Crudo med laks og avokado
Crudo betyr rå på italiensk. Her serveres den raske retten med gode smaker av olivenolje, ruccola, kapers og sitron.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 400 g laksefilet uten skinn
- 1 stykk sitron
- 2 stykk avokado, , i biter
- 2 dl ruccola
- 2 dl feltsalat
- 2 stykk vårløk, , finsnittet
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 4 ss olivenolje
- 4 ss kapers
Slik gjør du
1
Skjær laks i tynne skiver med en skarp kniv, og fordel på tallerkener. Lakseskivene skal ligge i et tynt lag utover tallerkenen.
2
Bland avocado med salat og vårløk. Dryss med salt og pepper, skvis sitronsaft over og legg salaten på midten av fisken.
3
Drypp over olivenolje og strø kapers, salt og pepper på. Server med ekstra kapers og sitron.
TipsFinriv gjerne sitronskall av godt vasket sitron over.
TipsDenne retten er også godt egnet som forrett i en større meny. Bare halver oppskriften.