Skip to main content

Focaccia i langpanne

Enkel
1t 45min

Foccacia er et klassisk italiensk brød, opprinnelig fra Genova. I denne oppskriften har vi smaksatt med smør, fingersalt og sorte oliven. Saftig og nylaget focaccia egner seg fint til frysing og er perfekt å servere til supper og salater.

3.6
(150)
Next ImageFocaccia i langpanne

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Deig til focaccia

1 pakke
gjær
1 l
lunkent vann
1 ts
salt
1 dl
18 dl
hvetemel

På toppen

0.5 dl
50 g
sorte oliven
2 ts
havsalt eller flaket salt

Fremgangsmåte

  1. Rør gjæren ut i litt av det lunkne vannet. Ha i resten av vannet, salt, smør og mel. Deigen skal være ganske løs.

  2. La deigen heve under plast på et lunt sted ca 30 minutter. Ha deigen i smurt langpanne (eller panne dekket med bakepapir). Deigen skal nærmest helles i.

  3. Sett stekeovnen på 170 °C.

  4. Trykk med fingerbaken over hele deigen slik at det blir groper og deigen kommer godt ut til kanten. Hell over resten av smøret, dryss på salt og oliven og la brødet etterheve under plast i ca 20 minutter på et lunt sted. Stek focaccia midt i ovnen i ca 45 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Også andre smaker kan legges på foccacia-deigen. For eksempel soltørkede tomater, rosmarin, eller fetaost og oliven. Bruk fantasien og finn din egen favoritt!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter