Solsikkebrød
Lekre, saftige småbrød som virkelig gir mersmak og passer perfekt til nistepakken. Solsikkekjernene gir en herlig nøttesmak og med kesam i deigen holder de seg saftige lenger. Ved å kaldheve deigen over natten kan brødene serveres rykende ferske til frokost.
Enkel•1 t 10 min•15 personer
Ingredienser
- 1 pakke gjær
- 5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 3 dl Kesam® Mager Naturell
- 1 ts salt
- 1 dl solsikkekjerner
- 6 dl grovbakstmel
- 10 dl hvetemel
Pensling og dryss:
- 1 stykk sammenvispet egg
- 4 ss solsikkekjerner
Slik gjør du
1
Forvarm stekeovnen til 225 °C.
2
Rør gjæren ut i kald melk. Tilsett kesam, salt, mel og solsikkekjerner slik at deigen blir passe fast og smidig. Del deigen i ca. 15 biter og trill til boller. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Legg over et håndkle og la dem stå kjølig til neste dag, ca. 8 – 10 timer.
3
Før steking pensles brødene med egg og solsikkekjerner drysses på. Stekes i ca. 15 minutter og avkjøles på rist. Brødene passer utmerket til frysing.
TipsI denne oppskriften har vi valgt å kaldheve rundstykkene, men dersom du ønsker å varmheve deigen slik at det skal gå raskere rører du gjæren ut i lunken melk, tilsetter de øvrige ingrediensene og setter deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter. Bak så ut brødene og hev dem på nytt i ca. 20 minutter og stek.