Focaccia

Focaccia

136
  • Enkel
  • 75 min
Focaccia er den type brød som passer til alt, enten det er som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat. Denne oppskriften på herlig lettsaltet brød er en variant med fetaost og soltørkede tomater. Focaccia smaker aller best ferskt og nystekt. Denne oppskriften gir ca. 12 deilige biter av focaccia.

Ingredienser

Deig til focaccia

1 l hvetemel
1 pose tørrgjær
5 dl lunkent vann
½ ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje

Forslag til fyll

1 dl fetaost
1 dl soltørket tomat i olje
3 ss frisk rosmarin eller timiankvister
2 dl stenfrie, sorte eller grønne oliven
2 ts havsalt eventuelt flaksalt
1 ½ dl olivenolje

Slik gjør du det

    1. Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i food processor. Kjør til en jevn tykk deig. (Du kan eventuelt erstatte tørrgjær med fersk gjær, men da trenger du å løse den opp i lunken væske først.) .
    2. Tilsett olivenolje og kjør maskinen kun et par omdreininger, slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La focacciadeigen heve i ca 30 minutter på et lunt sted, gjerne under plast.
    3. Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne oppskriften på hjemmelaget focaccia trenger du en smurt kakeform eller liten langpanne ca 20x30 cm som du smører godt med smør eller olje.
    4. Hell den forholdsvis løse deigen over i kakeformen/langpannen. Trykk ned fetaost og/eller soltørkede tomater. Stikk også inn rosmarin, eventuelt timian. Fordel oliven over, strø på salt og hell over olivenolje. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten av foccaciaen.
    5. Etterhev ca. 10 minutter. Stek brødet i ca 25 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Tips!

Focaccia kan godt fryses ned. Tin det gjerne igjen i en panne med lokk på svak varme en stund før servering.

Kommentarer

  • Jenny

    19 dager siden
    Skal ovnen settes på 180 grader varmluft eller over og undervarme?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      18 dager siden
      Hei Jenny,

      180 grader på over- og under varme. God bakst :)

       (0)


  • Maria

    3 måneder siden
    Hvor mye er 1l hvetemel i dl?

     (1)

    • Mina

      2 måneder siden
      10 dl:)

       (1)


  • Lyuba

    3 måneder siden
    After seeing the comments, I used half of the olive oil and it was perfect. Very nice recipe!

     (1)


  • Gerd

    7 måneder siden
    Dette var veldig bra oppskrift. Vi tok spekeskinke, og både timian og basilikum. Brukte en blokk fetaost med mye smak, og masse soltørkede tomater. Nydelig smak. Det ble altfor mye olje på toppen, så ikke mål opp, bare tøm oppå. Veldig fornøyd.

     (2)


  • Hildegunn

    7 måneder siden
    Etter min smak ble dette alt for mye olje, nesten renner fra bunnen av brødet. Så neste gang tar jeg mindre olje.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Takk for at du deler tilbakemeldingen din med oss, Hildegunn :) Håper det smakte!

       (1)


  • Petter

    8 måneder siden
    Hei. Forsøkte meg på denne oppskriften uten å lykkes. Focacciaen ble veldig kompakt og bløt. Hva gjør jeg feil? (Blandet deigen med hendene i stedet for maskin, har dette noe å si?)

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Petter,

      Nei det skal ikke ha noe å si at du gjør det med hendene, men det er viktig å ikke kna for mye eller elte den for mye slik at luften blir slått ut av deigen og det resulterer i en kompakt deig.

       (1)


  • Markus

    8 måneder siden
    Hei

     (1)


  • Turid

    8 måneder siden
    Hei.!
    Blir det 50 g fersk gjær når eg bytter ?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Turid,

      Det stemmer:) %0 gram fersk 0 25 gram tørr og omvendt. God bakst!

       (1)


  • Bas

    11 måneder siden
    Kan jeg lage denne uten fyll og?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Du kan fint lage Focaccia uten fyll :) God bakst!

       (1)


  • Ragnhild

    12 måneder siden
    Kan jeg bake denne i dag og oppbevare den i poser til torsdag (uten å fryse den)?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Ragnhild,

      Anbefaler deg å ha deigen i formen den skal stekes i, men plastre den godt :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat