Moussaka
Enkel•70 min45 min
Moussaka tar litt tid, men det er den verdt! Den gode gratengen minner om lasagne, men med aubergine istedenfor pasta.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkauberginer
-
2 ss
Ostesaus:
-
50 g
-
50 ghvetemel
-
5 dl
-
200 gNorvegia® Original eller Jarlsberg, revet
-
3 stkegg
-
1 tssalt
-
½ tsrevet muskat
kjøttsaus:
-
400 gkarbonadedeig
-
2 stkløk i strimler
-
½ bokstomat
-
50 gtomatpuré
-
1 tssalt
-
1 buntfinklippet persille
-
1 stkknust laurbærblad
-
½ tsfinmalt pepper
-
1 tshvitløksalt
-
1 tsoregano/mynte malt
-
1 dlbuljong
tilbehør:
-
50 goliven
-
100 gsalat
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 160 °C. Du trenger en ildfast form.
-
2
Vask aubergine, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av, og stek dem så raskt i smør i en stekepanne.
-
3
Lag hvit saus av smør, mel og melk. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt.
-
4
Brun kjøtt og løk i smør. Tilsett tomat, tomatpuré, salt, persille, laurbærblad, pepper, hvitløksalt og oregano. Spe ut med buljong, og la blandingen småkoke et par minutter.
-
5
Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over, og dryss på litt ekstra ost rett før du setter formen i stekeovnen.
-
6
Stek moussaka midt i ovnen i ca. 45 minutter. Server gjerne med oliven og frisk salat.