Skip to main content

Salat med blåmuggost

Enkel
30min

En salat med ost, pærer og nøtter er spennende og med en nybakte osteloff passer denne salaten perfekt til klubbkvelder og lange venninnetreff. Dressingen vil du bli husket lenge for.

3.2
(31)
Next ImageSalat med blåmuggost

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

0.5 l
blandet salat
2 stk
store tomat
1 stk
pære
1 ss
sitronsaft
100 g
valnøtter
1.5 dl
sorte oliven (evt. Kalamata)
1 dl
ferdig stekte brødkrutong

Dressing:

1 stk
eggeplomme
1 ss
fransk sennep
0.5 stk
hvitløksfedd (finhakket)
2 ts
honning (ca.)
0.5 dl
olivenolje
0.5 dl
epleeddik
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Skyll salaten og la den renne av. Skjær tomat i skiver og pære i biter. Dryss litt sitronsaft over pærebitene slik at de ikke blir brune.

  2. Skjær brødet i terninger og stek dem sprø i olje, eller bruk ferdige brødkrutonger.

  3. Bland eggeplommen med eddik, sennep, honning og hvitløk. Tilsett oljen under omrøring, først bare noen dråper og senere i en tynn stråle. Salte og pepre dressingen og smak til.

  4. Legg salat, ost, tomat, nøtter og pære på et fat med brødkrutonger oppå. Ringle dressingen over ved servering.

  5. Server med godt, ferskt brød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Fletteloff passer nydelig til en salat som denne.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter