Sjokoladekake med karamellpopcorn
Enkel•60 min15 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 gmørk sjokolade
-
200 g
-
4 stkegg
-
2 dlsukker
-
2 ½ dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
KARAMELLPOPCORN
-
4 ss
-
3 ssvann
-
2 dlsukker
-
75 gferdig popcorn
TIL SERVERING
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Lag karamellpopcorn først. Kok opp smør og vann i en gryte. Rør til smøret er smeltet.
-
2
Rør inn sukker og la det koke på høy varme under konstant omrøring i 3-5 minutter eller til en glatt, gyllen karamell. Temperaturen skal være mellom 120 °C og 150 °C, så bruk et sukkertermometer om du har.
-
3
Vend popcorn i karamellen så det er godt dekket, og spre utover et ark med bakepapir. Avkjøl. Når karamellen er stivnet kan du brekke det fra hverandre.
-
4
Sett ovnen på 225 °C. Grovhakk sjokolade og smelt med smøret på lav varme til en glatt røre. Avkjøl noe.
-
5
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett hvetemel og bakepulver og rør godt. Visp inn smeltet smør og sjokolade.
-
6
Smør en springform med smør, 22 cm i diameter. Ha i røren og stek i 12-15 minutter. Kaken skal være litt rennende i midten. Avkjøl og pynt med popkornet.
-
7
Pisk fløte til myk krem og server ved siden av.
Tips
Vaniljeis smaker også godt til denne kaka.