Aioli - grunnoppskrift
Enkel•20 min min
Aïoli er fast innslag på alle buffeter, til tapasmåltidet og sjømaten. Den blir aller best om du lager den selv.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 stkeggeplommer
-
1 ssDijonsennep
-
1 sshvitvinseddik
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
4 dlsolsikkeolje
-
1 dlolivenolje
-
½ dlkaldt vann
Slik gjør du det
-
1
Finriv hvitløkfedd og ha det i en bolle med eggeplomme, dijonsennep, hvitvinseddik, salt og pepper.
Tips
Bruk et rivjern eller hvitløkpresse for å få hvitløken til en fin mos. Har du ikke det, kan du finhakke hvitløk og mose det med litt salt. Bruk flatsiden av en kniv og gni den hakkede hvitløken mot skjærefjølen til en fin mos.
-
2
Pisk i en kjøkkenmaskin med ballongvisp og spe gradvis med oljen i en tynn stråle mens maskinen går.
-
3
Når blandingen begynner å tykne, tilsettes kaldt vann gradvis til blandingen er hvit og luftig. Spe med olje og vann vekselvis til du har en luftig og tykk aioli.
Tips
Rør gjerne inn noen skjeer med rømme for å gjøre aiolien enda fyldigere og ekstra god.