

Frisk og god rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme. Perfekt å servere som en liten forrett, eller på tapasbordet.

3.9
(8)
Next ImageRødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme

Ingredienser

Antall porsjoner

Dressing:

1 stk
pepperrot
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Nøtter:

25 g
valnøtter
1 ss
olivenolje
0.25 ts
salt

Salat:

2 stk
små rødbeter, i tynne skiver
1 dl
sitronsaft
1 dl
sukker
3 stk
reddik, i tynne skiver
1 stilk
stangselleri
1 stk
friseesalat, renset og vasket
2 ss
olivenolje
5 dråper
sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 165 °C.

Dressing:

  1. Skrell pepperot, og riv fint på rivjern over lettrømme til ønsket styrke på dressingen. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Pepperotsmaken blir litt sterkere etter hvert som den ligger i rømmen.

Nøtter:

  1. Finn frem et stekebrett. Ringle et par dråper olivenolje over nøttene, og dryss på salt. Stek i 4-5 minutter.

Salat:

  1. Bland sammen sitron og sukker. Hell over rødbetene. Varm opp i en kjele i 1-2 minutter for å trekke mer syrlig smak og riktig konsistens på rødbetene.

  2. Bland friseesalat, reddik og stangselleri med litt olivenolje, og noen dråper sitronsaft. Pynt gjerne med kjørvel.

    Tips

    Du kan også bruke crispsalat eller babyleaves til denne retten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk en god ekstra virgin olivenolje til salaten.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter