Grove matpakkerundstykker

Grove matpakkerundstykker

13
93
Enkel120 min
Grove matpakkerundstykker med frø er gode og saftige. Hjemmelagde rundstykker er alltid en positiv overraskelse i matpakka.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 dl
    vann
  • 2 dl
  • 7 dl
    hvetemel
  • 5 dl
    sammalt hvete, grov
  • 5 dl
    byggmel , finmalt
  • 1 ts
    salt
  • 2 ts
    honning
  • 3 ss
    TINE Meierismør , smeltet
  • 25 g
    gjær , fersk
  • 1 stk
    egg
  • 4 ss
    solsikkekjerner
  • 4 ss
    sesamfrø
  • 4 ss
    valmuefrø

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha vann, melk, mel, salt, honning og smeltet smør i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin, ca. 10 minutter.

    Tips

    For å få luftige rundstykker er elteprosessen viktig. Under elting blir glutentrådene lange og elastiske. Du kan sjekke om deigen er ferdigeltet ved å strekke en bit mellom fingrene til så tynt at du nesten kan se gjennom den uten at den ryker.

  2. 2

    Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 1 time eller til dobbel i størrelse.

  3. 3

    Del deigen i emner og trill rundstykker. Legg over på en stekeplate med bakepapir. Dekk med klede, og la rundstykkene etterheve et lunt sted i ca. 30 minutter.

  4. 4

    Pensle rundstykkene forsiktig med sammenvispet egg og dryss på en blanding av solsikke-, valmue- og sesamfrø.

  5. 5

    Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 10 minutter på 220 °C. Avkjøl på rist. Smør rundstykkene med pålegg som for eksempel Snøfrisk, spekeskinke, ruccola, salat og tomat.

Tips

Pakk gjerne syltetøy, kremost eller annet klissete pålegg i små egne bokser som får plass i matboksen. Da kan rundstykkene smøres på stedet.

Del denne oppskriften: