Festlasagne

Festlasagne

6
 • Enkel
 • 45 min
Lasagne er alltid en sikker vinner. Tapenade, timian og soyasaus i fyllet gjør den kjente retten til noe nytt og spennende.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form
600 g lasagneplater

Kjøttsaus

1 ss TINE Meierismør
1 stk hakket sjalottløk
400 g kjøttdeig
1 ss soyasaus
2 stk finhakkede hvitløksfedd
4 ss tapenade
1 ½ ts timian , bruk gjerne frisk timian, og finhakk denne

Hvit saus

3 ss TINE Meierismør
5 ss hvetemel
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl TINE Matfløte

på toppen

4 stk tomater i skiver
½ potte basilikum
3 dl Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
 1. Kjøttsaus

  1. Smelt smør i en varm stekepanne, og fres løken. Ha i kjøttedeigen, og stek videre. Ha i løk, soyasaus, hvitløk, tapenade og timian.
 2. Hvit saus

  1. Smelt smøret i en kjele og rør i melet. Hell i melken og rør godt, tilsett fløten under omrøring. Kok det hele opp under omrøring til den hvite sausen tykner. Dra så kjelen fra platen.
  2. Hell et tynt lag hvit saus i den ildfaste formen. Legg deretter på et lag med lasagneplater og så et lag kjøttsaus. Fortsett å legge lag på lag av de ulike ingrediensene i formen til den er full. Legg til slutt tomatskiver og basilikumblader, med revet ost på toppen.
  3. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. La den avkjøles noe før du serverer den.
   Tips

   Server gjerne en god salat ved siden av.

Tips

Lasagne er alltid bedre dagen etterpå, for da får alle godsakene trukket godt inn.

Kommentarer

 • Trygve

  7 år siden
  Hei, vi har laget denne retten flere ganger med stor suksess. Eneste jeg lurer litt på, hvordan mener dere at det skal være 100gram lasagneplater per person? Hvor mange lag regner dere i så fall med i en form?

   (3)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Trygve. Så hyggelig at dere liker denne lasagnen! :) Det er alltid vanskelig å si noe på antall lasagneplater. Det kommer jo også litt an på størrelsen på formen du bruker og selvsagt om du liker en lasagne med mange eller få lag. Jeg ser at vi heller her burde komme med en anbefaling på antall plater, ettersom disse er forholdsvis standardiserte både på vekt og størrelse. Hmmm...kanskje et sted mellom 8-10 plater ville vært fint for denne gode lasagnene? Beklager at jeg ikke kan gi deg et mer konkret svar enn som så. Her vil jeg også dobbeltsjekke med vår matfaglige seniorrådgiver som har laget oppskriften. Ha en fortsatt fin dag!

    (6)


Det er mye kjærlighet i god mat