Grove matpakkerundstykker

Grove matpakkerundstykker

12
  • Enkel
  • 120 min
  • 10 min
Grove matpakkerundstykker med frø er gode og saftige. Hjemmelagde rundstykker er alltid en positiv overraskelse i matpakka.

Ingredienser

4 dl vann
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
7 dl hvetemel
5 dl sammalt hvete, grov
5 dl byggmel , finmalt
1 ts salt
2 ts honning
3 ss TINE Meierismør , smeltet
25 g gjær , fersk
1 stk egg
4 ss solsikkekjerner
4 ss sesamfrø
4 ss valmuefrø

Slik gjør du det

    1. Ha vann, melk, mel, salt, honning og smeltet smør i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin, ca. 10 minutter.
      Tips

      For å få luftige rundstykker er elteprosessen viktig. Under elting blir glutentrådene lange og elastiske. Du kan sjekke om deigen er ferdigeltet ved å strekke en bit mellom fingrene til så tynt at du nesten kan se gjennom den uten at den ryker.

    2. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 1 time eller til dobbel i størrelse.
    3. Del deigen i emner og trill rundstykker. Legg over på en stekeplate med bakepapir. Dekk med klede, og la rundstykkene etterheve et lunt sted i ca. 30 minutter.
    4. Pensle rundstykkene forsiktig med sammenvispet egg og dryss på en blanding av solsikke-, valmue- og sesamfrø.
    5. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 10 minutter på 220 °C. Avkjøl på rist. Smør rundstykkene med pålegg som for eksempel Snøfrisk, spekeskinke, ruccola, salat og tomat.
Tips

Pakk gjerne syltetøy, kremost eller annet klissete pålegg i små egne bokser som får plass i matboksen. Da kan rundstykkene smøres på stedet.

Kommentarer

  • Hanna

    2 dager siden
    Kan man dobbel oppskriften?

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat