
Vegetarlasagne med Cottage Cheese
Enkel•60 min min
Denne lasagnen er et sunnere alternativ, smaker nydelig og er en lasagne helt uten kjøtt. Vi har brukt proteinrik cottage cheese, fullkorn lasagneplater og gode grønnsaker i en veldig god saus.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkgrovhakket løk
-
1 ss
-
4 stkgulrøtter
-
200 gsellerirot
-
1 stkpaprika
-
1 bokshermetiske tomat (hele eller hakkede)
-
½ dltomatpuré
-
1 stkgrønnsaksbuljongterning
-
3 dl
-
½ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
1 tstørket oreganokrydder
-
9 stklasagneplater av fullkorn
-
2 begerTINE® Cottage Cheese Original (á 250g)
-
2 dlrevet Jarlsberg® Lettost 16% fett (ev. annen magrere ost)
Forslag til salat
-
200 gfrisk salat
-
½ stkpaprika
-
⅓ stkagurk
-
¼ stkrødløk
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 225 °C.
-
2
Smelt smør i en varm stekepanne, og stek løk. Skrell gulrøtter og sellerirot, og skjær de i små biter eller gjerne riv dem med rivgern. Kutt paprika i terninger. Ha alt over i pannen sammen med løken.
-
3
Rør i hermetiske tomater, tomatpuré, smuldret buljongterning, melk, salt, pepper og oregano. La sausen koke opp, og la den koke i minst 5 minutter.
-
4
Legg grønnsakssaus, lasagneplater og cottage cheese lagvis i den ildfaste formen. Avslutt med saus og strø over revet ost. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter.
Tilbehøret:
-
5
Skyll salat godt i kaldt vann. La vannet renne av bladene før du river dem opp i passe biter. Kutt agurk og paprika i staver og rødløk i tynne skiver.
-
6
Server fullkornslasagnen sammen med den friske salaten.