Knallgode sjokoladekake

Knallgod sjokoladekake

224
  • Enkel
  • 70 min
Oppskrift på saftig og enkel sjokoladekake. I denne oppskriften er det kombinasjonen av natron og syrnet melk, som Kefir eller Kulturmjølk, som er hemmeligheten for å få et godt resultat.

Ingredienser

10 dl hvetemel
5 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
4 ss toppede kakao
1 ss natron
1 ts bakepulver
1000 g TINE Kulturmjølk eller kefir (1000 g = 1 kartong)
150 g TINE Meierismør , smeltet

Fyldig sjokoladeglasur:

200 g TINE Meierismør , smeltet
3 ss sterk kaffe
300 g melis
2 ss kakao
3 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C. Til denne kaken trenger du en stor, smurt langpanne ca. 30x40 cm.
      Tips!

      Bruk over- og undervarme.

    2. Smelt smør og la det avkjøles litt. Bland sammen sukker, hvetemel, vaniljesukker, kakaopulver, natron og bakepulver i en stor bolle. Tilsett det avkjølte smøret og den syrnede melken. Rør forsiktig sammen.
      Tips!

      Ønsker du valnøtter, grovhakker du dem og blander dem med det tørre. 

    3. Hell røren over i den smurte langpannen. Stek sjokoladekaken midt i ovnen i 45-50 minutter. Avkjøles på rist.
      Tips!

      Bruk en ukokt spagehtti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.

  1. Glasur

    1. Smelt smøret og la det avkjøles før du blander inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladekrem over kaken og dryss gjerne litt siktet melis eller annet strøss på toppen.
      Tips!

      Sjokoladekake kan du fint fryse.

Tips!

Dersom du virkelig elsker sjokolade passer det veldig godt å blande inn 100 g sjokolade i deigen. Nam!

Kommentarer

  • Trine

    4 dager siden
    I tipset står det 100g sjokolade. Skal den raspe i eller smeltes?

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      7 timer siden
      Hei, Trine! Det kan du egentlig velge helt selv. God bakst :)

       (0)


  • Sunniva

    8 dager siden
    Denne kaken ble ikke så veldig vellykket. Det ble litt som en brownie, selv om jeg stekte den lenger en tiden som står.

     (0)


  • Hanne

    1 måneder siden
    Kan man halvere oppskriften og bruke liten langpanne

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Hanne,

      Det kan du :) Lykke til!

       (0)


  • Susanne

    1 måneder siden
    Kan man bruke vanlig tinemelk istedenfor kefir ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Susanne,

      Du kan bytte ut med melk, men kaken vil ikke smake like saftig :)

      God bakst!

       (0)


  • Diana

    2 måneder siden
    Ikke egg?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Diana,

      Nei, ikke egg i denne oppskriften :)

       (0)


  • Anne

    3 måneder siden
    Fantastisk god og saftig sjokoladekake. Jeg har delt oppskriften med mine venner og familie som har fått den servert hos meg. Og den holder seg over flere dager i tett boks. Beste sjokoladekake for alle aldre, fra 2-92år

     (0)


  • Camilla

    4 måneder siden
    Hei,
    Kan man bruke rund form til denne kaken? Om ja hvilken str bør man bruke da?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Camilla,

      Om du skal bruke rund former istedenfor anbefales det å bruke 2 stykker på 22-24 cm.

      Lykke til og god bakst!

       (0)

      • Camilla

        4 måneder siden
        Tusen takk for raskt svar.
        Mvh Camilla

         (0)


  • Tuwa

    5 måneder siden
    De var godt

     (4)


  • Andrea

    5 måneder siden
    Kan man bruke ildfast form til kaken ? Blir evt steketiden lengre da?

     (4)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Vil tro en ildfastform blir for liten da du skal bruke en langpanne 30x40 :) Det blir lengere steketid og en høyere kake om du bruker en ildfastform.

       (2)


  • Sandra

    5 måneder siden
    Jeg har laget denne kaka to ganger nå, og begge gangene har røra blitt klumpete. Første gangen turte jeg ikke røre veldig mye (med kenwood) siden det står at man skal røre forsiktig. Denne gangen rørte jeg godt, men det hjalp ikke. Små kakaoklumper virket det som. Alt det tørre ble siktet før jeg hadde det i, og jeg har fulgt oppskriften nøye. Hva gjør jeg feil?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Sandra,

      Så lenge du sikter alt det tørre og kjører maskinen lenge nok så skal det bli en klumpfri masse. Det er vanskelig å si hvor det har gått galt og hvorfor det klumper seg om du har slit alt det tørre. Kan det hende at kakaoen nærmer seg utløpsdato?

       (2)

      • Karola

        1 måneder siden
        Hei, hvis du først blander smeltet smør med kulturmjølken, tilsetter sukker, vaniljesukker og natron før du sikter inn kakaoen blandet med mel i flere omganger og rører forsiktig innimellom til alt er blandet, så får du ingen klumper i deigen.

         (0)

      • Sandra

        5 måneder siden
        Godt mulig jeg har rørt for lite. Men hvorfor står det at man skal røre forsiktig? Hva skjer om man rører "for mye"?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          5 måneder siden
          Om man rører for hardt eller for mye kan luften bli slått ut av røren. Da blir kaken veldig kompakt og gjerne litt tørr.

          Håper du tester det ut igjen :)

           (0)

          • Bjørn

            1 dager siden
            Kanskje det blir mindre klumper om man har det tørre i det våte og ikke omvendt?

             (0)

            • Margrete , Kundekonsulent

              4 timer siden
              Hei, Bjørn! Så lenge det tørre siktes på forhånd og man rører godt i røra, skal det ikke bli klumper :) Rekkefølgen på det tørre og det våte skal ikke ha stor betydning

               (0)


Det er mye kjærlighet i god mat