Moussaka
Utførelse
EnkelTid
Steketid
Moussaka tar litt tid, men det er den verdt! Den gode gratengen minner om lasagne, men med aubergine istedenfor pasta.
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
Ingredienser
2 stk | auberginer |
2 ss | TINE Meierismør |
Ostesaus:
50 g | TINE Meierismør |
50 g | hvetemel |
5 dl | Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett |
200 g | Norvegia® Original eller Jarlsberg, revet |
3 stk | egg |
1 ts | salt |
½ ts | revet muskat |
kjøttsaus:
400 g | karbonadedeig |
2 stk | løk i strimler |
½ boks | tomat |
50 g | tomatpuré |
1 ts | salt |
1 bunt | finklippet persille |
1 stk | knust laurbærblad |
½ ts | finmalt pepper |
1 ts | hvitløksalt |
1 ts | oregano malt |
1 dl | buljong |
tilbehør:
50 g | oliven |
100 g | salat |
Slik gjør du det
- Sett stekeovnen på 160 °C. Du trenger en ildfast form.
- Vask aubergine, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av, og stek dem så raskt i smør i en stekepanne.
- Lag hvit saus av smør, mel og melk. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt.
Tips:
- Brun kjøtt og løk i smør. Tilsett tomat, tomatpuré, salt, persille, laurbærblad, pepper, hvitløksalt og oregano. Spe ut med buljong, og la blandingen småkoke et par minutter.
- Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over, og dryss på litt ekstra ost rett før du setter formen i stekeovnen.
- Stek moussaka midt i ovnen i ca. 45 minutter. Server gjerne med oliven og frisk salat.
Tips:
Ønsker du en annen vri på moussaka, kan du erstatte karbonadedeig av okse med malt lammekjøtt. Litt kanel smaker også godt i den fyldige kjøttsausen.