Knallgod sjokoladekake
Enkel
1t 10min
Oppskrift på saftig og enkel sjokoladekake. I denne oppskriften er det kombinasjonen av natron og syrnet melk, som kefir eller kulturmelk, som er hemmeligheten for å få et godt resultat.
3.8
(2696)

Porsjoner
1
10 dl
hvetemel
5.5 dl
sukker
1 ts
vaniljesukker
6 ss
kakao (toppede spiseskjeer)
1 ss
natron
1 ts
bakepulver
1000 g
TINE® Kefir Økologisk eller kefir (1000 g = 1 kartong)
200 g
TINE® Meierismør, smeltet
Fyldig sjokoladeglasur:
200 g
TINE® Meierismør, smeltet
2 ss
kakao
3 ss
sterk kaffe, kan sløyfes
300 g
melis
3 ts
vaniljesukker
Slik gjør du
Tips
Bruk over- og undervarme.
Tips
Ønsker du valnøtter, grovhakker du dem og blander dem med det tørre.
Tips
Bruk en ukokt spaghetti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.
Glasur
Tips
Sjokoladekaken kan du fint fryse.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Dersom du virkelig elsker sjokolade passer det veldig godt å blande inn 100 g sjokolade i deigen. Nam!




