placeholder image
0

Enkel aioli

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Har du dårlig tid, kan du enkelt forvandle ferdig majones til aïoli ved å smake den til med hvitløk, rømme og sitron.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1 stkhvitløksfedd
3 dlmajones
1 ½ dlTINE Lettrømme 18 %
1 sssitronsaft
½ tssalt
½ tspepper

Slik gjør du det

    1. Finriv hvitløk og rør med majones og rømme.

      Tips:

      Bruk et rivjern eller hvitløkpresse for å få hvitløken til en fin mos. Har du ikke det, kan du finhakke hvitløk og mose det med litt salt. Bruk flatsiden av en kniv og gni den hakkede hvitløken mot skjærefjølen til en fin mos.

    2. Smak til med sitron, salt og pepper, og la blandingen stå kaldt i minst 30 minutter slik at smakene får satt seg.

Tips:

Du kan også smaksette majones- og rømmekombinasjonen med hakkede urter, trøffel, safran eller wasabi.

Kommentarer