Focaccia
Enkel•75 min min
Ingredienser
Antall stykker
Deig til focaccia
-
1 lhvetemel
-
1 posetørrgjær
-
5 dllunkent vann
-
½ tssalt
-
1 tssukker
-
2 ssolivenolje
Forslag til fyll
-
1 dlfetaost
-
1 dlsoltørket tomat i olje
-
3 ssfrisk rosmarin eller timiankvister
-
2 dlstenfrie, sorte eller grønne oliven
-
2 tshavsalt eventuelt flaksalt
-
1 ½ dlolivenolje
Slik gjør du det
-
1
Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i food processor. Kjør til en jevn tykk deig. (Du kan eventuelt erstatte tørrgjær med fersk gjær, men da trenger du å løse den opp i lunken væske først.) .
-
2
Tilsett olivenolje og kjør maskinen kun et par omdreininger, slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La focacciadeigen heve i ca 30 minutter på et lunt sted, gjerne under plast.
-
3
Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne oppskriften på hjemmelaget focaccia trenger du en smurt kakeform eller liten langpanne ca 20x30 cm som du smører godt med smør eller olje.
-
4
Hell den forholdsvis løse deigen over i kakeformen/langpannen. Trykk ned fetaost og/eller soltørkede tomater. Stikk også inn rosmarin, eventuelt timian. Fordel oliven over, strø på salt og hell over olivenolje. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten av foccaciaen.
-
5
Etterhev ca. 10 minutter. Stek brødet i ca 25 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.