Grove rundstykker
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall stykker
Rundstykker
-
1 dlsolsikkekjerner
-
1 dlgresskarfrø
-
5 dl
-
50 ggjær
-
½ dlsolsikkeolje
-
2 sshonning
-
2 tssalt
-
½ dllinfrø
-
2 dlgrovt rugmel
-
3 dlgrovt speltmel
-
6 dlsammalt hvete, fin
På toppen
-
2 ssgresskarfrø
-
2 sssolsikkekjerner
Slik gjør du det
-
1
Rist solsikke og gresskarfrø i en tørr og varm stekepanne under omrøring til det får en gyllen farge. Sett dette til avkjøling.
-
2
Varm melk til den blir fingervarm. Smuldre gjær i en bakebolle. Tilsett den lunkne melken og rør til gjæren løser seg opp. Deretter tilsetter du olje, honning, salt og linfrø.
-
3
Bland i rugmel, speltmel og hvetemel. Arbeid til en blank og smidig deig. Bland i de ristede frøene.
-
4
Arbeid deigen godt. Dekk deigen med plast og sett den til heving i ca. 45 minutter.
-
5
Ta deigen opp på melet bakebord og form til lengder som deles i 20 biter. Rull til boller.
-
6
Sett stekeovnen på 220 ºC.
PÅ TOPPEN
-
7
Bland sammen gresskarfrø og solsikkefrø. Pensle rundstykkene med kaldt vann og dypp de i frøblandingen. Sett rundstykkene på stekeplate dekket med bakepapir og etterhev i ca. 30 minutter.
-
8
Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.