Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Knallgod sjokoladekake

Enkel
1t 10min

Oppskrift på saftig og enkel sjokoladekake. I denne oppskriften er det kombinasjonen av natron og syrnet melk, som kefir eller kulturmelk, som er hemmeligheten for å få et godt resultat.

3.8
(2739)
Knallgod sjokoladekake

porsjoner

1

10 dl
hvetemel
5.5 dl
sukker
1 ts
vaniljesukker
6 ss
kakao (toppede spiseskjeer)
1 ss
natron
1 ts
bakepulver
1000 g
TINE® Kefir Økologisk eller kefir (1000 g = 1 kartong)
200 g

Fyldig sjokoladeglasur:

200 g
2 ss
kakao
3 ss
sterk kaffe, kan sløyfes
300 g
melis
3 ts
vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Tips

    Bruk over- og undervarme.

  2. Tips

    Ønsker du valnøtter, grovhakker du dem og blander dem med det tørre. 

  3. Tips

    Bruk en ukokt spaghetti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.

Glasur

  1. Tips

    Sjokoladekaken kan du fint fryse.

Tips

Dersom du virkelig elsker sjokolade passer det veldig godt å blande inn 100 g sjokolade i deigen. Nam!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter