
Grove matpakkerundstykker
Enkel•120 min10 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 dlvann
-
2 dl
-
7 dlhvetemel
-
5 dlsammalt hvete, grov
-
5 dlbyggmel , finmalt
-
1 tssalt
-
2 tshonning
-
3 ssTINE® Meierismør , smeltet
-
25 ggjær , fersk
-
1 stkegg
-
4 sssolsikkekjerner
-
4 sssesamfrø
-
4 ssvalmuefrø
Slik gjør du det
-
1
Ha vann, melk, mel, salt, honning og smeltet smør i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin, ca. 10 minutter.
Tips
For å få luftige rundstykker er elteprosessen viktig. Under elting blir glutentrådene lange og elastiske. Du kan sjekke om deigen er ferdigeltet ved å strekke en bit mellom fingrene til så tynt at du nesten kan se gjennom den uten at den ryker.
-
2
Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 1 time eller til dobbel i størrelse.
-
3
Del deigen i emner og trill rundstykker. Legg over på en stekeplate med bakepapir. Dekk med klede, og la rundstykkene etterheve et lunt sted i ca. 30 minutter.
-
4
Pensle rundstykkene forsiktig med sammenvispet egg og dryss på en blanding av solsikke-, valmue- og sesamfrø.
-
5
Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 10 minutter på 220 °C. Avkjøl på rist. Smør rundstykkene med pålegg som for eksempel Snøfrisk, spekeskinke, ruccola, salat og tomat.