Håndkle og blad
Moussaka
(7676)

Moussaka

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Moussaka tar litt tid, men det er den verdt! Den gode gratengen minner om lasagne, men med aubergine istedenfor pasta.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stkauberginer
2 ssTINE Meierismør

Ostesaus:

50 gTINE Meierismør
50 ghvetemel
5 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
200 gNorvegia® Original eller Jarlsberg, revet
3 stkegg
1 tssalt
½ tsrevet muskat

kjøttsaus:

400 gkarbonadedeig
2 stkløk i strimler
½ bokstomat
50 gtomatpuré
1 tssalt
1 buntfinklippet persille
1 stkknust laurbærblad
½ tsfinmalt pepper
1 tshvitløksalt
1 tsoregano malt
1 dlbuljong

tilbehør:

50 goliven
100 gsalat
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 160 °C. Du trenger en ildfast form.
    2. Vask aubergine, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av, og stek dem så raskt i smør i en stekepanne.
    3. Lag hvit saus av smør, mel og melk. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt.
      Blått hjerte
      Tips!
    4. Brun kjøtt og løk i smør. Tilsett tomat, tomatpuré, salt, persille, laurbærblad, pepper, hvitløksalt og oregano. Spe ut med buljong, og la blandingen småkoke et par minutter.
    5. Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over, og dryss på litt ekstra ost rett før du setter formen i stekeovnen.
    6. Stek moussaka midt i ovnen i ca. 45 minutter. Server gjerne med oliven og frisk salat.
Blått hjerte
Tips!

Ønsker du en annen vri på moussaka, kan du erstatte karbonadedeig av okse med malt lammekjøtt. Litt kanel smaker også godt i den fyldige kjøttsausen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat