Knallgode sjokoladekake

Knallgod sjokoladekake

341
2,483
Enkel70 min
Oppskrift på saftig og enkel sjokoladekake. I denne oppskriften er det kombinasjonen av natron og syrnet melk, som kefir eller kulturmelk, som er hemmeligheten for å få et godt resultat.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 10 dl
    hvetemel
  • 5 ½ dl
    sukker
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 6 ss
    kakao (toppede spiseskjeer)
  • 1 ss
    natron
  • 1 ts
    bakepulver
  • 1000 g
    TINE® Kefir Økologisk eller kefir (1000 g = 1 kartong)
  • 200 g

Fyldig sjokoladeglasur:

  • 200 g
  • 2 ss
    kakao
  • 3 ss
    sterk kaffe , kan sløyfes
  • 300 g
    melis
  • 3 ts
    vaniljesukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne kaken trenger du en stor, smurt langpanne ca. 30x40 cm.

    Tips

    Bruk over- og undervarme.

  2. 2

    Smelt smør og la det avkjøles litt. Visp kefir og sukker sammen. Bland hvetemel, vaniljesukker, kakaopulver, natron og bakepulver i en stor bolle. Tilsett det avkjølte smøret og kefirblandingen. Rør forsiktig sammen.

    Tips

    Ønsker du valnøtter, grovhakker du dem og blander dem med det tørre. 

  3. 3

    Hell røren over i den smurte langpannen. Stek sjokoladekaken midt i ovnen i 45 minutter. Avkjøles på rist.

    Tips

    Bruk en ukokt spaghetti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.

Glasur

  1. 4

    Smelt smøret og avkjøl litt. Rør kakao inn i smøret til du får glatt konsistens. Bland inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladeglasur over kaken. Dekorer kaken etter eget ønske.

    Tips

    Sjokoladekaken kan du fint fryse.

Tips

Dersom du virkelig elsker sjokolade passer det veldig godt å blande inn 100 g sjokolade i deigen. Nam!

Del denne oppskriften: