Knallgode sjokoladekake

Knallgod sjokoladekake

235
  • Enkel
  • 70 min
Oppskrift på saftig og enkel sjokoladekake. I denne oppskriften er det kombinasjonen av natron og syrnet melk, som Kefir eller Kulturmjølk, som er hemmeligheten for å få et godt resultat.

Ingredienser

10 dl hvetemel
5 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
4 ss toppede kakao
1 ss natron
1 ts bakepulver
1000 g TINE Kulturmjølk eller kefir (1000 g = 1 kartong)
150 g TINE Meierismør , smeltet

Fyldig sjokoladeglasur:

200 g TINE Meierismør , smeltet
3 ss sterk kaffe
300 g melis
2 ss kakao
3 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C. Til denne kaken trenger du en stor, smurt langpanne ca. 30x40 cm.
      Tips!

      Bruk over- og undervarme.

    2. Smelt smør og la det avkjøles litt. Bland sammen sukker, hvetemel, vaniljesukker, kakaopulver, natron og bakepulver i en stor bolle. Tilsett det avkjølte smøret og den syrnede melken. Rør forsiktig sammen.
      Tips!

      Ønsker du valnøtter, grovhakker du dem og blander dem med det tørre. 

    3. Hell røren over i den smurte langpannen. Stek sjokoladekaken midt i ovnen i 45-50 minutter. Avkjøles på rist.
      Tips!

      Bruk en ukokt spagehtti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.

  1. Glasur

    1. Smelt smøret og la det avkjøles før du blander inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladekrem over kaken og dryss gjerne litt siktet melis eller annet strøss på toppen.
      Tips!

      Sjokoladekake kan du fint fryse.

Tips!

Dersom du virkelig elsker sjokolade passer det veldig godt å blande inn 100 g sjokolade i deigen. Nam!

Kommentarer

  • Sølvi

    1 dager siden
    Hei,kan jeg bruke bake kakao

     (0)


  • Kathrine!

    6 dager siden
    Hei!
    Hvordan bør jeg oppbevare kaken? Skal lages i kveld og serveres i barnebursdag i morgen ettermiddag/tidlig kveld? ☺️

     (0)


  • Marianne

    7 dager siden
    Hei! Kaken ble god og saftig, men den lukter nokså vondt - en blanding av fisk og tåfis i følge min familie. Hva kan dette skyldes? Jeg brukte Tine økologisk kefir. På forhånd takk for svar.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 dager siden
      Hei Marianne!

      Vi har ikke merket noe til verken fisk eller tåfislukt når vi har testet denne oppskriften, så dette virker litt snodig.

      Kan Kefiren ha gått over datoen og blitt dårlig tru?

       (0)


  • Guro

    13 dager siden
    Hei! Vet du hvor mye karbohydrater det er per 100 gram?

     (2)


  • Reidun

    17 dager siden
    Det står... avkjøles på rist. Betyr det at den skal hvelves over på rist mens den er varm, eller skal hele langpannen settes på rist ??. Haster. Jeg har den i ovnen nå :)

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      14 dager siden
      Hei Reidun!

      Nå rakk vi nok ikke svare deg i tide, men den kan du velte ut på en rist, ja. Eller du kan også ha bakepapir i bunn av formen og løfte opp kaken i papiret og legge den på rist. Kanskje du skal bake den igjen! ;)

       (1)


  • Astrid

    1 måneder siden
    Kan den fryses

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      30 dager siden
      Hei Astrid!

      Denne kan fryses, ja! Gjerne uten glasur, men det går fint med også. :)

       (0)


  • Gaganpreet

    1 måneder siden
    Jeg bakte denne kaken i dag. Den ble kjempe god og saftige 😋😊.

     (0)


  • Srood

    2 måneder siden
    Sjokoladekake

     (1)


  • Trine

    2 måneder siden
    I tipset står det 100g sjokolade. Skal den raspe i eller smeltes?

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei, Trine! Det kan du egentlig velge helt selv. God bakst :)

       (0)


  • Sunniva

    2 måneder siden
    Denne kaken ble ikke så veldig vellykket. Det ble litt som en brownie, selv om jeg stekte den lenger en tiden som står.

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat