Focaccia er den type brød som passer til alt, enten det er som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat. Denne oppskriften på herlig lettsaltet brød er en variant med fetaost og soltørkede tomater. Focaccia smaker aller best ferskt og nystekt. Denne oppskriften gir ca. 12 deilige biter av focaccia.
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Deig til focaccia
1 l
hvetemel
1 pose
tørrgjær
5 dl
lunkent vann
0.5 ts
salt
1 ts
sukker
2 ss
olivenolje
Forslag til fyll
1 dl
fetaost
1 dl
soltørket tomat i olje
3 ss
frisk rosmarin eller timiankvister
2 dl
stenfrie, sorte eller grønne oliven
2 ts
havsalt eventuelt flaksalt
1.5 dl
olivenolje
Slik gjør du
Tips
Focaccia kan godt fryses ned. Tin det gjerne igjen i en panne med lokk på svak varme en stund før servering.
Focaccia
Enkel
1t 15min
Focaccia er den type brød som passer til alt, enten det er som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat. Denne oppskriften på herlig lettsaltet brød er en variant med fetaost og soltørkede tomater. Focaccia smaker aller best ferskt og nystekt. Denne oppskriften gir ca. 12 deilige biter av focaccia.
3.8
(2630)
porsjoner
1
Deig til focaccia
1 l
hvetemel
1 pose
tørrgjær
5 dl
lunkent vann
½ ts
salt
1 ts
sukker
2 ss
olivenolje
Forslag til fyll
1 dl
fetaost
1 dl
soltørket tomat i olje
3 ss
frisk rosmarin eller timiankvister
2 dl
stenfrie, sorte eller grønne oliven
2 ts
havsalt eventuelt flaksalt
1.5 dl
olivenolje
Slik gjør du
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Focaccia kan godt fryses ned. Tin det gjerne igjen i en panne med lokk på svak varme en stund før servering.