Moussaka

Moussaka

2
142
Enkel70 min
Moussaka tar litt tid, men det er den verdt! Den gode gratengen minner om lasagne, men med aubergine istedenfor pasta.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ostesaus:

kjøttsaus:

  • 400 g
    karbonadedeig
  • 2 stk
    løk i strimler
  • ½ boks
    tomat
  • 50 g
    tomatpuré
  • 1 ts
    salt
  • 1 bunt
    finklippet persille
  • 1 stk
    knust laurbærblad
  • ½ ts
    finmalt pepper
  • 1 ts
    hvitløksalt
  • 1 ts
    oregano/mynte malt
  • 1 dl
    buljong

tilbehør:

  • 50 g
    oliven
  • 100 g
    salat

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 160 °C. Du trenger en ildfast form.

  2. 2

    Vask aubergine, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av, og stek dem så raskt i smør i en stekepanne.

  3. 3

    Lag hvit saus av smør, mel og melk. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt.

  4. 4

    Brun kjøtt og løk i smør. Tilsett tomat, tomatpuré, salt, persille, laurbærblad, pepper, hvitløksalt og oregano. Spe ut med buljong, og la blandingen småkoke et par minutter.

  5. 5

    Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over, og dryss på litt ekstra ost rett før du setter formen i stekeovnen.

  6. 6

    Stek moussaka midt i ovnen i ca. 45 minutter. Server gjerne med oliven og frisk salat.

Tips

Ønsker du en annen vri på moussaka, kan du erstatte karbonadedeig av okse med malt lammekjøtt. Litt kanel smaker også godt i den fyldige kjøttsausen.

Del denne oppskriften: