Knallgode sjokoladekake

Knallgod sjokoladekake

208
  • Enkel
  • 70 min
Oppskrift på saftig og enkel sjokoladekake. I denne oppskriften er det kombinasjonen av natron og syrnet melk, som Kefir eller Kulturmjølk, som er hemmeligheten for å få et godt resultat.

Ingredienser

10 dl hvetemel
5 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
4 ss toppede kakao
1 ss natron
1 ts bakepulver
1000 g TINE Kulturmjølk eller kefir (1000 g = 1 kartong)
150 g TINE Meierismør , smeltet

Fyldig sjokoladeglasur:

200 g TINE Meierismør , smeltet
3 ss sterk kaffe
300 g melis
2 ss kakao
3 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C. Til denne kaken trenger du en stor, smurt langpanne ca. 30x40 cm.
      Tips!

      Bruk over- og undervarme.

    2. Smelt smør og la det avkjøles litt. Bland sammen sukker, hvetemel, vaniljesukker, kakaopulver, natron og bakepulver i en stor bolle. Tilsett det avkjølte smøret og den syrnede melken. Rør forsiktig sammen.
      Tips!

      Ønsker du valnøtter, grovhakker du dem og blander dem med det tørre. 

    3. Hell røren over i den smurte langpannen. Stek sjokoladekaken midt i ovnen i 45-50 minutter. Avkjøles på rist.
      Tips!

      Bruk en ukokt spagehtti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.

  1. Glasur

    1. Smelt smøret og la det avkjøles før du blander inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladekrem over kaken og dryss gjerne litt siktet melis eller annet strøss på toppen.
      Tips!

      Sjokoladekake kan du fint fryse.

Tips!

Dersom du virkelig elsker sjokolade passer det veldig godt å blande inn 100 g sjokolade i deigen. Nam!

Kommentarer

  • Tuwa

    13 dager siden
    De var godt

     (2)


  • Andrea

    1 måneder siden
    Kan man bruke ildfast form til kaken ? Blir evt steketiden lengre da?

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Vil tro en ildfastform blir for liten da du skal bruke en langpanne 30x40 :) Det blir lengere steketid og en høyere kake om du bruker en ildfastform.

       (1)


  • Sandra

    1 måneder siden
    Jeg har laget denne kaka to ganger nå, og begge gangene har røra blitt klumpete. Første gangen turte jeg ikke røre veldig mye (med kenwood) siden det står at man skal røre forsiktig. Denne gangen rørte jeg godt, men det hjalp ikke. Små kakaoklumper virket det som. Alt det tørre ble siktet før jeg hadde det i, og jeg har fulgt oppskriften nøye. Hva gjør jeg feil?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Sandra,

      Så lenge du sikter alt det tørre og kjører maskinen lenge nok så skal det bli en klumpfri masse. Det er vanskelig å si hvor det har gått galt og hvorfor det klumper seg om du har slit alt det tørre. Kan det hende at kakaoen nærmer seg utløpsdato?

       (2)

      • Sandra

        1 måneder siden
        Godt mulig jeg har rørt for lite. Men hvorfor står det at man skal røre forsiktig? Hva skjer om man rører "for mye"?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 måneder siden
          Om man rører for hardt eller for mye kan luften bli slått ut av røren. Da blir kaken veldig kompakt og gjerne litt tørr.

          Håper du tester det ut igjen :)

           (0)


  • Tina

    5 måneder siden
    Jeg regner med det er ts natron og ikke ss?

     (4)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Tina,

      Det stemmer at det skal være en spiseskje natron :)

       (0)


  • Therese

    7 måneder siden
    Hei,
    Den ukokte spaghettien knakk inni kaken, så det trikset villet jeg ikke brukt.
    Satser på folk tar det med et smil når kaken skal serveres ;)

     (0)


  • Camilla

    7 måneder siden
    Hei!
    Har laget denne kaken mange ganger til bursdager og fest. Får like mye skryt hver gang. Men i dag har det gått gale 2 ganger, den blir ikke luftig slik som den pleier?? Hva kan ha gått gale? Fint å vite til neste gang :) håper på svar!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Camilla,

      Det er vanskelig å si hva som kan ha gått galt nå. Har du fått en ny ovn? Har du hatt i for mye mel? har du ''banket'' formen i benken slik at luftlommene sprekker. Håper resultatet blir som normalt igjen, fantastisk :)

       (0)


  • Anita

    10 måneder siden
    Lagd i mange år og den er så god :). Lurte på om det blir bra med glutenfritt mel i den ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Har ikke prøvd ut denne med glutenfritt mel, men vil tro det går fint. Anbefaler Semper fin mix til baking :) Lykke til! Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan det gikk.

       (1)

      • Anita

        10 måneder siden
        Det gikk fint med semper fin og byttet ut en dl med potetmel :). Jeg steker den i 30 minutter .

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          10 måneder siden
          Så fint å høre Anita :) Håper det smakte!

           (0)


  • Jannicke

    12 måneder siden
    Denne har jeg brukt utrolig mye grunnet min sønn som har eggeallergi. Veldig god. Men steketiden varierer mye utifra ovn. Så pass på :-) Min bruker ca. halvparten av tiden, så jeg passer på å jevlig sjekke med en bakenål for å se når den er ferdig. Har brukt samme oppskrift til muffins, og halverer du oppskriften er det nok til en rund kake. Du kan ha kanel og litt muskatnøtt i for en mer kryddervariant eller droppe kakao for vaniljekake. Uendelig muligheter ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Takk for at du deler dine tips og erfaringer rundt Knallgod sjokoladekake med alle oss :)

       (0)


  • hilde

    1 år siden
    Hørtes mye ut med 1 ss natron. skal en ikkje bruke mer bakepulver en natron når en bruker natron i kake?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Hilde,

      I denne kaken passer det fint med 1 ss natron og 1 ts pakepulver for å få den høy og luftig :) God bakst!

       (1)


  • Ingrid voldsund

    1 år siden
    Litt for lang steketid på denne kaken! Holder med 30-35 min??

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ingrid,

      Takk for at du deler dine tips med alle oss :) Fortsatt god baking!

       (0)

      • Alisa

        1 år siden
        Hei,

        er det nok med 500g (ca 10dl) mel for en stor langpanne? Synes det hørs litt lite ut... finner lignende oppskrifter på nettet og det står forskjellig på flere av de. På noen står det 800g mel. Hva er riktig for en STOR langpanne?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Hei Alisa,

          Det Skal gå fint å bake denne i en langpanne :) Det er både natron og bakepulver i oppskriften som får kaken til å heve seg under steking.

          Lykke til og god bakst!

           (2)


Det er mye kjærlighet i god mat