Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Lette brytebrød med kesam

Enkel
2t

Her har du oppskrift på lette brytebrød som vi kan anbefale på det varmeste. Du slipper å bake ut hver enkelt rundstykke og skjærer heller bare opp deigen i ønsket antall direkte på stekeplaten. Ved å bytte ut smør med kesam får du en sunnere og magrere variant enn andre brytebrød, samtidig som gjærbaksten blir enda saftigere.

3.7
(152)
Lette brytebrød med kesam

porsjoner

1

1 pakke
gjær
5 dl
vann
1 ½ ts
salt
3 dl
Kesam® Mager Naturell eller Orginal (1 beger)
8 dl
sammalt hvete, grov
9 dl
hvetemel (ca 450g)

Dryss og pensling

1 dl
solsikkekjerner
1 stk
sammenvispet, romtemperert egg (eller bare vann)

Slik gjør du

Tips

Det er smart å lage stor porsjon og ha noen i reserve i fryseboksen. Lune brytebrød får du ved å tine brytebrød sakte i en panne med tett lokk på svak varme i ca 30 minutter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter