Focaccia

Focaccia

147
  • Enkel
  • 75 min
Focaccia er den type brød som passer til alt, enten det er som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat. Denne oppskriften på herlig lettsaltet brød er en variant med fetaost og soltørkede tomater. Focaccia smaker aller best ferskt og nystekt. Denne oppskriften gir ca. 12 deilige biter av focaccia.

Ingredienser

Deig til focaccia

1 l hvetemel
1 pose tørrgjær
5 dl lunkent vann
½ ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje

Forslag til fyll

1 dl fetaost
1 dl soltørket tomat i olje
3 ss frisk rosmarin eller timiankvister
2 dl stenfrie, sorte eller grønne oliven
2 ts havsalt eventuelt flaksalt
1 ½ dl olivenolje

Slik gjør du det

    1. Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i food processor. Kjør til en jevn tykk deig. (Du kan eventuelt erstatte tørrgjær med fersk gjær, men da trenger du å løse den opp i lunken væske først.) .
    2. Tilsett olivenolje og kjør maskinen kun et par omdreininger, slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La focacciadeigen heve i ca 30 minutter på et lunt sted, gjerne under plast.
    3. Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne oppskriften på hjemmelaget focaccia trenger du en smurt kakeform eller liten langpanne ca 20x30 cm som du smører godt med smør eller olje.
    4. Hell den forholdsvis løse deigen over i kakeformen/langpannen. Trykk ned fetaost og/eller soltørkede tomater. Stikk også inn rosmarin, eventuelt timian. Fordel oliven over, strø på salt og hell over olivenolje. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten av foccaciaen.
    5. Etterhev ca. 10 minutter. Stek brødet i ca 25 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Tips!

Focaccia kan godt fryses ned. Tin det gjerne igjen i en panne med lokk på svak varme en stund før servering.

Kommentarer

  • Jente 12 år

    8 dager siden
    Hei! Jeg lagde denne focacciaen og den var kjempe god!

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 dager siden
      Så hyggelig at du prøvde ut oppskriften vår :)

      Den er kjempe god!

       (0)


  • Nina

    26 dager siden
    Fin focaccia, men jeg stekt i en 20x30 langpanne og den formen ble for liten. Under steking hevet deigen seg til dobbelt så stor og nesten all oljen på toppen bare rant av brødet og ut av form. Neste gang tar jeg større form.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      21 dager siden
      Hei Nina!

      Gjør gjerne det. Om du ikke finner en større form, så bruk bare litt mindre gjær! :)

       (0)

      • Nina

        21 dager siden
        Større form er ikke et problem men når det står i oppskriften at den er til en 20x30 form så bruker jeg jo det og det mener jeg er en for liten form til denne mengde.

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          21 dager siden
          Jeg skjønner! kanskje vi kan ta en ekstra titt på denne oppskriften og se om det er noe vi kan justere på. Takk for godt innspill! :)

           (0)


  • Ali-A

    1 måneder siden
    Funker denne til tentamen?

     (3)

    • Toril tidligere kokk

      1 måneder siden
      Det gjør den helt sikkert boss:)

       (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Ali,

      Det gjør den helt sikkert. Er du usikker så hører du med læreren din om en brødbakst er det dere skal ha på tentamen.

      Lykke til!

       (1)

      • Ali-A

        1 måneder siden
        Tusen takk Annicken❤️❤️

         (0)


  • Anita Therese

    2 måneder siden
    Helt nydelig oppskrift, aldri fått til så fint focaccia brød noe gang :-)

     (0)


  • Jenny

    2 måneder siden
    Skal ovnen settes på 180 grader varmluft eller over og undervarme?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Jenny,

      180 grader på over- og under varme. God bakst :)

       (0)


  • Maria

    4 måneder siden
    Hvor mye er 1l hvetemel i dl?

     (1)

    • Mina

      4 måneder siden
      10 dl:)

       (2)


  • Lyuba

    5 måneder siden
    After seeing the comments, I used half of the olive oil and it was perfect. Very nice recipe!

     (1)


  • Gerd

    9 måneder siden
    Dette var veldig bra oppskrift. Vi tok spekeskinke, og både timian og basilikum. Brukte en blokk fetaost med mye smak, og masse soltørkede tomater. Nydelig smak. Det ble altfor mye olje på toppen, så ikke mål opp, bare tøm oppå. Veldig fornøyd.

     (2)


  • Hildegunn

    9 måneder siden
    Etter min smak ble dette alt for mye olje, nesten renner fra bunnen av brødet. Så neste gang tar jeg mindre olje.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Takk for at du deler tilbakemeldingen din med oss, Hildegunn :) Håper det smakte!

       (1)


  • Petter

    9 måneder siden
    Hei. Forsøkte meg på denne oppskriften uten å lykkes. Focacciaen ble veldig kompakt og bløt. Hva gjør jeg feil? (Blandet deigen med hendene i stedet for maskin, har dette noe å si?)

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Petter,

      Nei det skal ikke ha noe å si at du gjør det med hendene, men det er viktig å ikke kna for mye eller elte den for mye slik at luften blir slått ut av deigen og det resulterer i en kompakt deig.

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat