tablecloth-basil
Grove matpakkerundstykker
(50)

Grove matpakkerundstykker

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Grove matpakkerundstykker med frø er gode og saftige. Hjemmelagde rundstykker er alltid en positiv overraskelse i matpakka.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

12
4 dlvann
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
7 dlhvetemel
5 dlsammalt hvete, grov
5 dlbyggmel, finmalt
1 tssalt
2 tshonning
3 ssTINE Meierismør, smeltet
25 ggjær, fersk
1 stkegg
4 sssolsikkekjerner
4 sssesamfrø
4 ssvalmuefrø
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Ha vann, melk, mel, salt, honning og smeltet smør i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin, ca. 10 minutter.
      blue heart
      Tips!

      For å få luftige rundstykker er elteprosessen viktig. Under elting blir glutentrådene lange og elastiske. Du kan sjekke om deigen er ferdigeltet ved å strekke en bit mellom fingrene til så tynt at du nesten kan se gjennom den uten at den ryker.

    2. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 1 time eller til dobbel i størrelse.
    3. Del deigen i emner og trill rundstykker. Legg over på en stekeplate med bakepapir. Dekk med klede, og la rundstykkene etterheve et lunt sted i ca. 30 minutter.
    4. Pensle rundstykkene forsiktig med sammenvispet egg og dryss på en blanding av solsikke-, valmue- og sesamfrø.
    5. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 10 minutter på 220 °C. Avkjøl på rist. Smør rundstykkene med pålegg som for eksempel Snøfrisk, spekeskinke, ruccola, salat og tomat.
blue heart
Tips!

Pakk gjerne syltetøy, kremost eller annet klissete pålegg i små egne bokser som får plass i matboksen. Da kan rundstykkene smøres på stedet.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff