Pannekake-kake med sjokolade

Pannekake-kake med sjokolade

0
92
Enkel120 min
Lag pancake cake! Pannekaker og sjokolade i lag på lag kan jo ikke gå galt! Pannekakekake er en morsom og original måte å servere desserten på.

Ingredienser

Antall stykker

Pannekaker

Sjokoladefyll

Sjokoladekrem

Til servering

 • 3 dl
  bringebær

Slik gjør du det

 1. 1

  Pisk sammen melk og egg. Ha i mel, salt og sukker og visp til en glatt røre. La stå å svelle i ca. 30 minutter.

 2. 2

  Smelt smør og la det avkjøle seg noe. Rør smeltet smør inn i røren og varm en stekepanne. Stek pannekaker gylne på begge sider.

 3. 3

  Legg pannekakene over på en tallerken og dekk godt med plast. Sett kald i minimum 1 time slik at pannekakene er helt kalde før montering.

 4. 4

  Del sjokoladen i biter og smelt i en gryte med smør på lav varme. Rør underveis. Ha i fløte og rør til en jevn blanding. Sett til side og avkjøl til romtemperert og den har en kremet konsistens.

  Tips

  Har du dårlig tid kan du avkjøle kremen i kjøleskapet, men husk å rør underveis for du vil ikke at den skal bli hard. Du kan også fylle kaken med økologisk sjokoladepålegg eller andre nøtte- og sjokoladekremer.

 5. 5

  Legg en pannekake på et serveringsfat og smør på et tynt lag med sjokoladefyll. Smør sjokoladefyll på en ny pannekake og legg på toppen. Gjenta lagene til alle pannekakene er brukt.

 6. 6

  Del sjokoladen i biter og smelt i vannbad med en skvett fløte til en glatt krem. Avkjøl til fingervarm. Visp resten av kremfløten stiv og visp inn sjokoladeblandingen. Topp pannekake-kaken med sjokoladekrem og bringebær.

Tips

Om du ønsker en luftigere variant, kan du legge pannekakene lagvis med pisket krem og nyplukkete bær.

Del denne oppskriften: