Fullkornslasagne med Cottage Cheese

(141)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne lasagnen er et sunnere alternativ, smaker nydelig og er en lasagne helt uten kjøtt. Vi har brukt proteinrik cottage cheese og gode grønnsaker i en veldig god saus.

Antall porsjoner

4

Utstyr

En smurt ildfast form

Ingredienser

1 stkgrovhakket løk
1 ssTINE Meierismør
4 stkgulrøtter
200 gsellerirot
1 stkpaprika
1 bokshermetiske tomat (hele eller hakkede)
½ dltomatpuré
1 stkgrønnsakbuljongterning
3 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ tssalt
¼ tsnykvernet pepper
1 tstørket oreganokrydder
9 stklasagneplater av fullkorn
2 begerTINE Cottage Cheese Original (á 250g)
2 dlrevet Jarlsberg® Lettost 16% fett (ev. annen magrere ost)

Forslag til salat

200 gfrisk salat
½ stkpaprika
⅓ stkagurk
¼ stkrødløk
 Les kommentarer (15) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
    2. Smelt smør i en varm stekepanne, og stek løk. Skrell gulrøtter og sellerirot, og skjær de i små biter eller gjerne riv dem med rivgern. Kutt paprika i terninger. Ha alt over i pannen sammen med løken.
    3. Rør i hermetiske tomater, tomatpuré, smuldret buljongterning, melk, salt, pepper og oregano. La sausen koke opp, og la den koke i minst 5 minutter.
    4. Legg grønnsakssaus, lasagneplater og cottage cheese lagvis i den ildfaste formen. Avslutt med saus og strø over revet ost. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter.
  • Tilbehøret:

    1. Skyll salat godt i kaldt vann. La vannet renne av bladene før du river dem opp i passe biter. Kutt agurk og paprika i staver og rødløk i tynne skiver.
    2. Server fullkornslasagnen sammen med den friske salaten.

Tips:

Har du prøvd squash som et alternativ til lasagneplater? Det er kjempegodt! Du trenger da én stor squash, og du bruker en ostehøvel til å lage lange, fine skiver som du legger lagvis sammen med ostesaus og tomatsaus (ev. kjøttsaus).

Kommentarer

  Legg til kommentar