Skip to main content

Salat med ingefær- og chilistekte scampi

Enkel
30min

I hverdagen er det ofte godt med en rask middagssalat. Da kan vi anbefale scampi stekt i kryddersmør, blandet med mango og frisk grønn salat.

3.6
(68)
Next ImageSalat med ingefær- og chilistekte scampi

Ingredienser

Antall porsjoner

Sitrondressing:

2 ss
sitron, presset
1 ts
sitronskall, finrevet
0.5 ts
salt
0.5 ts
sort pepper, kvernet
0.25 ts
sukker

Stekt scampi:

1 stk
rød chili, finhakket
1 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 ts
frisk ingefær, revet
600 g
rå scampi, renset uten skall
0.5 ts
salt

Salat:

1 l
grønn salatblanding
1 stk
mango, delt i terninger
1 stk
rødløk, i tynne skiver
2 ss
sesamfrø, ristet

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen crème fraîche, sitronsaft og sitronskall. Smak til med salt, pepper og sukker.

Stekt scampi:

  1. Smelt smør i en varm stekepanne. Fres sammen chili, hvitløk og ingefær.

  2. Tilsett scampi og dryss over salt. Stek scampien i ca. 2 minutter på hver side. Pass på at du ikke steker de for lenge, da kan de bli seige.

Salat:

  1. Bland salat, mango, rødløk og sesamfrø. Legg over lune scampi.

  2. Server med sitrondressing, og gjerne litt lyst brød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For en ekstra mettende salat, vend inn kokt pasta i salaten.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter