Crudo med laks og avokado

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Crudo betyr rå på italiensk, og er den italienske måten å servere for eksempel rå fisk på. Her serveres den raske retten med gode smaker av olivenolje, ruccola, kapers og sitron.

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gSALMA
1 stksitron
2 stkavokadoer, i biter
2 dlruccola
2 dlfeltsalat
2 stkvårløk, finsnittet
½ tssalt
¼ tspepper
4 ssolivenolje
4 sskapers

Slik gjør du det

    1. Skjær laks i tynne skiver med en skarp kniv, og fordel på tallerkener. Lakseskivene skal ligge i et tynt lag utover tallerkenen.
    2. Bland avocado med salat og vårløk. Dryss med salt og pepper, skvis sitronsaft over og legg salaten på midten av fisken.
    3. Drypp over olivenolje og strø kapers, salt og pepper på. Server med ekstra kapers og sitron.

      Tips:

      Finriv gjerne sitronskall av godt vasket sitron over.

Tips:

Denne retten er også godt egnet som forrett i en større meny. Bare halver oppskriften.

Kommentarer

  Legg til kommentar