Håndkle og blad
Fullkornslasagne med Cottage Cheese
(259259)

Fullkornslasagne med Cottage Cheese

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne lasagnen er et sunnere alternativ, smaker nydelig og er en lasagne helt uten kjøtt. Vi har brukt proteinrik cottage cheese og gode grønnsaker i en veldig god saus.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Utstyr

En smurt ildfast form
1 stkgrovhakket løk
1 ssTINE Meierismør
4 stkgulrøtter
200 gsellerirot
1 stkpaprika
1 bokshermetiske tomat (hele eller hakkede)
½ dltomatpuré
1 stkgrønnsakbuljongterning
3 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ tssalt
¼ tsnykvernet pepper
1 tstørket oreganokrydder
9 stklasagneplater av fullkorn
2 begerTINE Cottage Cheese Original (á 250g)
2 dlrevet Jarlsberg® Lettost 16% fett (ev. annen magrere ost)

Forslag til salat

200 gfrisk salat
½ stkpaprika
⅓ stkagurk
¼ stkrødløk
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
    2. Smelt smør i en varm stekepanne, og stek løk. Skrell gulrøtter og sellerirot, og skjær de i små biter eller gjerne riv dem med rivgern. Kutt paprika i terninger. Ha alt over i pannen sammen med løken.
    3. Rør i hermetiske tomater, tomatpuré, smuldret buljongterning, melk, salt, pepper og oregano. La sausen koke opp, og la den koke i minst 5 minutter.
    4. Legg grønnsakssaus, lasagneplater og cottage cheese lagvis i den ildfaste formen. Avslutt med saus og strø over revet ost. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter.
    1. Skyll salat godt i kaldt vann. La vannet renne av bladene før du river dem opp i passe biter. Kutt agurk og paprika i staver og rødløk i tynne skiver.
    2. Server fullkornslasagnen sammen med den friske salaten.
Blått hjerte
Tips!

Har du prøvd squash som et alternativ til lasagneplater? Det er kjempegodt! Du trenger da én stor squash, og du bruker en ostehøvel til å lage lange, fine skiver som du legger lagvis sammen med ostesaus og tomatsaus (ev. kjøttsaus).

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat