
Svinefilet med saus av blåmuggost
Indrefilet av svin er magert og godt kjøtt som passer like godt til selskapsmat som til hverdagsmiddager.

Ingredienser
Antall porsjoner
Potet:
Blåmuggostsaus:
Svinemedaljonger:
Fremgangsmåte
- 1
Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
Blåmuggostsaus:
- 2
Brun soppen i smør og tilsett crème fraîche, fløte, ost, konjakk og soyasaus. Kok opp mens du rører. La sausen trekke ved svak varme i 15-20 minutter til den er tykk og kremaktig. Rør av og til.
Svinemedaljonger:
- 3
Skjær kjøttet i ca 2 cm tykke skiver. Trykk skivene lett ut med hånden og brun dem i smør i stekepannen, ca 4 minutter på hver side. Dryss på salt og pepper. La filetene hvile litt før de tas ut av pannen, men hold dem varme.
- 4
Kok ut pannen med vannet. Hell utkoket i sausen og la den koke opp igjen.
Tips
Ønsker du å helsteke en større filet, bør du bruke et steketermometer. 68-70 °C gir kjøttet en lett, rosa kjerne. Vil du ha kjøttet gjennomstekt, venter du til temperaturen når 76 °C.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



