
Grovt brød
Lag herlige grovbrød med kulturmelk og masse frø, til hele familiens frokost og lunsj. Passer godt på matpakken og holder seg veldig godt i kjøleskapet.

Ingredienser
Antall porsjoner
3
Oppskrift på tre saftige grovbrød
Fremgangsmåte
- 1
Legg hvete helkorn i bløt i 2 dl vann over natten, eller kok opp og la trekke noen minutter før melken tilsettes, la blandingen bli fingervarm. Varm melk/yoghurt/vann til fingervarmt. Rør gjæren ut i væsken.
- 2
Bland sammen alt det tørre, men bare litt av hvetemelet. Elt godt sammen til grøtaktig tykk deig, tilsett evt resten av hvetemelet eller mer væske for å få riktig konsistens. Elt deigen 8-10 min i kjøkkenmaskin.
- 3
Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca. 1 time.
- 4
Elt deigen sammen på nytt, dekk bakebollen med plast og la deigen heve ca. 30 min. Ha deigen over i godt smurte former (bunnen på formen dekkes med en strimmel bakepapir). Dekk formene med et klede og la brødene heve ca. 30 min.
- 5
Forvarm ovnen til 225 ºC. Sett brødene inn på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 200 ºC. Stek brødene i 45-60 minutter.
Tips
Brødene er tunge og saftige og holder seg best hvis de oppbevares i kjøleskapet.
Brødene egner seg godt til frysing. Del dem evt i to før de legges i fryseboksen og ta opp brød for 1-2 dager av gangen.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



