
Fetaostbrød med oregano
I denne brødoppskriften har vi kombinert fetaost og soltørkede tomater med smaken av oregano, noe som resulterer i et nydelig kuvertbrød å servere til for eksempel sjampinjongsuppen som du finner lenke til lenger nede på siden.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Fyll:
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 250 °C.
- 2
Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til den er fingervarm, hell den over gjæren. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett smør, salt og det meste av melet.
- 3
Arbeid deigen kraftig til den er glatt og smidig. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca 45 minutter. Ha deigen på et melet bakebord og del den i to deler.
- 4
Trykk eller kjevle hver deig ut til en ca 1 cm tykk ”kake”, ha på smør, smuldre over osten og strø over oregano. Grovhakk og strø over tomatene.
- 5
Rull sammen, vri om noen ganger og form til runde kranser. Legg dem på plate dekket med bakepapir. Pensle med vann og strø over salt.
- 6
La det hele heve ytterligere 20 minutter. Lag noen snitt i deigen og stek i nedre del av ovnen i 5 minutter, senk varmen til 200 °C og stek ytterligere 20 minutter. Avkjøl brødene på rist.
Tips
I stedet for oregano kan du også prøve med andre krydderurter eller finhakket løk.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



