TINEs Focaccia

Focaccia i langpanne

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 105 min
Foccacia er et klassisk italiensk brød, opprinnelig fra Genova. I denne oppskriften har vi smaksatt med smør, fingersalt og sorte oliven. Saftig og nylaget focaccia egner seg fint til frysing og er perfekt å servere til supper og salater.

Antall porsjoner

Ingredienser

Deig til focaccia

1 pakke gjær
1 l lunkent vann
1 ts salt
1 dl smeltet TINE Meierismør
18 dl hvetemel

På toppen

½ dl smeltet TINE Meierismør
50 g sorte oliven
2 ts havsalt eller flaket salt

Slik gjør du det

    1. Rør gjæren ut i litt av det lunkne vannet. Ha i resten av vannet, salt, smør og mel. Deigen skal være ganske løs.
    2. La deigen heve under plast på et lunt sted ca 30 minutter. Ha deigen i smurt langpanne (eller panne dekket med bakepapir). Deigen skal nærmest helles i.
    3. Sett stekeovnen på 170 °C.
    4. Trykk med fingerbaken over hele deigen slik at det blir groper og deigen kommer godt ut til kanten. Hell over resten av smøret, dryss på salt og oliven og la brødet etterheve under plast i ca 20 minutter på et lunt sted. Stek focaccia midt i ovnen i ca 45 minutter.
Tips!

Også andre smaker kan legges på foccacia-deigen. For eksempel soltørkede tomater, rosmarin, eller fetaost og oliven. Bruk fantasien og finn din egen favoritt!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tone

    2 år siden
    Må jeg bruke fersk gjær? Og må jeg elte deig med hendene?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Tone, Du kan bruke tørrgjær om du ønsker og du kan godt bruke en kjøkkenmaskin :)Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Maria Johansson

    6 år siden
    Synes denne oppskriften var litt for stor for en normal langpanne. Hadde foccaciaen i ovnen kanskje 1 time og 15 min, og den ble fortsatt ikke gjennomstekt.

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Maria, Vi har testet oppskriften i vanlig langform, og det fungerte kjempebra. Dersom du vil ha focacciaen mindre, kan du fordele deigen i to langformer, og la den ene heve over natten i kjøleskap. På den måten får du nystekt focaccia to dager etter hverandre :)

      Kommenter  (0)

    • martha

      4 år siden
      Husker jeg feil? Laget jeg ikke denne med bare olivenolje og ikke smør sist gang? Og i halv langpanne?

      Kommenter  (1)

      • Hilsen kokkene fra Melkerampa

        4 år siden
        Hei Martha, Vi har testet oppskriften i en vanlig langform, og det gikk kjempebra. Det er ingen problem å bytte ut smør med olje :)

        Kommenter  (1)

    • Jostein

      6 måneder siden
      Samme problem. Over 1 time i langpanne og fortsatt ikke stekt..

      Kommenter  (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        6 måneder siden
        Hei Jostein,

        Så leit å se at den ikke ble som ønsket. Det skal gå fint å steke denne i langpanne og at den blir gjennomstekt. Husket du å forvarme ovnen?

        Kommenter  (0)

        • Jostein

          6 måneder siden
          Ja, alt ble gjort etter oppskrift. Veldig luftig og fin etter heving i bollen, men etterhevingen etter jeg hadde tømt over i langpannen var litt slapp. Kan røren/deigen kun heve direkte i langpannen?

          Kommenter  (0)

          • Annicken , Kokk og kundekonsulent

            6 måneder siden
            Du kan fint heve denne direkte i langpannen, Jostein :) husk å smøre formen først!

            Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat