Fetaostbrød med oregano
I denne brødoppskriften har vi kombinert fetaost og soltørkede tomater med smaken av oregano, noe som resulterer i et nydelig kuvertbrød å servere til for eksempel sjampinjongsuppen som du finner lenke til lenger nede på siden.
Middels•35 min•1 personer
Ingredienser
- 1 pakke gjær
- 5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 75 g TINE® Meierismør
- 2 ts salt
- 14 dl hvetemel
Fyll:
- 3 ss TINE® Meierismør
- 200 g fetaost
- 1 ss fersk oregano/mynte, (evt. 1/2 ss tørket oregano)
- 5 stykk soltørkede tomat
- 2 ts flak salt
Slik gjør du
1
2
Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til den er fingervarm, hell den over gjæren. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett smør, salt og det meste av melet.
3
Arbeid deigen kraftig til den er glatt og smidig. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca 45 minutter. Ha deigen på et melet bakebord og del den i to deler.
4
Trykk eller kjevle hver deig ut til en ca 1 cm tykk ”kake”, ha på smør, smuldre over osten og strø over oregano. Grovhakk og strø over tomatene.
5
Rull sammen, vri om noen ganger og form til runde kranser. Legg dem på plate dekket med bakepapir. Pensle med vann og strø over salt.
6
La det hele heve ytterligere 20 minutter. Lag noen snitt i deigen og stek i nedre del av ovnen i 5 minutter, senk varmen til 200 °C og stek ytterligere 20 minutter. Avkjøl brødene på rist.
TipsI stedet for oregano kan du også prøve med andre krydderurter eller finhakket løk.