Håndkle og blad
Festlasagne
(4343)

Festlasagne

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lasagne er alltid en sikker vinner. Tapenade, timian og soyasaus i fyllet gjør den kjente retten til noe nytt og spennende.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
600 glasagneplater

Kjøttsaus

1 ssTINE Meierismør
1 stkhakket sjalottløk
400 gkjøttdeig
1 sssoyasaus
2 stkfinhakkede hvitløksfedd
4 sstapenade
1 ½ tstimian, bruk gjerne frisk timian, og finhakk denne

Hvit saus

3 ssTINE Meierismør
5 sshvetemel
1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dlTINE Matfløte

på toppen

4 stktomater i skiver
½ pottebasilikum
3 dlJarlsberg® Revet
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Kjøttsaus

    1. Smelt smør i en varm stekepanne, og fres løken. Ha i kjøttedeigen, og stek videre. Ha i løk, soyasaus, hvitløk, tapenade og timian.
  • Hvit saus

    1. Smelt smøret i en kjele og rør i melet. Hell i melken og rør godt, tilsett fløten under omrøring. Kok det hele opp under omrøring til den hvite sausen tykner. Dra så kjelen fra platen.
    2. Hell et tynt lag hvit saus i den ildfaste formen. Legg deretter på et lag med lasagneplater og så et lag kjøttsaus. Fortsett å legge lag på lag av de ulike ingrediensene i formen til den er full. Legg til slutt tomatskiver og basilikumblader, med revet ost på toppen.
    3. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. La den avkjøles noe før du serverer den.
      Blått hjerte
      Tips!

      Server gjerne en god salat ved siden av.

Blått hjerte
Tips!

Lasagne er alltid bedre dagen etterpå, for da får alle godsakene trukket godt inn.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat