
Matpakkebrød
Det er få ting som smaker bedre enn hjemmebakt brød. Dette er oppskriften på en særlig saftig variant, som ved å bruke melk skaper et enda mer næringsrikt resultat. Server gjerne en god skive nybakt brød med smør, brunost og et glass melk ved siden av. Nydelig!

Ingredienser
Antall porsjoner
2
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Til denne oppskriften på hjemmebakt matpakkebrød trenger du to brødformer à 1,5 liter.
- 2
Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melk til den blir lunken (37 °C). Hell melken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam®, solsikkekjerner og nesten alt melet. Arbeid deigen smidig og sett den til heving under plast på et lunt sted ca. 40 minutter.
Tips
Du kan også bruke TINE® Yoghurt Naturell i stedet for Kesam®. - 3
Legg deigen på bakebordet og del den i to. Kna deigen og form brød. Legg dem i godt smurte former. Etterhev under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- 4
Sett stekeovnen på 200 °C.
- 5
Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
- 6
Brødene er ferdig når du hører en hul lyd når du banker dem i bunnen. Avkjøl på rist.
Tips
Brødene egner seg godt til frysing.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


