Fullkornslasagne med Cottage Cheese

Vegetarlasagne med Cottage Cheese

29
489
Enkel60 min
Denne lasagnen er et sunnere alternativ, smaker nydelig og er en lasagne helt uten kjøtt. Vi har brukt proteinrik cottage cheese, fullkorn lasagneplater og gode grønnsaker i en veldig god saus.

Ingredienser

Antall porsjoner

Forslag til salat

 • 200 g
  frisk salat
 • ½ stk
  paprika
 • ⅓ stk
  agurk
 • ¼ stk
  rødløk

Slik gjør du det

 1. 1

  Forvarm stekeovnen til 225 °C.

 2. 2

  Smelt smør i en varm stekepanne, og stek løk. Skrell gulrøtter og sellerirot, og skjær de i små biter eller gjerne riv dem med rivgern. Kutt paprika i terninger. Ha alt over i pannen sammen med løken.

 3. 3

  Rør i hermetiske tomater, tomatpuré, smuldret buljongterning, melk, salt, pepper og oregano. La sausen koke opp, og la den koke i minst 5 minutter.

 4. 4

  Legg grønnsakssaus, lasagneplater og cottage cheese lagvis i den ildfaste formen. Avslutt med saus og strø over revet ost. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter.

Tilbehøret:

 1. 5

  Skyll salat godt i kaldt vann. La vannet renne av bladene før du river dem opp i passe biter. Kutt agurk og paprika i staver og rødløk i tynne skiver.

 2. 6

  Server fullkornslasagnen sammen med den friske salaten.

Tips

Har du prøvd squash som et alternativ til lasagneplater? Det er kjempegodt! Du trenger da én stor squash, og du bruker en ostehøvel til å lage lange, fine skiver som du legger lagvis sammen med ostesaus og tomatsaus (ev. kjøttsaus).

Del denne oppskriften: