Aioli - grunnoppskrift

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Aïoli er fast innslag på alle buffeter, til tapasmåltidet og sjømaten. Den blir aller best om du lager den selv.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1 stkhvitløksfedd
2 stkeggeplommer
1 ssDijonsennep
1 sshvitvinseddik
½ tssalt
½ tspepper
4 dlsolsikkeolje
1 dlolivenolje
½ dlkaldt vann

Slik gjør du det

    1. Finriv hvitløkfedd og ha det i en bolle med eggeplomme, dijonsennep, hvitvinseddik, salt og pepper.

      Tips:

      Bruk et rivjern eller hvitløkpresse for å få hvitløken til en fin mos. Har du ikke det, kan du finhakke hvitløk og mose det med litt salt. Bruk flatsiden av en kniv og gni den hakkede hvitløken mot skjærefjølen til en fin mos.

    2. Pisk i en kjøkkenmaskin med ballongvisp og spe gradvis med oljen i en tynn stråle mens maskinen går.
    3. Når blandingen begynner å tykne, tilsettes kaldt vann gradvis til blandingen er hvit og luftig. Spe med olje og vann vekselvis til du har en luftig og tykk aioli.

      Tips:

      Rør gjerne inn noen skjeer med rømme for å gjøre aiolien enda fyldigere og ekstra god.

Tips:

Sper du aiolien din med vann blir den luftiger. Den vil også binde seg lettere. Om aiolien skiller seg, kan du fikse det ved å piske inn noen dråper iskaldt vann.

Kommentarer

  Legg til kommentar