placeholder image
0

Pannekake-kake med sjokolade

(21)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag pancake cake! Pannekaker og sjokolade i lag på lag kan jo ikke gå galt! Pannekakekake er en morsom og original måte å servere desserten på.

Ingredienskalkulator

Antall stykker

1

Ingredienser

Pannekaker

75 gTINE Økologisk Meierismør
12 dlTinemelk® Økologisk Lettmelk 1,2 % fett
6 stkegg
7 ½ dlhvetemel
½ tssalt
2 sssukker

Sjokoladefyll

500 gsjokolade
50 gTINE Økologisk Meierismør
2 ½ dlTINE Økologisk Kremfløte

Sjokoladekrem

50 gsjokolade
1 ½ dlTINE Økologisk Kremfløte

Til servering

3 dlbringebær

Slik gjør du det

    1. Pisk sammen melk og egg. Ha i mel, salt og sukker og visp til en glatt røre. La stå å svelle i ca. 30 minutter.
    2. Smelt smør og la det avkjøle seg noe. Rør smeltet smør inn i røren og varm en stekepanne. Stek pannekaker gylne på begge sider.
    3. Legg pannekakene over på en tallerken og dekk godt med plast. Sett kald i minimum 1 time slik at pannekakene er helt kalde før montering.
    4. Del sjokoladen i biter og smelt i en gryte med smør på lav varme. Rør underveis. Ha i fløte og rør til en jevn blanding. Sett til side og avkjøl til romtemperert og den har en kremet konsistens.

      Tips:

      Har du dårlig tid kan du avkjøle kremen i kjøleskapet, men husk å rør underveis for du vil ikke at den skal bli hard. Du kan også fylle kaken med økologisk sjokoladepålegg eller andre nøtte- og sjokoladekremer.

    5. Legg en pannekake på et serveringsfat og smør på et tynt lag med sjokoladefyll. Smør sjokoladefyll på en ny pannekake og legg på toppen. Gjenta lagene til alle pannekakene er brukt.
    6. Del sjokoladen i biter og smelt i vannbad med en skvett fløte til en glatt krem. Avkjøl til fingervarm. Visp resten av kremfløten stiv og visp inn sjokoladeblandingen. Topp pannekake-kaken med sjokoladekrem og bringebær.

Tips:

Om du ønsker en luftigere variant, kan du legge pannekakene lagvis med pisket krem og nyplukkete bær.

Kommentarer