Fullkornslasagne med Cottage Cheese

Fullkornslasagne med Cottage Cheese

Kommentarer 19
  • Enkel
  • 60 min
Denne lasagnen er et sunnere alternativ, smaker nydelig og er en lasagne helt uten kjøtt. Vi har brukt proteinrik cottage cheese og gode grønnsaker i en veldig god saus.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

En smurt ildfast form
1 stk grovhakket løk
1 ss TINE Meierismør
4 stk gulrøtter
200 g sellerirot
1 stk paprika
1 boks hermetiske tomat (hele eller hakkede)
½ dl tomatpuré
1 stk grønnsakbuljongterning
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
1 ts tørket oreganokrydder
9 stk lasagneplater av fullkorn
2 beger TINE Cottage Cheese Original (á 250g)
2 dl revet Jarlsberg® Lettost 16% fett (ev. annen magrere ost)

Forslag til salat

200 g frisk salat
½ stk paprika
⅓ stk agurk
¼ stk rødløk

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
    2. Smelt smør i en varm stekepanne, og stek løk. Skrell gulrøtter og sellerirot, og skjær de i små biter eller gjerne riv dem med rivgern. Kutt paprika i terninger. Ha alt over i pannen sammen med løken.
    3. Rør i hermetiske tomater, tomatpuré, smuldret buljongterning, melk, salt, pepper og oregano. La sausen koke opp, og la den koke i minst 5 minutter.
    4. Legg grønnsakssaus, lasagneplater og cottage cheese lagvis i den ildfaste formen. Avslutt med saus og strø over revet ost. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter.
  1. Tilbehøret:

    1. Skyll salat godt i kaldt vann. La vannet renne av bladene før du river dem opp i passe biter. Kutt agurk og paprika i staver og rødløk i tynne skiver.
    2. Server fullkornslasagnen sammen med den friske salaten.
Tips!

Har du prøvd squash som et alternativ til lasagneplater? Det er kjempegodt! Du trenger da én stor squash, og du bruker en ostehøvel til å lage lange, fine skiver som du legger lagvis sammen med ostesaus og tomatsaus (ev. kjøttsaus).

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • heidi

    8 måneder siden
    hva er næringsinnholdene i denne skal ha den til et skoleprosjekt

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Heidi,

      Næringsinnholdet finner du av ved å se på hva på innholdet på de forskjellige produktene du bruker i denne oppskriften. Lykke til med skoleoppgaven :)

      Kommenter  (0)


  • Helga

    2 år siden
    Hvor kommer melka inn?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Helga, Melken kommer inn i trinn 3: Rør i hermetiske tomater, tomatpuré, smuldret buljongterning, melk, salt, pepper og oregano. La sausen koke opp, og la den koke i minst 5 minutter. God matlaging:)

      Kommenter  (5)


  • Elise

    3 år siden
    Hjelper lite at den er kjøttfri når det er kalvemage/løpe i osten og cottage cheesen :(

    Kommenter  (45)

    • Karen

      6 måneder siden
      Moste poteter med havrefløte eller vegansk smøreost, f.eks På Mackan, blir god hvit saus til lasagne. Krydre med litt muskatnøtt.

      Kommenter  (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        6 måneder siden
        Takk for at du deler dine erfaringer med alle oss, Karen :)

        Kommenter  (0)


  • Katrine

    4 år siden
    Hvor lenge kan rester oppbevares i kjøleskap? Kan de evt fryses? Greit å lage flere middager i samme slengen!

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Katrine, Det går helt fint å oppbevare denne i kjøleskapet i fire-fem dager. Husk bare å avkjøle lasagnen godt før du pakker den godt inn i plast. Vi har ikke forsøkt å fryse lasagne med cottage cheese, men det går helt fint med vanlig lasagne. Så du får prøve deg frem og gi oss gjerne en tilbakemelding etterpå :) Lykke til!

      Kommenter  (11)


  • Jeanni

    4 år siden
    Hei! Jeg lurer på hva man skal gjøre for å slippe alt vannet som kommer ut av Cottage Cheesen når man lager varmmat? Har brukt CC i bla lasagne, omelett og i pizzabunn og opplever at maten nærmest bader i vann. Bruker mager CC. Kan det hjelpe å koke den først? Veldig god oppskrift! :)

    Kommenter  (10)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Jeanni, Det hjelper noe å ha Cottage Cheese i et dørslag og la den renne av seg litt, før bruk. Press gjerne litt av vannet ut. Man kan også kjøre den jevn med en stavmikser etterpå. Eventuelt, kan du prøve med litt mindre Cottage Cheese neste gang. Håper dette hjelper! Hyggelig å høre at du liker oppskriften :)

      Kommenter  (6)


  • Linn

    5 år siden
    Mener dere sellerirot eller selleristang?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Her er det sellerirot det er snakk om. :)

      Kommenter  (0)


  • Camilla

    6 år siden
    Man får kjøpt lasagneplaer av fullkorn på Søstrene Grene :)

    Kommenter  (7)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for tipset, Camilla! :)

      Kommenter  (2)


  • Kjersti

    7 år siden
    Smakte kjempegodt! Men jeg fant ikke lasagneplater av fullkorn. Har vært på flere velassorterte butikker uten å finne det. Noen tips? Produsent?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Kjersti. Jeg har forsøkt å lete litt rundt blant de største leverandørene av pastaprodukter i Norge. Dessverre kan de se ut som om ingen av dem enn så lenge selger "frittstående" lasagneplater av fullkorn, slik som feks Zeta, Pastella og Lantmännen gjør i Sverige. Men både Toro og Knorr har fullkornslasagne, men da inngår platene i en pakke sammen med sausbasis. Men har du forsøkt squash i stedet for lasagneplater? Det er kjempegodt! Du trenger da 1 stk stor squash og du bruker en ostehøvel til å lage lange, fine skiver som du legger lagvis sammen med ostesaus og tomatsaus (evt kjøttsaus). Nam-nam!

      Kommenter  (3)

    • Marte

      3 år siden
      Tror Rema1000 har pastaplater av fullkorn (deres eget merke).. kan evt. mase på produsenter slik sim Barilla Norge om å få det inn i Norge, da de selger fullkornspastaplater fra Barilla i USA og England...

      Kommenter  (1)


  • linda

    7 år siden
    Kjempegod og enkel :)

    Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat