Knallgode sjokoladekake

Knallgod sjokoladekake

333
2,209
Enkel70 min
Oppskrift på saftig og enkel sjokoladekake. I denne oppskriften er det kombinasjonen av natron og syrnet melk, som Kefir eller Kulturmjølk, som er hemmeligheten for å få et godt resultat.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 10 dl
    hvetemel
  • 5 ½ dl
    sukker
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 4 ss
    toppede kakao
  • 1 ts
    natron
  • 1 ts
    bakepulver
  • 1000 g
    TINE Kulturmjølk eller kefir (1000 g = 1 kartong)
  • 150 g

Fyldig sjokoladeglasur:

  • 200 g
  • 3 ss
    sterk kaffe
  • 300 g
    melis
  • 2 ss
    kakao
  • 3 ts
    vaniljesukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200°C. Til denne kaken trenger du en stor, smurt langpanne ca. 30x40 cm.

    Tips

    Bruk over- og undervarme.

  2. 2

    Smelt smør og la det avkjøles litt. Bland sammen sukker, hvetemel, vaniljesukker, kakaopulver, natron og bakepulver i en stor bolle. Tilsett det avkjølte smøret og den syrnede melken. Rør forsiktig sammen.

    Tips

    Ønsker du valnøtter, grovhakker du dem og blander dem med det tørre. 

  3. 3

    Hell røren over i den smurte langpannen. Stek sjokoladekaken midt i ovnen i 45-50 minutter. Avkjøles på rist.

    Tips

    Bruk en ukokt spaghetti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.

Glasur

  1. 4

    Smelt smøret og la det avkjøles før du blander inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladekrem over kaken og dryss gjerne litt siktet melis eller annet strøss på toppen.

    Tips

    Sjokoladekake kan du fint fryse.

Tips

Dersom du virkelig elsker sjokolade passer det veldig godt å blande inn 100 g sjokolade i deigen. Nam!

Del denne oppskriften: