Focaccia med Kesam®

Focaccia med Kesam®

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 45 min
Focaccia smaker godt til både supper og salater. Passer perfekt å ta med som bidrag til tapas eller koldtbord. Kesam® gjør brødet ekstra saftig og luftig!

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke gjær
5 dl lunkent vann
1 ts salt
2 ss TINE Meierismør
3 dl Kesam® Original
13 dl hvetemel
1 ½ ss flaksalt
50 g oliven

Slik gjør du det

    1. Du trenger en langpanne, ca. 35 x 30 cm. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over vannet. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam og mel slik at deigen blir smidig, den skal være ganske løs. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
    3. Hell deigen ut i en langpanne kledd med bakepapir eller godt smurt. Pensle deigen med smeltet smør. Strø over oliven og salt. Trykk det litt ned i deigen med fingrene. Heves igjen på lunt sted under plast ca. 15 minutter. Stek brødet i ca. 25 minutter og la det avkjøles på rist.
    4. Skjær brødet i firkanter og server det nystekt.
      Tips!

      Rosmarin smaker også godt på focaccia.

Tips!

Kesam® egner seg godt til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk og desserter. Den kan erstatte noe av fettet i bakverk og er en fin erstatning til rømme. Tåler ikke koking, men egner seg fint i varme retter som skal i stekeovnen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Karin

    5 måneder siden
    Hallo, hva er dette slags vranglære? Smør? Olivenolje er det som gjør focaccia til det den er. Bytt fettkilde eller bytt navn.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Karin,

      Dette er en verson med Kesam og smør, men om du ønsker å lage en Focaccia med olje kan du bruke denne oppskriften: https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/brod-og-rundstykker/focaccia

      God matlaging:)

      Kommenter  (0)


  • Lisbet

    4 år siden
    Hei! Kan bruke mager kesam original?:)

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Lisbet, Ja det kan du:)

      Kommenter  (1)


  • Kristine

    4 år siden
    Kjempegod, jeg byttet 2/3 av hvetemelet med fibra og spelt. Litt sunnere, og fortsatt like luftig og godt. Det er for mye med 2 ss salt, anbefaler 1 ss.

    Kommenter  (13)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Kristine, Takk for tilbakemelding og tips om en sunnere variant :)

      Kommenter  (0)


  • Elisabeth Sikveland

    4 år siden
    fantastisk godt foccatia

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Så hyggelig å høre! Takk for tilbakemeldingen, Elisabeth :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat