Focaccia

Focaccia

148
 • Enkel
 • 75 min
Focaccia er den type brød som passer til alt, enten det er som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat. Denne oppskriften på herlig lettsaltet brød er en variant med fetaost og soltørkede tomater. Focaccia smaker aller best ferskt og nystekt. Denne oppskriften gir ca. 12 deilige biter av focaccia.

Ingredienser

Deig til focaccia

1 l hvetemel
1 pose tørrgjær
5 dl lunkent vann
½ ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje

Forslag til fyll

1 dl fetaost
1 dl soltørket tomat i olje
3 ss frisk rosmarin eller timiankvister
2 dl stenfrie, sorte eller grønne oliven
2 ts havsalt eventuelt flaksalt
1 ½ dl olivenolje

Slik gjør du det

  1. Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i food processor. Kjør til en jevn tykk deig. (Du kan eventuelt erstatte tørrgjær med fersk gjær, men da trenger du å løse den opp i lunken væske først.) .
  2. Tilsett olivenolje og kjør maskinen kun et par omdreininger, slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La focacciadeigen heve i ca 30 minutter på et lunt sted, gjerne under plast.
  3. Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne oppskriften på hjemmelaget focaccia trenger du en smurt kakeform eller liten langpanne ca 20x30 cm som du smører godt med smør eller olje.
  4. Hell den forholdsvis løse deigen over i kakeformen/langpannen. Trykk ned fetaost og/eller soltørkede tomater. Stikk også inn rosmarin, eventuelt timian. Fordel oliven over, strø på salt og hell over olivenolje. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten av foccaciaen.
  5. Etterhev ca. 10 minutter. Stek brødet i ca 25 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Tips

Focaccia kan godt fryses ned. Tin det gjerne igjen i en panne med lokk på svak varme en stund før servering.

Kommentarer

 • Synnøve Flosand

  9 måneder siden
  Jeg ønsker at min Foccacia skal være smakfull, og anbefaler at man bruker en større form enn det som står i oppskriften. Bruk en langpanne og legg på tett i tett med det fyllet man ønsker. Foccacia'n blir da ikke så høy, men man får et større areal for å fylle på med "godsaker". Jeg strødde på med oregano og det må være ordentlig fetaost, ikke salatost. Dette blir som et helt eget måltid!
  Hilsen Synnøve Flosand Johansen

   (8)


Det er mye kjærlighet i god mat