Skip to main content

Grove rundstykker

Enkel
2t

Spis frokost og lunsj med ekstra god samvittighet med oppskrift på disse grove rundstykkene. Kulturmjølk gjør at rundstykker og annen bakst blir ekstra saftig og god. Forskjellige frø både inni og på toppen av rundstykkene, gir det lille ekstra. Av denne oppskriften får du ca. 20 rundstykker.

3.7
(293)
Next ImageGrove rundstykker

Ingredienser

Antall porsjoner

20

Rundstykker

1 dl
solsikkekjerner
1 dl
gresskarfrø
50 g
gjær
0.5 dl
solsikkeolje
2 ss
honning
2 ts
salt
0.5 dl
linfrø
2 dl
grovt rugmel
3 dl
grovt speltmel
6 dl
sammalt hvete, fin

På toppen

2 ss
gresskarfrø
2 ss
solsikkekjerner

Fremgangsmåte

  1. Rist solsikke­ og gresskarfrø i en tørr og varm stekepanne under omrøring til det får en gyllen farge. Sett dette til avkjøling.

  2. Varm melk til den blir fingervarm. Smuldre gjær i en bakebolle. Tilsett den lunkne melken og rør til gjæren løser seg opp. Deretter tilsetter du olje, honning, salt og linfrø.

  3. Bland i rugmel, speltmel og hvetemel. Arbeid til en blank og smidig deig. Bland i de ristede frøene.

  4. Arbeid deigen godt. Dekk deigen med plast og sett den til heving i ca. 45 minutter.

  5. Ta deigen opp på melet bakebord og form til lengder som deles i 20 biter. Rull til boller.

  6. Sett stekeovnen på 220 ºC.

PÅ TOPPEN

  1. Bland sammen gresskarfrø og solsikkefrø. Pensle rundstykkene med kaldt vann og dypp de i frøblandingen. Sett rundstykkene på stekeplate dekket med bakepapir og etterhev i ca. 30 minutter.

  2. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

    Grove rundstykker
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Grovhakkede valnøtter smaker alltid godt i grove rundstykker. Bruk da ca. 1 dl som du har i deigen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter