Aioli - grunnoppskrift

Aioli - grunnoppskrift

2
9
Enkel20 min
Aïoli er fast innslag på alle buffeter, til tapasmåltidet og sjømaten. Den blir aller best om du lager den selv.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 2 stk
    eggeplommer
  • 1 ss
    Dijonsennep
  • 1 ss
    hvitvinseddik
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 4 dl
    solsikkeolje
  • 1 dl
    olivenolje
  • ½ dl
    kaldt vann

Slik gjør du det

  1. 1

    Finriv hvitløkfedd og ha det i en bolle med eggeplomme, dijonsennep, hvitvinseddik, salt og pepper.

    Tips

    Bruk et rivjern eller hvitløkpresse for å få hvitløken til en fin mos. Har du ikke det, kan du finhakke hvitløk og mose det med litt salt. Bruk flatsiden av en kniv og gni den hakkede hvitløken mot skjærefjølen til en fin mos.

  2. 2

    Pisk i en kjøkkenmaskin med ballongvisp og spe gradvis med oljen i en tynn stråle mens maskinen går.

  3. 3

    Når blandingen begynner å tykne, tilsettes kaldt vann gradvis til blandingen er hvit og luftig. Spe med olje og vann vekselvis til du har en luftig og tykk aioli.

    Tips

    Rør gjerne inn noen skjeer med rømme for å gjøre aiolien enda fyldigere og ekstra god.

Tips

Sper du aiolien din med vann blir den luftiger. Den vil også binde seg lettere. Om aiolien skiller seg, kan du fikse det ved å piske inn noen dråper iskaldt vann.

Del denne oppskriften: