
Knallgod sjokoladekake
Enkel•70 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
10 dlhvetemel
-
5 ½ dlsukker
-
1 tsvaniljesukker
-
4 sstoppede kakao
-
1 tsnatron
-
1 tsbakepulver
-
1000 gTINE Kulturmjølk eller kefir (1000 g = 1 kartong)
-
150 gTINE® Meierismør , smeltet
Fyldig sjokoladeglasur:
-
200 gTINE® Meierismør , smeltet
-
3 sssterk kaffe
-
300 gmelis
-
2 sskakao
-
3 tsvaniljesukker
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200°C. Til denne kaken trenger du en stor, smurt langpanne ca. 30x40 cm.
Tips
Bruk over- og undervarme.
-
2
Smelt smør og la det avkjøles litt. Bland sammen sukker, hvetemel, vaniljesukker, kakaopulver, natron og bakepulver i en stor bolle. Tilsett det avkjølte smøret og den syrnede melken. Rør forsiktig sammen.
Tips
Ønsker du valnøtter, grovhakker du dem og blander dem med det tørre.
-
3
Hell røren over i den smurte langpannen. Stek sjokoladekaken midt i ovnen i 45-50 minutter. Avkjøles på rist.
Tips
Bruk en ukokt spaghetti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.
Glasur
-
4
Smelt smøret og la det avkjøles før du blander inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladekrem over kaken og dryss gjerne litt siktet melis eller annet strøss på toppen.
Tips
Sjokoladekake kan du fint fryse.