Grove matpakkerundstykker

Grove matpakkerundstykker

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 120 min
  • 10 min
Grove matpakkerundstykker med frø er gode og saftige. Hjemmelagde rundstykker er alltid en positiv overraskelse i matpakka.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dl vann
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
7 dl hvetemel
5 dl sammalt hvete, grov
5 dl byggmel , finmalt
1 ts salt
2 ts honning
3 ss TINE Meierismør , smeltet
25 g gjær , fersk
1 stk egg
4 ss solsikkekjerner
4 ss sesamfrø
4 ss valmuefrø

Slik gjør du det

    1. Ha vann, melk, mel, salt, honning og smeltet smør i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin, ca. 10 minutter.
      Tips!

      For å få luftige rundstykker er elteprosessen viktig. Under elting blir glutentrådene lange og elastiske. Du kan sjekke om deigen er ferdigeltet ved å strekke en bit mellom fingrene til så tynt at du nesten kan se gjennom den uten at den ryker.

    2. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 1 time eller til dobbel i størrelse.
    3. Del deigen i emner og trill rundstykker. Legg over på en stekeplate med bakepapir. Dekk med klede, og la rundstykkene etterheve et lunt sted i ca. 30 minutter.
    4. Pensle rundstykkene forsiktig med sammenvispet egg og dryss på en blanding av solsikke-, valmue- og sesamfrø.
    5. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 10 minutter på 220 °C. Avkjøl på rist. Smør rundstykkene med pålegg som for eksempel Snøfrisk, spekeskinke, ruccola, salat og tomat.
Tips!

Pakk gjerne syltetøy, kremost eller annet klissete pålegg i små egne bokser som får plass i matboksen. Da kan rundstykkene smøres på stedet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Elisabeth

    10 måneder siden
    Hei. Når skal melken i?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Elisabeth,

      Takk for at du sier ifra :) Melken skal i i trinn 1 og vi har nå rettet opp i dette. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Torill

    2 år siden
    Hei. Burde det ikke stå noe om at vannet skal være temperert? Og er egget til penslingen? Når skal melka i? Syns dette var en upresis oppskrift...

    Kommenter  (19)


  • Mari

    3 år siden
    Hei! Vurderer å prøve ut denne oppskriften, men må man ha honning i? Er det eventuelt noe annet jeg kan ha oppi i stedet for?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Mari, Du kan gjerne droppe honningen dersom du ikke ønsker å ha den i. Honningen gir næring til gjæren som hjelper å heve brødet, i tillegg til at de setter smak og farge på brødet, så erstatt den gjerne med noe annet søtt. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Sarah

    3 år siden
    Når det står 12 porsjoner, betyr det 12 rundstykker? Gleder meg til å lage!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Sarah, Det stemmer. 12 rundstykker på cirka 100 gram per stykk. Lykke til :)

      Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat