Moussaka

Moussaka

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 70 min
  • 45 min
Moussaka tar litt tid, men det er den verdt! Den gode gratengen minner om lasagne, men med aubergine istedenfor pasta.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk auberginer
2 ss TINE Meierismør

Ostesaus:

50 g TINE Meierismør
50 g hvetemel
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
200 g Norvegia® Original eller Jarlsberg, revet
3 stk egg
1 ts salt
½ ts revet muskat

kjøttsaus:

400 g karbonadedeig
2 stk løk i strimler
½ boks tomat
50 g tomatpuré
1 ts salt
1 bunt finklippet persille
1 stk knust laurbærblad
½ ts finmalt pepper
1 ts hvitløksalt
1 ts oregano malt
1 dl buljong

tilbehør:

50 g oliven
100 g salat

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 160 °C. Du trenger en ildfast form.
    2. Vask aubergine, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av, og stek dem så raskt i smør i en stekepanne.
    3. Lag hvit saus av smør, mel og melk. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt.
    4. Brun kjøtt og løk i smør. Tilsett tomat, tomatpuré, salt, persille, laurbærblad, pepper, hvitløksalt og oregano. Spe ut med buljong, og la blandingen småkoke et par minutter.
    5. Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over, og dryss på litt ekstra ost rett før du setter formen i stekeovnen.
    6. Stek moussaka midt i ovnen i ca. 45 minutter. Server gjerne med oliven og frisk salat.
Tips!

Ønsker du en annen vri på moussaka, kan du erstatte karbonadedeig av okse med malt lammekjøtt. Litt kanel smaker også godt i den fyldige kjøttsausen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Jasmin

    1 år siden
    Hei! Jeg får noen venner på besøk og tenkte jeg skulle prøve denne oppskriften i morgen. En av vennene mine har Cøliaki, hvordan lager jeg en glutenfri ostesaus? :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Jasmin, For å lage glutenfri ostesaus må du bytte ut vanlig mel med glutenfritt når du skal lage jevningen :) Lykke til og god middag!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat