Skip to main content

Enkel aioli

Enkel
10min

Har du dårlig tid, kan du enkelt forvandle ferdig majones til aïoli ved å smake den til med hvitløk, rømme og sitron.

4.0
(570)
Next ImageEnkel aioli

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1 stk
hvitløksfedd
3 dl
majones
1 ss
sitronsaft
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Finriv hvitløk og rør med majones og rømme.

    Tips

    Bruk et rivjern eller hvitløkpresse for å få hvitløken til en fin mos. Har du ikke det, kan du finhakke hvitløk og mose det med litt salt. Bruk flatsiden av en kniv og gni den hakkede hvitløken mot skjærefjølen til en fin mos.

  2. Smak til med sitron, salt og pepper, og la blandingen stå kaldt i minst 30 minutter slik at smakene får satt seg.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan også smaksette majones- og rømmekombinasjonen med hakkede urter, trøffel, safran eller wasabi.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter