Knallgod sjokoladekake
Enkel•70 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
10 dlhvetemel
-
5 ½ dlsukker
-
1 tsvaniljesukker
-
6 sskakao (toppede spiseskjeer)
-
1 ssnatron
-
1 tsbakepulver
-
1000 gTINE® Kefir Økologisk eller kefir (1000 g = 1 kartong)
-
200 gTINE® Meierismør , smeltet
Fyldig sjokoladeglasur:
-
200 gTINE® Meierismør , smeltet
-
2 sskakao
-
3 sssterk kaffe , kan sløyfes
-
300 gmelis
-
3 tsvaniljesukker
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne kaken trenger du en stor, smurt langpanne ca. 30x40 cm.
Tips
Bruk over- og undervarme.
-
2
Smelt smør og la det avkjøles litt. Visp kefir og sukker sammen. Bland hvetemel, vaniljesukker, kakaopulver, natron og bakepulver i en stor bolle. Tilsett det avkjølte smøret og kefirblandingen. Rør forsiktig sammen.
Tips
Ønsker du valnøtter, grovhakker du dem og blander dem med det tørre.
-
3
Hell røren over i den smurte langpannen. Stek sjokoladekaken midt i ovnen i 45 minutter. Avkjøles på rist.
Tips
Bruk en ukokt spaghetti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.
Glasur
-
4
Smelt smøret og avkjøl litt. Rør kakao inn i smøret til du får glatt konsistens. Bland inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladeglasur over kaken. Dekorer kaken etter eget ønske.
Tips
Sjokoladekaken kan du fint fryse.