Festlasagne
Enkel•45 min min
Lasagne er alltid en sikker vinner. Tapenade, timian og soyasaus i fyllet gjør den kjente retten til noe nytt og spennende.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 glasagneplater
Kjøttsaus
-
1 ss
-
1 stkhakket sjalottløk
-
400 gkjøttdeig
-
1 sssoyasaus
-
2 stkfinhakkede hvitløksfedd
-
4 sstapenade
-
1 ½ tstimian , bruk gjerne frisk timian, og finhakk denne
Hvit saus
-
3 ss
-
5 sshvetemel
-
1 dl
-
3 dl
på toppen
-
4 stktomater i skiver
-
½ pottebasilikum
-
3 dlJarlsberg® Revet
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
Kjøttsaus
-
2
Smelt smør i en varm stekepanne, og fres løken. Ha i kjøttedeigen, og stek videre. Ha i løk, soyasaus, hvitløk, tapenade og timian.
Hvit saus
-
3
Smelt smøret i en kjele og rør i melet. Hell i melken og rør godt, tilsett fløten under omrøring. Kok det hele opp under omrøring til den hvite sausen tykner. Dra så kjelen fra platen.
-
4
Hell et tynt lag hvit saus i den ildfaste formen. Legg deretter på et lag med lasagneplater og så et lag kjøttsaus. Fortsett å legge lag på lag av de ulike ingrediensene i formen til den er full. Legg til slutt tomatskiver og basilikumblader, med revet ost på toppen.
-
5
Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. La den avkjøles noe før du serverer den.
Tips
Server gjerne en god salat ved siden av.