Skip to main content

Grønnsaksgrateng med blåmuggost

Enkel
35min

En oppskrift på en smakfull grateng full av gode grønnsaker. Blåmuggosten tilfører en deilig fyldighet.

3.9
(14)
Next ImageGrønnsaksgrateng med blåmuggost

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 bunt
brokkoli
1 stk
løk
200 g
cherrytomat
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper
100 g
Selbu Blå® Original, ev. Norzola eller annen blåmuggost
40 g
ruccola
0.5 potte
basilikum

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Rens brokkoli og del i mindre buketter. Rens og hakk løk. Del tomat i to.

  3. Varm smør i en stekepanne og råstek brokkolien i 3-4 minutter. Bland i løk og tomater og la det frese sammen i ytterligere noen minutter. Ha i salt og pepper.

  4. Mos ost sammen med crème fraîche. Vend i grønnsakene sammen med ruccola og basilikumblader. Legg det over i en ildfast form, og fordel osteblandingen over. Gratiner i ovnen i ca. 25 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du har tørr ost i kjøleskapet, er det lurt å rive den og legge den i plastpose i fryseren. Revet ost er perfekt å ha på lur til gratenger, pizza og varme smørbrød.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter