Matpakkebrød
Det er få ting som smaker bedre enn hjemmebakt brød. Dette er oppskriften på en særlig saftig variant, som ved å bruke melk skaper et enda mer næringsrikt resultat. Server gjerne en god skive nybakt brød med smør, brunost og et glass melk ved siden av. Nydelig!
Enkel•2 t•2 personer
Ingredienser
- 1 pakke (50 g) gjær
- 5 dl lunken TINE® Lettmelk 0,5 % fett
- 1 ts salt
- 3 dl Kesam® Mager Naturell
- 1 dl solsikkekjerner
- 5 dl sammalt hvete, grov
- 8 dl hvetemel
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften på hjemmebakt matpakkebrød trenger du to brødformer à 1,5 liter.
2
Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melk til den blir lunken (37 °C). Hell melken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam®, solsikkekjerner og nesten alt melet. Arbeid deigen smidig og sett den til heving under plast på et lunt sted ca. 40 minutter.
TipsDu kan også bruke TINE® Yoghurt Naturell i stedet for Kesam®.
3
Legg deigen på bakebordet og del den i to. Kna deigen og form brød. Legg dem i godt smurte former. Etterhev under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
4
Sett stekeovnen på 200 °C.
5
Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
6
Brødene er ferdig når du hører en hul lyd når du banker dem i bunnen. Avkjøl på rist.
TipsBrødene egner seg godt til frysing.