Håndkle og blad
Knallgode sjokoladekake
(10021002)

Knallgod sjokoladekake

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er få ting som kan måle seg med en saftig sjokoladekake. I denne sjokoladekakeoppskriften er det kombinasjonen av natron og syrnet melk, som Kefir eller Kulturmjølk, som er selve hemmeligheten for å få et godt resultat. Dette er en stor sjokoladekake, som er perfekt å lage til barnebursdager eller ha med på neste dugnad.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1
10 dlhvetemel
5 ½ dlsukker
1 tsvaniljesukker
4 sstoppede kakao
1 ssnatron
1 tsbakepulver
1000 gTINE Kulturmjølk eller kefir (1000 g = 1 kartong)
150 gTINE Meierismør, smeltet

Fyldig sjokoladeglasur:

200 gTINE Meierismør, smeltet
3 sssterk kaffe
300 gmelis
2 sskakao
3 tsvaniljesukker
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C. Til denne kaken trenger du en stor, smurt langpanne ca. 30x40 cm.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bruk over- og undervarme.

    2. Smelt smør og la det avkjøles litt. Bland sammen sukker, hvetemel, vaniljesukker, kakaopulver, natron og bakepulver i en stor bolle. Tilsett det avkjølte smøret og den syrnede melken. Rør forsiktig sammen.
      Blått hjerte
      Tips!

      Ønsker du valnøtter, grovhakker du dem og blander dem med det tørre. 

    3. Hell røren over i den smurte langpannen. Stek sjokoladekaken midt i ovnen i 45-50 minutter. Avkjøles på rist.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bruk en ukokt spagehtti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.

  • Glasur

    1. Smelt smøret og la det avkjøles før du blander inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladekrem over kaken og dryss gjerne litt siktet melis eller annet strøss på toppen.
      Blått hjerte
      Tips!

      Sjokoladekake kan du fint fryse.

Blått hjerte
Tips!

Dersom du virkelig elsker sjokolade passer det veldig godt å blande inn 100 g sjokolade i deigen. Nam!

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat