Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Solsikkebrød

Enkel
1t 10min

Lekre, saftige småbrød som virkelig gir mersmak og passer perfekt til nistepakken. Solsikkekjernene gir en herlig nøttesmak og med kesam i deigen holder de seg saftige lenger. Ved å kaldheve deigen over natten kan brødene serveres rykende ferske til frokost.

4.1
(45)
Next ImageSolsikkebrød

Ingredienser

Antall porsjoner

15

Ingredienser

1 pakke
gjær
1 ts
salt
1 dl
solsikkekjerner
6 dl
grovbakstmel
10 dl
hvetemel

Pensling og dryss:

1 stk
sammenvispet egg
4 ss
solsikkekjerner

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.

  2. Rør gjæren ut i kald melk. Tilsett kesam, salt, mel og solsikkekjerner slik at deigen blir passe fast og smidig. Del deigen i ca. 15 biter og trill til boller. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Legg over et håndkle og la dem stå kjølig til neste dag, ca. 8 – 10 timer.

  3. Før steking pensles brødene med egg og solsikkekjerner drysses på. Stekes i ca. 15 minutter og avkjøles på rist. Brødene passer utmerket til frysing.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I denne oppskriften har vi valgt å kaldheve rundstykkene, men dersom du ønsker å varmheve deigen slik at det skal gå raskere rører du gjæren ut i lunken melk, tilsetter de øvrige ingrediensene og setter deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter. Bak så ut brødene og hev dem på nytt i ca. 20 minutter og stek.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter