Sjokoladekake med karamellpopcorn

Sjokoladekake med karamellpopcorn

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 60 min
  • 15 min
Myk og saftig sjokoladekake med knasende karamellisert popcorn. Dette er kake for den som digger både popcorn og sjokolade. Like god til voksne som til barnebursdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, ca. 22 cm i diameter
200 g mørk sjokolade
200 g TINE Meierismør
4 stk egg
2 dl sukker
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver

KARAMELLPOPCORN

4 ss TINE Meierismør
3 ss vann
2 dl sukker
75 g ferdig popcorn

TIL SERVERING

3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Lag karamellpopcorn først. Kok opp smør og vann i en gryte. Rør til smøret er smeltet.
    2. Rør inn sukker og la det koke på høy varme under konstant omrøring i 3-5 minutter eller til en glatt, gyllen karamell. Temperaturen skal være mellom 120 °C og 150 °C, så bruk et sukkertermometer om du har.
    3. Vend popcorn i karamellen så det er godt dekket, og spre utover et ark med bakepapir. Avkjøl. Når karamellen er stivnet kan du brekke det fra hverandre.
    4. Sett ovnen på 225 °C. Grovhakk sjokolade og smelt med smøret på lav varme til en glatt røre. Avkjøl noe.
    5. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett hvetemel og bakepulver og rør godt. Visp inn smeltet smør og sjokolade.
    6. Smør en springform med smør, 22 cm i diameter. Ha i røren og stek i 12-15 minutter. Kaken skal være litt rennende i midten. Avkjøl og pynt med popkornet.
    7. Pisk fløte til myk krem og server ved siden av.
      Tips!

      Vaniljeis smaker også godt til denne kaka.

Tips!

Har du ikke tid til (eller lyst til) å lage karamellpopkorn er denne kaken også god med friske bær, pisket krem eller bare et dryss melis.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ann cesilie

    5 måneder siden
    Hvor mange timer i forvein kan popcornet ordnes? Eller må det ordnes rett før servering?

    Kommenter  (0)

    • Ann cesilie

      5 måneder siden
      Altså ikke bare popcornet med og dekke det med karamell osv

      Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Ann Cecilie,

      Du kan poppe popcornet før om du ønsker, men anbefaler å vente med å helle karamellen over til rett før den skal serveres :)

      Lykke til og God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Martine

    9 måneder siden
    Kan man lage denne kaken dagen i forveien?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Martine,

      Kaken kan fint lages dagen før, men anbefaler å lage popcorn og karamell samme dag som den skal serveres :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat