
Sjokoladekake med karamellpopcorn
Myk og saftig sjokoladekake med knasende karamellisert popcorn. Dette er kake for den som digger både popcorn og sjokolade. Like god til voksne som til barnebursdag.

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Ingredienser
TIL SERVERING
Fremgangsmåte
- 1
Lag karamellpopcorn først. Kok opp smør og vann i en gryte. Rør til smøret er smeltet.
- 2
Rør inn sukker og la det koke på høy varme under konstant omrøring i 3-5 minutter eller til en glatt, gyllen karamell. Temperaturen skal være mellom 120 °C og 150 °C, så bruk et sukkertermometer om du har.
- 3
Vend popcorn i karamellen så det er godt dekket, og spre utover et ark med bakepapir. Avkjøl. Når karamellen er stivnet kan du brekke det fra hverandre.
- 4
Sett ovnen på 225 °C. Grovhakk sjokolade og smelt med smøret på lav varme til en glatt røre. Avkjøl noe.
- 5
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett hvetemel og bakepulver og rør godt. Visp inn smeltet smør og sjokolade.
- 6
Smør en springform med smør, 22 cm i diameter. Ha i røren og stek i 12-15 minutter. Kaken skal være litt rennende i midten. Avkjøl og pynt med popkornet.
- 7
Pisk fløte til myk krem og server ved siden av.
Tips
Vaniljeis smaker også godt til denne kaka.
Tips
Har du ikke tid til (eller lyst til) å lage karamellpopkorn er denne kaken også god med friske bær, pisket krem eller bare et dryss melis.