TINE Kulturmjølk helles i glass
Deig bakt med syrnet melk

Syrnet melk egner seg spesielt godt til baking

Hovedgrunnen er at melkesyrebakteriene i syrnet melk påvirker stivelsen i mel slik at den tar opp mer væske. Dette fører til et saftigere bakverk, som holder seg lenger.

Syrnet melk (TINE Kulturmjølk, Kefir, Cultura og Biola®) smaker også mer enn melk eller vann, både på grunn av syrningsprosessen den har vært igjennom og fordi mange av variantene inneholder litt mer fett. Fett bidrar også til å gi deigen en ekstra elastisk struktur.

Du kan derfor, med hell, benytte deg av syrnede meieriprodukter i vafler, pannekaker, scones, boller og brød.

Mann leser avisen og drikker et glass TINE Kulturmjølk

Enkelte hevdar at vi nordmenn ikkje er så barske som vi ein gong var. Andre drikk framleis Kulturmjølk

Men, hva er kulturmelk egentlig? Her finner du svaret!

Merkevarer