Festlasagne

Festlasagne

6
 • Enkel
 • 45 min
Lasagne er alltid en sikker vinner. Tapenade, timian og soyasaus i fyllet gjør den kjente retten til noe nytt og spennende.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form
600 g lasagneplater

Kjøttsaus

1 ss TINE Meierismør
1 stk hakket sjalottløk
400 g kjøttdeig
1 ss soyasaus
2 stk finhakkede hvitløksfedd
4 ss tapenade
1 ½ ts timian , bruk gjerne frisk timian, og finhakk denne

Hvit saus

3 ss TINE Meierismør
5 ss hvetemel
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl TINE Matfløte

på toppen

4 stk tomater i skiver
½ potte basilikum
3 dl Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
 1. Kjøttsaus

  1. Smelt smør i en varm stekepanne, og fres løken. Ha i kjøttedeigen, og stek videre. Ha i løk, soyasaus, hvitløk, tapenade og timian.
 2. Hvit saus

  1. Smelt smøret i en kjele og rør i melet. Hell i melken og rør godt, tilsett fløten under omrøring. Kok det hele opp under omrøring til den hvite sausen tykner. Dra så kjelen fra platen.
  2. Hell et tynt lag hvit saus i den ildfaste formen. Legg deretter på et lag med lasagneplater og så et lag kjøttsaus. Fortsett å legge lag på lag av de ulike ingrediensene i formen til den er full. Legg til slutt tomatskiver og basilikumblader, med revet ost på toppen.
  3. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. La den avkjøles noe før du serverer den.
   Tips!

   Server gjerne en god salat ved siden av.

Tips!

Lasagne er alltid bedre dagen etterpå, for da får alle godsakene trukket godt inn.

Kommentarer

 • Trygve

  7 år siden
  Hei, vi har laget denne retten flere ganger med stor suksess. Eneste jeg lurer litt på, hvordan mener dere at det skal være 100gram lasagneplater per person? Hvor mange lag regner dere i så fall med i en form?

   (3)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Trygve. Så hyggelig at dere liker denne lasagnen! :) Det er alltid vanskelig å si noe på antall lasagneplater. Det kommer jo også litt an på størrelsen på formen du bruker og selvsagt om du liker en lasagne med mange eller få lag. Jeg ser at vi heller her burde komme med en anbefaling på antall plater, ettersom disse er forholdsvis standardiserte både på vekt og størrelse. Hmmm...kanskje et sted mellom 8-10 plater ville vært fint for denne gode lasagnene? Beklager at jeg ikke kan gi deg et mer konkret svar enn som så. Her vil jeg også dobbeltsjekke med vår matfaglige seniorrådgiver som har laget oppskriften. Ha en fortsatt fin dag!

    (6)


 • Nina

  8 år siden
  Kan jeg lage den ferdig dagen før, og steke den dagen etter. Hvis jeg steker den ferdig dagen før, hvordan varmer jeg den opp, for best resultat. Vil ikke gjestene skal føle de får oppvarmet mat ;-)

   (1)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   8 år siden
   Hei Nina. Det kan du absolutt gjøre! Jeg har ofte laget lasagne i forveien og satt den kaldt under plast natten over - og synes egentlig den blir enda bedre sånn. Hvis du allikevel velger å steke den dagen før, bør du nok gå litt ned på varmen når du varmer den opp dagen etter - kanskje 180°C? Uansett - dette er en veldig god lasagne og er super å servere i selskapssammenheng. Lykke til!

    (1)


 • Oslo

  8 år siden
  Ble veldig tørr med bare 1 dl melk i den hvite sausen og ikke noe vann i kjøttsausen! Stemmer virkelig mengden? Noen som testet?

   (1)

  • Nina Bull,

   8 år siden
   Hei og takk for tilbakemelding. Festlasagne er testet av flere her i TINE og vi synes den er veldig god. Så du at det også skal være 3 dl matfløte i den hvite sausen i tillegg til 1 dl melk? Du kan tilsette vann i kjøttsausen dersom du ønsker det, men det skal egentlig ikke være nødvendig og mengden væske stemmer altså i denne oppskriften.

    (3)


Det er mye kjærlighet i god mat