Skip to main content

Brytebrød med Jarlsberg® og sesam

Enkel
30min

Herlige rundstykker som passer godt til salat og supper. Lag gjerne dobbel porsjon og oppbevar i fryseboksen.

3.7
(45)
Next ImageBrytebrød med Jarlsberg® og sesam

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

2 dl
Revet JARLSBERG®
50 g
gjær
100 g
1 ts
salt
1 stk
egg
1 dl
sesamfrø
500 g
ca. hvetemel

Dryss:

1 dl
Revet JARLSBERG®
4 ss
sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 225 °C.

  2. Rør gjæren ut i lunken melk. Rør inn smeltet smør og salt. Visp egget sammen og hell det meste i gjærblandingen. Hold av litt til pensling. Rør inn sesamfrø, ost og så mye mel at det blir en blank og smidig deig. Dekk deigen godt og la den heve i 30-40 minutter.

  3. Elt deigen lett, del den i jevnstore emner som trilles til boller. Sett dem på bakepapir på et stekebrett så de danner en rund kake.

  4. Etterhev brødet i ca. 30 minutter, pensle med resten av egget og dryss på ost og sesamfrø.

  5. Stek brødet nederst i ovnen til det er gjennomstekt og delikat gyllent, ca. 20 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I stedet for Jarlsberg® kan du også bruke vellagret TINE Edamer eller Norvegia®.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter